Kolik existuje opravdových muslimů?

Oficiálně je jich přes miliardu, ale otázkou je kolik z nich následuje ten pravý islám? Já to zkusím spočítat.

Tak zaprvé musíme odečíst ex-muslimy, kteří musejí v islámských zemích předstírat, že jsou muslimové, aby se vyhnuli výhružkám smrtí. Obzvlášť v době internetu, kdy si každý muslim může zjistit co je islám zač a opustit jej, tak těžko se to odhaduje, ale myslím, že počet takových ex-muslimů může být třeba i přes 50% z celkového počtu oficiálních "muslimů".

Pak tu máme základní rozdělení na šítský a sunnitský islám. Tak šítové používají takíju a jak víme, takíja nemá nic společného s islámem, takže šíty musíme odečíst z celkového počtu muslimů. V opravdovém islámu žádná takíja není. No a pak tu máme sunnity. Sunnité věří kromě Koránu ještě na hadísy, obzvláště sbírka Sahih Bukhari. No ale v Sahih Bukhari je celá kapitola věnovaná džihádismu a každý přece ví, že džihádismus nemá nic společného s islámem. Takže ti co věří na Sahih Bukhari jsou extrémisti a teroristi, kteří nemají nic společného s islámem.

Pak jsou ještě nějaké menší větvičky. Ahmadíjové to nejsou muslimové, protože v islámu Mohamed je poslední prorok a oni přijali dalšího týpka, takže to je docela nové náboženství. Říkat, že ahmadíjové jsou muslimové, to je jak říkat, že křesťané jsou židé anebo že muslimové jsou křesťané. Prostě když příjmeš nového týpka, tak je to nové náboženství. A to, že si ten týpek hrál na to, že navazuje je docela irelevantní.

Ibadi islám je khawarij, takže to nejsou praví muslimové. A pak jsou koránští muslimové, kteří věří jenom na Korán, no ale v Koránu se ve verši 9:29 píše, že je potřeba bojovat proti lidem kteří nevěří na Aláha, ale takové bojování nemá nic společného s islámem. Islám je tolerantní k nevěřícím. Takže tu knihu Korán evidentně psal nějaký nenávistný člověk, který chtěl pošpinit a překroutit pravý islám. Dále moderní reformovaný islám s jeho apologetickýma interpretacema nevychází z islámské tradice, takže to nejsou praví muslimové, to je překroucenina. A súfismus to není pravý islám, sorry jako, ale tohle nijak nevychází z islámské tradice, to je prostě párty (a hudba je harám). A další sektičky ani nestojí za řeč. Sečteno a podtrženo, celkový počet opravdových muslimů je 0.

Autor: Filip Vajdík | sobota 24.2.2018 11:15 | karma článku: 20,78 | přečteno: 580x
  • Další články autora

Filip Vajdík

Lidstvo nemá vlajku!

1.5.2024 v 16:38 | Karma: 5,39

Filip Vajdík

Kultivace eg

16.12.2023 v 0:12 | Karma: 0

Filip Vajdík

Sebejistota je džouk

15.12.2023 v 23:09 | Karma: 4,61