Quasimodo přišel o střechu nad hlavou

Klausovi jakoby vystěhovali z vlastní kuchyně, Soukup jakoby se chtěl pro Česko obětovat odevzdaností nejvyšší - leč to vše informačně překrylo cosi, co není jen "jakoby". Je to až příliš reálné - poloshořela nám Matka Boží!

My všichni jsme hasič a detektiv (a křesťan)

Rozmohl se nám tu takový nešvar! Hnedle kdejaký "ten onen", co má doma v Horní/Dolní připojení na internet, dává najevo, že v Paříži hasiči ho..o hasí a četníci na vyšší zadání chybně označují za viníka požáru "strýčka náhodu". Inu, vždyť ten Tuzemec (neplést s Tuzemákem, případná jiná než slovní podobnost jest ryze náhodná) chodil ve své obci k "dobrovolným", tak ví, jak se drží hadice. A kdo to "udělal", to je mu taky jasné. Však už se to dočetl v mailu, co mu přeposlal soused. A ten to musí vědět a vyznat se v tom, vždyť měl za minulého režimu důlěžité známé. No, ne?!

---

Táži se, kde se to v těch lidech bere? Prosím, neodpovídat, otázka byla řečnickou! Nemusíme totiž pro pravdu chodit daleko - pomyslně i doslovně! Je to týž stádní impuls, který vyvolal literární - a přesto tolik opravdový - lynč na Quasimoda. A přitom vinen byl ten, kdož byl Quasimodem na duchu, nikoli vzhledem.

Nechci zpochybňovat eventualitu, že inkriminovaný oheň vzplál čímsi vědomým přičiněním, ale vyvolávat paranoiu spojenou s agresí, není na místě. Z toho už jsme snad historicky vyrostli! Někteří snad. Nicméně je většinou ihned oheň na střeše - a to v tomto případě opět obrazně i skutečně!

---

Ostatně komu by to prospělo? Kdo chce vidět Evropu roztěkanou a v plamenech? Což třebas trojští koně cizí moci, konající dle pravidla "dva se perou, třetí se směje". Quasimodo charakterem. Lovec amfor. Patron panoptika paranoiků. Koho mám asi tak na mysli, že?!

Vídite, vy samozvaní vyšetřovatelé a požárníci, vy dle zjištné příhodnosti papežštější než papež, zde máte to své tolik rétoricky a argumentačně oblíbené nastavené zrcadlo!!!

 

Autor: Petr Vala | úterý 16.4.2019 17:10 | karma článku: 11,27 | přečteno: 446x
  • Další články autora

Petr Vala

Vánoční klid zbraní?!

21.12.2018 v 1:06 | Karma: 10,39

Petr Vala

Never Say Great Again

7.3.2017 v 21:11 | Karma: 10,07

Petr Vala

„Peroutkiáda“ a zapomenutý exil

13.11.2016 v 17:15 | Karma: 15,92

Petr Vala

Trump: Léčba Caesarem

13.11.2016 v 16:07 | Karma: 14,76