Jednoduchý způsob cestování v čase

Od té doby co Einstein objevil, že čas je flexibilní a běží každému jinak, začali se lidé zajímat, zda-li lze reálně sestrojit stroj času. Avšak ve skutečnosti žádný stroj není potřeba, stačí si uvědomit jak funguje časoprostor.

Teorii relativity všichni dobře známe. Pokud se sejdete s kamarádem u baráku a necháte ho tam stát a vy ten barák oběhnete, dobře víte co se stane. Jelikož se budete rychle pohybovat v prostoru, o to pomaleji se budete pohybovat v čase a proto když přiběhnete z druhé strany za svým kamarádem, on bude starý, zatímco vy mladí. Při obíhání si také všimnete reakcí všech kolemjdoucích. Díky pohybu jste totiž mnohem více přitažliví. Zaprvé proto, že jim svojí zvýšenou gravitací zakřivíte časoprostor, a zadruhé proto, že jste ve směru pohybu zúžení, tedy štíhlejší.

Když si tyto znalosti zobecníme a zamyslíme se nad cestováním v čase, tak zjistíme, že to vlastně není až tak těžké. Stačí využít to, že čas jde dopředu. Nepotřebujete žádný tajemný přístroj ani tzv. worm hole. Stačí mít jen trpělivost! Tak třeba, chcete se posunout 10 sekund v čase dopředu? Není problém! Počkejte deset sekund a za chvíli jste tam! A chcete jít ještě dál? No já vám to nezakazuju, prosím, pusťte se dotoho! Je libo 20 sekund nebo snad celá minuta? Stačí počkat a za minutu jste tam! Celé to můžete zkombinovat s cestováním v prostoru. Chcete být o metr víc doleva? Tak se přesuňte! Je to snadné. Buďte vládci časoprostoru. Stačí chtít a mít trpělivost.

Autor: Filip Vajdík | neděle 28.5.2017 16:45 | karma článku: 18,79 | přečteno: 539x
  • Další články autora

Filip Vajdík

Lidstvo nemá vlajku!

1.5.2024 v 16:38 | Karma: 5,39

Filip Vajdík

Kultivace eg

16.12.2023 v 0:12 | Karma: 0

Filip Vajdík

Sebejistota je džouk

15.12.2023 v 23:09 | Karma: 4,61