Souhlas s: Chcete se stát morální bulvární zrůdou? Inspirujte se

Tento text vzniká v rychlosti, na podporu článku Jana Hanáka, který je jmenován v nadpisu. Nepíšu ho proto, abych ještě více rozmazávala v diskusích mnohokrát zmíněý trojúhelník, ale abych podpořila kolegu i přítelkyni, o níž je v článku řeč.

Nejdříve stručně: nejsem nezaujatá osoba. Blogerku Ivanu Dianovou znám sedmnáct let a prožily jsme spolu mnoho veselých i smutných chvil. Mnohokrát jsme se pohádaly kvůli hloupostem, ale v těch zásadních záležitostech jsme se vždy shodly. Nepojí nás virtuální přátelství, ale jedna společně prožitá bitva i následky, které jsme si z bojiště odnesly.

K článku pana Hanáka:

Jsem ráda, že někdo nezaujatý zveřejnil statistická data o diskusích pod blogy paní Dianové, pana Andrleho a paní Andrlové. Odpovídají tomu, co vidím i já.

Články paní Dianové mohou někdy působit kontroverzně. I já občas pozdvihnu obočí a podivím se některým tématům, která má přítelkyně potřebuje ventilovat (jako Ivana jistě pozdvihuje obočí nad tématy mými - tento výrok jsem si vypůjčila ze včerejšího vstupu Václava Klause v televizi a tímto mu děkuji). Ale pokud není paní Dianová napadána, neútočí, pod blogy paní Andrlové, Majové, Tenzler či pana Boháčka, pokud vím, nechodí...

Diskuse pod jejími blogy je naopak divoká a figurují v ní blogeři i diskutéři, které pan Hanák ve svém článku vyjmenoval. Útočí v houfu a ohánějí se "morálním právem" těch, kteří brání opuštěnou matku dvou dětí...

Chápu, že ta situace pro nikoho ze zmíněného trojúhelníku není snadná. 

Ale to věčné omílání v diskusích je skutečně zrůdnost. Kolektivní zrůdnost. Připomíná to instituce zvané "pranýř" a "soudce Lynch".

Pozoruhodná je i skladba blogerů a diskutérů, které pan Hanák v článku jmenuje.

Toť asi vše. Pokud bude článek zařazen Do Hyde parku, nijak mě to nepohorší.

 

http://janhanak.blog.idnes.cz/c/433181/Chcete-se-stat-moralni-bulvarni-zrudou-Inspirujte-se.html#t2

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Valíková Šubová | pátek 31.10.2014 23:31 | karma článku: 14,57 | přečteno: 518x