Článek o diskusích

Předem se omlouvám za článek o diskusích, ale nemohu jinak. Je to jediný způsob, jak dát najevo názor - z některých diskusí kritické příspěvky mizí rychleji než chlebíčky z narozeninové tabule. Také se omlouvám za poněkud zbrklý styl - chci vás informovat okamžitě.

Zhruba rok mám zavřenou diskusi. Pod mými články se objevovaly příspěvky, které mě mohly poškodit u zaměstnavatele, mohly ublížit mým blízkým. Proto jsem na radu adminů prostor pod blogem uzavřela.

Lidí, kteří mě pod blogy napadali, nebylo mnoho. Je to skupinka několika blogerů, ke kterým se občas přidruží noví diskutéři bez fotek a vlastního blogu. Blogeři zůstavájí stejní, jména diskutérů se obměňují.

Těmto diskutujícím nejde o problém, o výměnu názorů. Jde jim o souboj. Většinou se vrhnou na autora nějakého článku v hejnu - společně ho potom dovedou k nějakému nepřiměřenému výlevu či agresi. Potom ho společně nahlásí a veřejně dehonestují.

Je to typická šikana. Dala by se ignorovat, kdyby - kdyby se v těch příspěvcích neobjevovaly informace, které mohou autora blogu poškodit nejen u jeho čtenářů. Diskutéři vytahují e-maily, zprávy z mobilu či facebooku, dohledávají si o svých obětích informace a občas i vyhrožují - náznakem, ironií, sarkastickými vizemi. Kromě toho vypouštějí do mediálníhon prostoru hypotézy, vytažené dílem z článků, dílem z informací, které vyšťourali na internetu. Tyto hypotézy si pak žijí svým vlastním životem, bobtnají, nadouvají se - a zapáchají.

Abych byla konkrétní - podívejte se pod poslední článek Ivany Dianové: 

http://dianova.blog.idnes.cz/c/420717/Proti-prirode-i-proti-Bohu-nahradni-materstvi.html

pod článek Hany Ptáčkové Vlkové:

http://ptackovavlkova.blog.idnes.cz/c/420770/Zablokovali-me-aneb-jak-nesmyslne-je-mit-pravou-identitu.html#t2

nebo pod můj poslední blog s diskusí:

http://valikova.blog.idnes.cz/c/359075/Proc-uz-nemam-chut-zverejnovat-na-blogu-jakoukoli-fikci.html#t2

(zobr)

Asi vás, milí spolublogeři, nepřekvapí, že se tam objevují stále stejná jména.

Možná jsou to žabomyší války, jak se vyjádřil jeden admin. Možná je to také boj s větrnými mlýny.

Každopádne tento způsob diskusí hyzdí iDNES a mělo by se s ním něco udělat.

Proto žádám adminy, aby začali pracovat s textem. Aby nepodléhali nátlaku většiny a nemazali nevinné příspěvky. Naopak, aby důsledně mazali vše, co zavání kyberšikanou, kyberstalkingem, vyhrožováním a dehonestací.

Děkuji, přeji pěkný večer.

 

Autor: Veronika Valíková Šubová | středa 6.8.2014 22:06 | karma článku: 15,70 | přečteno: 964x