Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti.

Toto rčení je jako ušité na život ve všech -ISMECH, platilo za komunistů / kdo s nim vyl, ten z toho bohatě tyl /a v dnešní době je to to samé. V posledních dnech je velmi zábavné sledovat názory těch, kteří souhlasem se stávkou odborářů brání poslední záchvěvy demokracie a názory těch, co se současnými vlky vyjí, i když je silně zamračeno a měsíc je ukryt za mraky.

Nikdo nepochybujte o tom, že ti, co vyjí proti odborům / je zajímavé, jak Češi dokáži pěkně panáčkovat a poslušně opakovat nesmyslné slova, které je páničci naučili, za komunistů to byl pozdrav Čest a v dnešní době to je slovo "odborářští bossové" / tak ani jeden z nich není určitě postižen škrtacím amokem zloděje Halouzka a všichni do jednoho budou tvrdit, že oni se dokázali postarat sami o sebe a tudíž ti, co nejsou všehoschopní jako oni nemají právo si moc vyskakovat.

A jako jeden ze svých blábolů proti stávkujícím uvádějí důvod, že v soukromém sektoru jsou nižší platy jako ve státním. To je to samé, jak totální lži, že nájemné se musí zvedat, protože nestačí pokrýt náklady na opravy. Kdyby to byla pravda, tak si  nenažranci, jako Bakala nenechávají ve svých špinavých prackách 45tisíc bytů a rychle by se jich snažili zbavit, když jsou tedy prodělečné a stejné je to s platy v soukromém sektoru, kdy majitelé absolutně nedodržují zákoník práce, neplacení přečasů, příplatků je pro ně charakteristické stejně jako dokonce nedodržování minimální mzdy. Vždyť téměř celá 90 léta byla ve znamení neplacení komunistických majitelů s.r.o.  odvodů za zaměstnance a to jak sociálního tak zdravotního pojištění, běžné bylo neplacení faktur za odebrané zboží a vlády ODS na to benevolentně čuměly, aniž by provedly patřičná legislativní opatření.

Vždycky platilo a bude platit, že ten, kterému režim umožňuje hrabat z koryta plnými hrstmi a ještě při tom mlaskat nebude proti takovému režimu protestovat, to by snad bylo proti zdravému socialistickému a kapitalistickému zbytku rozumu.

 

Autor: Václav Vrána | úterý 7.12.2010 12:22 | karma článku: 17,97 | přečteno: 4294x
  • Další články autora

Václav Vrána

Za vším hledejte Bakalu

18.4.2011 v 18:52 | Karma: 12,38

Václav Vrána

Rekvalifikace soudců

24.3.2011 v 18:20 | Karma: 6,85