Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

7. 12. 2010 13:39
Pokud bude existovat

kolektivismus, budou se členové "kolektivu" navzájem prát o prachy a jeden o druhém vykřikovat, že tyje z jeho potu, že ho  vykořisťuje nebo je málo solidární. Naopak,  pokud se každý bude starat sám o sebe a nebudou vymáhány "povinnosti" jejichž plnění nikdo nikomu dobrovolně neslíbil, nebude ani důvodu ke stížnostem a napadání. Pokud  budu bydlet na samotě u lesa, pěstovat brambory a chovat kozu - co se změní, jestli mi soused z údolí nabídne job - vykopat 100 kubíků výkopu za patnáct kilo ovčího sýra? Nic, protože ho pošlu někam a vrátím se ke své koze. Soused není ani vykořisťovatel, ani vydřiduch. Není povinen mi nabízet práci a pokud tak učiní, je na mně jestli ji vezmu.

0 0
možnosti

carad111

7. 12. 2010 13:29
Otázka pohledu

Víte, kdyby nestávkovali státní úředníci, plně bych s vámi souhlasil

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 12. 2010 13:19
trochu drsně řečeno, ale správně

Zase na druhou stranu nelze očekávat že právě ti podnikatelští bossové co v 90.letech ale i později porušovali zákony, nespláceli půjčky, etc..dnes psali komentáře do blogů a protestovali prosti stávce státních zaměstnanců. Ti už jsou za vodou a tohle jde mimo ně. Ba co víc - čím déle se bude vláda nimrat v dohadováním s odbory, tím později (pokud vůbec někdy) se dostane k důležitějším věcem které by postihly i ty velkopodnikatele, od boje proti korupci, daňovým únikům až třeba ke zdanění hazardu.

Ti co zde protestují si nějak nechtějí přiznat smutnou logiku současné Evropy. ten kdo rozhazuje a má dluhy, tomu ostatní musí půjčit. A naopak ten kdo šetří, si bude muset půjčit sám aby mohl půjčit rozhazovačnému sousedovi. Zatím naše vláda odkývla asi 9 miliard záruky na irsko. Připomeňme že ze seškrtaných mezd mateřských našich maminek, navrhované zvýšené DPH, školného, zmenšené kvality zdravotnictví...

0 0
možnosti
D

dluhousek

7. 12. 2010 13:02
Karma

R^ Teď se připravte na kvikot potomků komunistických bossů nyní tvrdejch kapitalistů";-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 432
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Na mém soukromém blogu http://joseforel.blogspot.com
momentálně publikuji články osobním pohledem na život v reálném socialismu před sranda prčem, kdo má rád humor, může si počíst.

Seznam rubrik