Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

L20u30d39ě95k 83T51o46n32d17r

11. 12. 2020 10:19

Starý zákon vždy v historii sloužil církvi k ospravedlnění a legalizaci činů, které by jinak nemohli dělat, protože by byly v naprostém rozporu s tím co hlásal Ježíš.

Starý zákon je dokonalé alibi "boží vůle" pro všechny lumpy mezi lidmi, co se prohlašovali za následovníky Krista.

Všechno násilí, zvůle, teror který křesťanští vládcové i sama církev v historii provedla, vždy ospravedlnili patřičným "božím befelem" ze Starého zákona.

Takže Starý a Nová zákon nebyl vždy v rozporu. Naopak! Starý zákon - tato ďáblova kniha - vždy křesťanským vládcům dobře posloužila k provádění ďábelských činů.

Proto ji také nikdy nezavrhli. Co by si počali jen s Ježíšem a jeho pravidly, že. :-)

1 0
možnosti
Foto

Ježíš taky nezavrhnul Starý Zákon.

1 0
možnosti
MP

SZ : Desatero NZ: Kázání na hoře

SZ: obřízka těla nožem NZ: obřízka srdce slovem

SZ: vykoupení z egyptského otroctví skrze velikonočního beránka NZ : vykoupení z otroctví hříchu skrze velikonočního beránka

SZ: smlouva s židovským národem NZ: smlouva s ostatními národy, Izrael zůstává jako znamení do konce časů, že Bůh je obě smlouvy schopen naplnit

Kdo říká Gott mit uns, Bohu vůbec nerozumí. Kdo říká Gott nicht für mich je na tom stejně. Mějte se hezky, pane Vajdíku :-)

0 1
možnosti
Foto

Tak můžete ty rozpory podat tak, aby to vypadalo jako jedna a ta samá věc. Ale jsou tam rozpory.

0 0
možnosti
ZH

Problém nastává, když někdo začne míchat SZ a NZ do jednoho guláše (nebo pejskokočičího dortu) - což dělají někteří křesťané či někteří jejich odpůrci (nežidé). :-)

2 0
možnosti
Foto

No jeden takový guláš, obsahující jak SZ tak NZ, je Bible ;-D

2 0
možnosti
PS

P18e98t63r 80S73k80á98c71e66l

10. 12. 2020 23:19

Rouháním se nudy nezbavíte. Pokud vážně chcete poučit se z obou zákonů, doporučuji obrátit se na znalce. Viz: http://reformace.cz/

0 0
možnosti
Foto

Reformace je návrat k původní formě, takže jestli chci původní formu, tak musím čerpat přímo z Bible. A ne od nějakých apologetiků 21. století.

0 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 11,99
  • Průměrná čtenost 835x
Co se týče běžného pojetí slova "já", tak stejně jako každý jiný organismus, jsem složitá molekulární struktura, kterou nelze dostatečně popsat krátkým textem. A pokud se nebudu držet běžného pojetí slova "já", tak popravdě nevidím přesnou hranici mezi tím, co je "já" a co už "já" není, takže by se dalo říct, že jsem celý vesmír.

Seznam rubrik