Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zdražování jako typický český folklor.

Není jeden večer, aby se obyvatele Česka ve večerních zprávách nedovídali jedno a to samé, po exkluzivních reportážích o počtu mrtvých za proběhnutý den / média dobře vědí, že nic nepotěší více , jak neštěstí druhých / okamžitě následuje dlouhosáhlé vyhrožování, co všechno zdraží zítra, popozítří, za týden ,za měsíc a dokonce i za rok. Ale o zlevnění nepadla běhen roku ani jedna věta. Chtělo by se mluvit o Česku jako o zemi, kde zdražování za rok znamená již zdražování před půl rokem.

Tak jak je to vlastně s  tím slavným, tolik vychvalovaným trhem, který údajně všechno vyřeší, podle žvanění slavných kapitalistů by neviditelná ruka trhu snad dokonce vyřešila i případnou 3.světovou válku. Nejprve s tím začal oblbovat Narcis Klaus v době totální tmy při velké privatizační loupeži a potom v této oblbovací masáži  pokračovaly všechny vlády, především Topolánkova byla ve lživých ekonomických mimikrech přímo ukázková. A obyvatelé začínají mít silný pocit, že neviditelná ruka trhu je dobrá tak akorát k onanování.

Tak jak to vlastně je, mohou za to monopoly, kartely , nebo uliční buňky velkých stran, nebo co je vlastně za tím vším neustalým zdražováním. Mě to připadá, že někdo ponoukne někoho v celém tom hospodářském soukolí, aby zdražil a okamžitě se začnou nabalovat všichni nenažranci a začnou to zdůvodňovat, že zdražením něčeho se jim zvedají náklady / nebo že by šlo o zisky? / a nastává řetězová reakce, která by se dala nazvat "kulový blesk" , kde neexistuje otevřený konec, ale všechno je pečlivě zauzlováno tak, aby celou spletitost nemohl nikdo jednoduše rozmotat a tak zjistit, že se jedná pouze o skvěle promyšlený tah na sjednocení ceny, pouze na krátký čas se může objevit dumpingová akce, která má za cíl nalákat připitomělé občany na vidinu slev, ale pak dojde k nenápadnému  utažení smyčky kolem krku a pak už se občané nestačí divit prudkému zdražení.

Ono totiž i to oblbování o slevách je docela srandovní, jak si má nakupující ověřit, když nemá možnost se opřít o nějaké vodítko, jelikož nezná výrobní cenu,nebo třeba pevné ceny a od té by si lehce odvodil, jak je to se slevou, takové klamavé reklamy, jako že když si někdo koupí lízátko za 120 milionů, tak k tomu dostane zadarmo Karlštejn jsou totálně absurdní, nic není zadarmo, vždy je ten avízovaný dárek nějakým způsobem zakalkulován v ceně s patřičným ziskem, tyto klamavé reklamy by měly být trestné.

A teď se vžijte do psychiky většiny obyvatel s podprůměrnými příjmy / rovněž uvádění průměrné mzdy je k smíchu, srovnávat 100 lidí s minimální mzdou a průměrovat to s jedním šmejdem s milionovými přijmy mě přijde naprosto absurdní/, kteří jsou z jedné strany masírováni propagandou o šetření a na druhé straně se na ně valí zprávy o neustálém zdražování, k čemu to nakonec může vést, to ať si každý odpoví sám. Zatím se nespokojenost projevuje masivními demonstracemi, které blahem chrochtající nenažranci tak ideologicky odsuzují, čili zatím je to ve verbální rovině, zatím !

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Vrána | sobota 27.11.2010 10:50 | karma článku: 16,65 | přečteno: 897x
  • Další články autora

Václav Vrána

Za vším hledejte Bakalu

Já jsem si pořád říkal, komu jsou asi trnem v oku moje příspěvky a ejhle, vlastníkem tohoto totalitního blogu ja soudruh Bakala, to je ten , co i bez plastiky vypadá jak Quasimodo před biřmováním. Tak blogujte tajtrlíci, blogujte a přitom si myslete, jak můžete svobodně žvanit, cha,cha, to jsou ale para Doksy. Do hajzlu s tímto zkorumpovaným státem.

18.4.2011 v 18:52 | Karma: 12,38 | Přečteno: 1057x | Diskuse| Ostatní

Václav Vrána

Korupce kvete za každého režimu.

Tolik aprílové srandy s drolením a sjednocováním Veřejných šašků už jsem opravdu dlouho nazažil a tak opravdu stojí za to se k tomu vyjádřit, jem zvědavý, co z toho vyleze, jestli o velikonocích předčasné volby a nebo se Bárta a nebo Huml s Kočí najdou jako mrtvoly na dně Orlické přehrady.

8.4.2011 v 12:35 | Karma: 8,85 | Přečteno: 737x | Diskuse| Ostatní

Václav Vrána

Dřevěná kniha a nebo dřevěná hlava?

Kdyby o tom byla napsána divadelní hra, tak by to byla ještě zajímavější otázka, než "být či nebýt?" Vypadá to, že zmutované vládní trojkoale a jejím ministrům už nejen vypadávají vlasy, ale i rozum z hlavy. Protože chystaný tunel na lesy ČR je zcela bezprecedentní.

27.3.2011 v 12:40 | Karma: 6,83 | Přečteno: 602x | Diskuse| Ostatní

Václav Vrána

Panenské Břežany a dotace z EU.

Tak hladinu vařejného mínění zase rozdělil na dva nesmiřitelné Tábory informace, že mladý Heydrich sežene peníze z EU na opravu zámku v Panenských Břežanech, tak jsem se rozhodl, že se k tomu rovněž vyjádřím a přispěju jedním pytlem do mlýna.

25.3.2011 v 12:35 | Karma: 8,04 | Přečteno: 636x | Diskuse| Ostatní

Václav Vrána

Rekvalifikace soudců

Myslím si, že není kontroverznější státní oddělení, než státní moč, reprezentovaná soudci a potažmo státními zástupci. To, co vyvádí soudní mafie, složená z bývalých komunistických nomeklaturních kádrů nemá obdoby a proto je nutné, aby se tito proradní šaškové rychle rekvalifikovali, aby už konečně bylo možno řící, no vida, konečně už respektují právo.

24.3.2011 v 18:20 | Karma: 6,85 | Přečteno: 615x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Policie navrhla obžalovat 14 lidí za převedení 2000 migrantů, hrozí jim 16 let

21. května 2024  10:39

Kriminalisté navrhli obžalovat 14 lidí, které viní z organizování nelegální migrace z Turecka do...

Muže vinili, že si po hádce s družkou vzal syna jako rukojmí. Soud ho osvobodil

21. května 2024  10:38

Krajský soud v Plzni osvobodil jednatřicetiletého muže obžalovaného z braní rukojmí. Podle státního...

Pavel před hejtmanstvím ani nezamával. Choť Eva dostala kytku a zmizeli dovnitř

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  10:36

V továrně výrobce výbušnin a střeliva Explosii začala dnes dvoudenní návštěva Petra Pavla a jeho...

Policejní zásah na Benešovsku. Zabarikádovaný muž v domě hrozil, že si ublíží

21. května 2024  10:31,  aktualizováno  10:56

Policisté v úterý ráno zasahovali v obci Nespeky na Benešovsku, kde se v domě zabarikádoval muž....

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 432
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Na mém soukromém blogu http://joseforel.blogspot.com
momentálně publikuji články osobním pohledem na život v reálném socialismu před sranda prčem, kdo má rád humor, může si počíst.

Seznam rubrik