Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vzpomínání staříčka Matalíka.

Když jsem byl děcko, tak vzpomínám, jak staříčci na Valašsku vyprávěli různé historky, jak bojovali na Piavě, 3 dni pochodovali pod vodou a od žízně málem umřeli, protože nebylo co piť, jak týden bojovali o můstek přes potok s nepřítelem, až jich nakonec vyhnal hajný s čakanem a podobně. Proto jem si vzpoměl na komentování staříčka Matalíka na poprčové časy a na jeho vzpomínky na valašské ogary Chocholánka, Zločasa a Člunka na terase hotelu Vsacan ve Vsetíně.

" Tož jak sa tak ohlédám kolem sebja, tož ně to připadá, že to reformní hnutí je jakýsi kříženec mezi filckú a všú, kerý dyž sa přisaje na ludí, tož se nedá jináč zničiť, než rozšlápnutím jak hnidy. Šak baže, dobře si zpomínám na ty spratky Chocholáka,Člunka aj Zločasa, bóže to byli pionýrští hňupi. Šak ně usmrkanci porozbíjali kameňama šecky okna, že sem si ich nevyzdobíl na velikonoce tyma sovětskýma vlaječkama. A to ste ich měli viděť na 1.mája. Tož to šeci, šak ich býl celý krdel, pochodovali v tém průvodě jak vypasení holubjé na střeše, Chocholánek břáňal komisňákama o dlažbu jak Hitlerjugend, nožiska vystřelovali všeci do vzducha, že si aj koleňama vytřískali pár zubisek. A pořáď vyřvávali, že kdo préj stójí na tém chodníku, tož préj nemiluje hen tú republiku a préj kapitalističtí vrazi máte štěstí, že ste eště neokusili tych naších pěstí a podobné skřeky.

Šak na druhý deň, dyž měli zpívať v tem lidovém krúžku, ach synku, synku doma i si, tož enem syčali jak húseři . No, tož při jedném tom 1.máji nesl Chocholánek v čele teho prúvoda velikánský portrét teho Stalina, zafučalo pořádné větřisko a tož to sním praštilo o kandelábr a od téj doby je hlúpý jak baran. A fotr od teho Chocholánka, šak to býl pořádné komunistické kápo, tak ten řekl, šak nevadí, že ogar je blbý, šak na vojně mu ten mozek zezeleňá jak plesnivý sýr a tam sa to stratí. Tož ale prúser je ten, že si ho zvolili do téj vlády a tam može nadělať škody , jak atomovka nad Hirošimú ," zanaříkal staříček Matalík, upil ze stopečky halúzkovéj, zabafal několikrát z fajky, odplivl si a pokračoval,

" Tož si eště dobře pamatuju, jak tu ti sopláni, když byli eště v plénkách iskřili hen v tých Iskrách. Šak iskřili tak, že od tých isker shořala aj čerstvo nasečená jatelina, šak nemusela ani uschnúť na seno, dokonca vypálili aj jednému záhumenkářovi čerstvů hromadu hnoja, co měl za chlévem. Préj takové kulačisko by měl byť zavřený , hulákali ti smradi a to měl přitem ten záhumenkář enem jednu kravku a pět mycáků. A jak sa z tých smradú stali hen ti pionýřé, tož to ludé aby chodili kanálama, šak hen ti anarchisté s tyma skinhédama sú proti nim enem neškodné děcka z mateřskéj školky. To otravovali ludí po barákoch a préj esli zme už odevzdali ten kontigent tých vajec a esli né, tož préj za ty vajca budeme popotahovaní až na ten Národní výbor. A préj , esli zme založili tu komunistickú brigádu na sběr starého papíra, tož to už zme si ani řitě neměli čím utříť, šak Chocholánek býl tak aktivní, že ukradl starému Plesnivcovi papír od řitě, zrovna když si ju utírál po vysrání. A tož, že préj pojede do jakéhosi Krima jako najlepší sběrač posraného papíra a tož my zme šeci mysleli, že půjde do basy a tak zme mu my, staří dědci sbírali papír a on potem odjél do jakéhosi Artěka k mořu ," odplivl si třikrát staříček Matalíků, jak ho ta vzpomínka dožrala, upil halúzkovéj a na chviličku zavřel oči.

"A tož staříček Plesnivec mě říkál, že súkromí zemědělci sa chystajú sjeť v téj Praze a před tú Vrabcovú akademíú že budú stávkovať. Préj doma za chlévama už majů močůvky a sraček plno a o nejaké další reformní sračky už nemajú zájem. A v tom politickém hnoji je préj tolik dusíka, že v něm hovno roste, akoráť sa v něm daří tým kořeňom zločina. A že préj eště bude asi tak 8 vln téj kupónovéj privatizace a kdo si už ani po tých 8 vlnách nic nenakrade, tož to préj už bude totální hňup a nedostane žádnú tú sociálnú dávku, ba ani drogovú. Ale teď už sa préj nebude krasť jemno ale superhrubo. No a svíčkové baby v kostele povídaly, že préj ty reformní škrty budú přísno tajné a kdo préj o tých škrtoch bude mluviť veřejno, tož sa može dostať aj do kriminála. Šak až préj bude šecko poškrtané, tož sa to šeci dočtú v tem časopise Modré ohnisko a článek sa bude menovať Škrk do ovsa. Ináč préj budú všade tajní a budú tajně poslúchať, esli sa o tých škrtoch nejak špatně nemluví. A dyž sa nejaký tajný prosere, tož ho obvinija, že to je špion od socanú. A najvěcéj préj bude škrtať ten Zločásek, taký nedomrlec, šak préj dyž důchodci pomřú, hovno po nich.

Ale stéjně sú šeci blbí, jak daleko vidíja, šak stará Plesnivcová vykládala, že préj má v téj Praze sestru a tá uklízá na hajzlu v tem parlamentě. A tož tam šla uklidiť po tem Íčkovi a našla tam šecky tajné dokumenty o tych škrtoch aj kořeňoch. A tak si ich mobilem ofotila a spláchla do hajzla. No a dyž to starý Plesnivec poslál tým súdruhom do téj Severnéj Koreji, tož odpověděli, že oni už majú také blbé reformy dávno za sebú a celé sa jím to tam proto posralo." vykládal  zasvěceně staříček Matalík a poručil, " tož ogare, eště poruč nejakú tú stopečku, šak ně po takém řečnění aj vyschlo"

Staříček Matalík zabafali s fajky, rozhlédli se z terasy jak páv a pokračovali ve své filosofii zkušeného světáka.

" Tož aj na téj vojně že sa bude šetřiť jak o dušu a že když plány tych imperialistů sú už zhatěné, tož na co tam vrážať hen ty peníze. Proto sa v armádě nebudú trpěť žádné zbytky od žrádla , préj sa tak bude šetřiť a né tím živiť prasacka. No a dyž přeca enem něco zbude, tož sa to prodá se slevú důchodcom. A povyšovať sa bude jedině až po smrti, aby sa nemuselo přidávať na platě za povýšení a kvéry budú dřevěné, takové atrapy, préj dělnická třída téj profesionální armádě moc nevěří. A aj průzkumy sa zrušíja a akorát sa povoluje činnosť hen téj průzkumnéj agentúře, co pořáď předpokládá 156% tých preferencí ODS.

A to eště budú tí průzkumníci zkúmať zadarmo, protože to bude pro ně vélká česť. No a Člunek povídál, že černoprdelníci sa budú za tý škrty zbožně modliť , aby časem šecky tý tajné škrty změkly, protože kdyby hladem vymřely šecky zbožné důchodkyně, tož by neměl kdo chodiť do kostela. A farář Hadraba na nedělní mši vykládal, jak sa v Česku porušuje desatero a že nekdo Chocholánkvi dokonce ukradl to reformní hnutí. Šak sa ani nedivím , dyž všade roztrubovál, že už to reformní hnutí má v kapsi, tož zloděj šél naisto. A baby říkaly po mši, že préj to byla nejaká tá sovětská svazačka a že préj Chocholánka ohrožovala srpem a kladivem a on préj sa chtěl brániť tým dlúhym nožom, no a dyž šél z téj vojny dom, tož si vykračovál v uniformě po tem Lapači jak Dzeržinský a enem ta papacha na lebeni mu chybjala. A dyž obtěžovál Jolanu Lakatošovú, tož dostál od Déža takovú po čuni, že enem zamekotál, Slúžím socialistickéj vlasti a z nohavice mu tékl potúček jak rozvodněná Rokyténka ," zasmál se při té vzpomínce staříček Matalík a spokojeně zabafal.

" A tož představ si ogare, že do chalupy ně vlézla jakási banda tých prúzkumníků, tož sem si myslél, že ně poradíja, jak sa zbaviť tých shnilých Topolů za chalupú a jeden z tých hňupú sa ňa optál, že co jako súdím o tem reformním hnutí a esli pry vím, jak sa těžko rodilo. Tož sem temu sopláňovi pověděl, že dajaké reformní hnutí sem eště nerodíl, ale že sa určitě muselo rodiť , jak dyž stelná kráva rodí psa. Potem sem mu eště říkál, že to hnutí muselo z řiti tahať provazem aspoň 8chlapů, že sa o tém pořáď tak blbě žvaní. A tož ten blboň, že co sa to opavažuju a že eště budu rád, až sa préj budu pásť, tož sem temu hňupovi pleštil po hubě a řekl sem mu, že všeci sú jedni za osmnácť a druzí bez dvuch za dvacet a že aj Cikáně tak blbo nekecajů a raděj nekde kopú kanály."

Staříček Matalík dobafal, dopil halúzkovú, faječku zastrčil do kapsy, odplivl si, zahrozil pěstí na budovu velké okresní strany  a brblaje, že těch komunistů se snad nikdy nezbavíme, šel domů.

 Pro odlehčení- o co přijde žena při umělém oplodnění? O funění do ucha.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Vrána | úterý 30.11.2010 10:13 | karma článku: 5,61 | přečteno: 615x
  • Další články autora

Václav Vrána

Za vším hledejte Bakalu

Já jsem si pořád říkal, komu jsou asi trnem v oku moje příspěvky a ejhle, vlastníkem tohoto totalitního blogu ja soudruh Bakala, to je ten , co i bez plastiky vypadá jak Quasimodo před biřmováním. Tak blogujte tajtrlíci, blogujte a přitom si myslete, jak můžete svobodně žvanit, cha,cha, to jsou ale para Doksy. Do hajzlu s tímto zkorumpovaným státem.

18.4.2011 v 18:52 | Karma: 12,38 | Přečteno: 1057x | Diskuse| Ostatní

Václav Vrána

Korupce kvete za každého režimu.

Tolik aprílové srandy s drolením a sjednocováním Veřejných šašků už jsem opravdu dlouho nazažil a tak opravdu stojí za to se k tomu vyjádřit, jem zvědavý, co z toho vyleze, jestli o velikonocích předčasné volby a nebo se Bárta a nebo Huml s Kočí najdou jako mrtvoly na dně Orlické přehrady.

8.4.2011 v 12:35 | Karma: 8,85 | Přečteno: 737x | Diskuse| Ostatní

Václav Vrána

Dřevěná kniha a nebo dřevěná hlava?

Kdyby o tom byla napsána divadelní hra, tak by to byla ještě zajímavější otázka, než "být či nebýt?" Vypadá to, že zmutované vládní trojkoale a jejím ministrům už nejen vypadávají vlasy, ale i rozum z hlavy. Protože chystaný tunel na lesy ČR je zcela bezprecedentní.

27.3.2011 v 12:40 | Karma: 6,83 | Přečteno: 602x | Diskuse| Ostatní

Václav Vrána

Panenské Břežany a dotace z EU.

Tak hladinu vařejného mínění zase rozdělil na dva nesmiřitelné Tábory informace, že mladý Heydrich sežene peníze z EU na opravu zámku v Panenských Břežanech, tak jsem se rozhodl, že se k tomu rovněž vyjádřím a přispěju jedním pytlem do mlýna.

25.3.2011 v 12:35 | Karma: 8,04 | Přečteno: 636x | Diskuse| Ostatní

Václav Vrána

Rekvalifikace soudců

Myslím si, že není kontroverznější státní oddělení, než státní moč, reprezentovaná soudci a potažmo státními zástupci. To, co vyvádí soudní mafie, složená z bývalých komunistických nomeklaturních kádrů nemá obdoby a proto je nutné, aby se tito proradní šaškové rychle rekvalifikovali, aby už konečně bylo možno řící, no vida, konečně už respektují právo.

24.3.2011 v 18:20 | Karma: 6,85 | Přečteno: 615x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

iDNES Premium rozdává 1 000 Kč na letenky a čtení za 49 Kč na čtvrt roku

21. května 2024

K mimořádné nabídce na čtvrtletní předplatné za 49 korun teď iDNES Premium přidává ještě další...

Rusko si objednalo sabotáže v Polsku, devět lidí skončilo za mřížemi

20. května 2024  22:51

Polské bezpečnostní složky nedávno zadržely devět lidí, které podezírají ze zapojení do sabotáží v...

Absurdní! Nehorázné! Izrael, USA i Česko odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32,  aktualizováno  21:50

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

  • Počet článků 432
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Na mém soukromém blogu http://joseforel.blogspot.com
momentálně publikuji články osobním pohledem na život v reálném socialismu před sranda prčem, kdo má rád humor, může si počíst.

Seznam rubrik