Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zatanči, jako to slunce mezi pomeranči. Jak se chovat na párty.

Slovy Járy Nohavici si dovolím otevřít lehké zamyšlení o častém fenoménu zejména mladých lidí. Slavení, paření, kalení, souhrnně z angličtiny – PARTY. Minulý týden jsem měl tu čest být na narozeninové párty mých spolužaček, která obsahovala úplně všechno: chlast, tanec, striptéra i doprovázení slečen domů. Zajímavé je, jak se na takovéto pařbě lidé chovají, někteří zcela přirozeně, a jiní, jakoby v cizí kůži. Já sám to mám dost střídavě. Pokud sami přemýšlíte, jak se chovat na párty, čtěte dál.

Nejprve je důležitá příprava na párty, tuhle fázi každý podstupuje ještě v klidu doma, a sice, je třeba zvolit správný dress code. Například MKPR párty mají vždy nějaké téma a oblečení se volí podle toho, jindy uvažujeme samozřejmě místo, počasí, příležitost a další. Přijít na párty ve správném ošacení je ale zásadní pro naše další působení tam. Tahle alkoholová uniformita z nás všech udělá členy skupiny a zajistí soudržnost. Jiná varianta také je dress code vůbec nedodržet a výrazně se lišit. Takovýto odvážný postup Vám zajistí konverzační téma po celou dobu večera. Uvažujte ale, že pokud se rozhodnete se takhle dobrovolně stigmatizovat, nese to s sebou všechny další aspekty toho „být jiný“.

Druhá fáze je už samotný příchod na párty. Většinou ji ještě předchází taková malá předfáze, kdy si dáváme sraz s jinými účastníky, podobně oděnými, abychom na místo nedorazili sami. Pokud totiž již od začátku máme někoho spřízněného, nemusíme se bát, že budeme sedět sami na barové stolici a promazávat si smsky. Na párty přicházíme zásadně o hodinu až hodinu a půl později. Vyhneme se tak období, kdy je účastníků ještě málo, konverzace kusá a krev čistá. Když se pozdravíme s ostatními členy skupiny, je čas si pořídit drink, volba podle vlastního gusta, nebo podle pártiové konvence. Nám pivařům hraje do karet fakt, že vychlazenému moku sluší jakýkoli dress code. Když už máme drink, je čas si k někomu přisednou nebo přistoupit, chvíli přikyvovat a pak vhodnou reakcí zabřednout do rozhovoru.

Třetí fáze začíná, až když už jsme ledacos probrali a obsluha za barem si nás pamatuje podle tváře. Řeč je už tak uvolněná, že nedává smysl. Skrytý režisér večera, DJ, lehce vohulil decibely a promile začínají cukat s naším tělem. Houpání se do rytmu za stolem už nejde déle udržet v mezích. Jde se na parket. Lidi kroutí zadkem a dalšími částmi těla, každý podle svých zkušeností. Nejdříve tak nějak individuálně, později se jednotlivci začínají spojovat a dochází na fyzický kontakt, který je ovšem v této fázi povolen. Pokud jste stejně dobří tanečníci jako já, můj osvědčený recept je, na parketu kopírovat pohyby někoho zkušenějšího. Prozradím Vám jedno, kopírujte stejné pohlaví.

Mezi třetí a čtvrtou fází je většinou dlouhá mezera, vyplněna endorfinem a destiláty. Když už chce jít personál domů, sudy prskají už jen pěnu a my už máme peněz poskrovnu, ohlásí se poslední drinky, DJ to sbalí a je čas odejít. Snažíme se najít své svrchníky, které jsme nechali někde na hromadě, prosty peněženek či mobilů. Posbíráme své saky i paky a opouštíme podnik. Většina ve skupině, někteří v různých ad hoc dvojicích, pro které bude vyvrcholení večera jinde. Shání se poslední spoje a volají se taxíky. Ještě je důležité slečny bezpečně ve vší počestnosti doprovodit domů, všechny sice mají s sebou pepřáky od svých otců nebo partnerů, ale najít je v jejich zavazadlech nedokážou dřív, jak za dvacet sekund. A to by někomu stačilo. Někteří doma ještě navzdory svědomí něco snědí, nedbaje na linii. Pak už se jen svalit do postele, šťastnější si zvládnou sundat boty, a teď spát.

Poslední fáze probíhá opět v klidu našeho domova. Po přihlášení na Facebook zjistíme z fotek, co že se to vlastně dělo a jaká že to je zase ostuda. Tam, kde se nám to zdá příliš, se jednoduše odznačíme, případně snažně vyjednáváme s fotografem, aby kompromitační materiál stáhnul a nejlépe vymazal úplně. Ve většině případů se ale jedná o milé vzpomínky. Obrázky pozvednutých sklenic, duoportrétů spánek na spánek, obětí ve víru tance, to všechno jsou vzpomínky, které na zdi zůstanou až do další akce.

Takže ať už paříte rádi nebo jen příležitostně, můžete se vždycky řídit tímto jednoduchým návodem a minimálně žádnou akci nezkazíte. Moje doporučení po tom všem zní – na párty rozhodně choďte! Nikde jinde se toho ještě nestalo tolik, jako v posteli a v hospodě. Stačí dodržet pár nepsaných pravidel a budete tančit, jako slunce mezi pomeranči.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Pláteník | pondělí 14.3.2011 7:31 | karma článku: 19,83 | přečteno: 2945x
  • Další články autora

Václav Pláteník

Končí české předsednictví. Fiala pohnul výhybkou dějin

Po šesti měsících úspěšného předsedání EU vláda předává štafetu. Druhou šanci v čele Evropy jsme proměnili na výbornou. Všechno by probíhalo úplně jinak, nebýt historické březnové cesty tři premiérů do Kyjeva.

28.12.2022 v 18:30 | Karma: 21,02 | Přečteno: 907x | Diskuse| Politika

Václav Pláteník

Jak nám (vrah a lhář) Putit zdražil energie

Tohle je podrobný přehled toho, jak Putin vychytrale déle než rok snižoval dodávky a hnal cenu nahoru a jak to Evropa z většiny neprokoukla.

9.8.2022 v 15:51 | Karma: 11,18 | Přečteno: 398x | Diskuse| Politika

Václav Pláteník

Jak se postavit ke klimatickému balíčku "Fit For 55" (návod pro křesťanské demokraty)

Zní to jako cvičební program pro lidi ve středním věku a opravdu to vlastně zeštíhlovací kúra je. Týká se ale unijních cílů dosáhnout uhlíkové neutrality do roku 2055. Jak se k takovému jako křesťanští demokraté postavit?

29.7.2022 v 15:30 | Karma: 10,30 | Přečteno: 235x | Diskuse| Politika

Václav Pláteník

Klíč k řešení současné politické krize má ČSSD a jmenuje se Josef Bernard

Na cestě ze současné politické krize musí být poražen nejprve sám Andrej Babiš. Ne jeho voliči, ne hnutí ANO, ale on osobně, jeho kult. Eso tentokrát drží v rukou ČSSD a jmenuje se Josef Bernard.

2.12.2018 v 16:55 | Karma: 20,94 | Přečteno: 1196x | Diskuse| Politika

Václav Pláteník

Výročí bez vize

Oslavy české státnosti se utopily v ohlížení zpět. Mlčením politici uvolňují prostor pro fake news a nejistotu.

24.4.2018 v 10:00 | Karma: 12,09 | Přečteno: 277x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie

7. května 2024

Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....

„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců

7. května 2024

Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...

Pravda o Vrběticích. Ruští agenti nebyli jen dva a proč mrtví Češi neměli šanci

7. května 2024

Premium Co předcházelo a co následovalo po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014? Kolik...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Lidovec a včelař z Valašska. Zástupce ředitele Evropské akademie pro demokracii.