Jak z těch sr...ek ven?

Taky jste si v poslední době položili tuhle otázku? Hlavně ne předčasné volby. Měnit vládu každé dva roky mně osobně přijde jako to nejnešťastnější řešení. Jednak to stojí dost peněz a pak se bojím, že Sobotka a spol. nejsou na převzetí vládnutí ještě náležitě připraveni. Tak jako tak pravděpodobně vyhrají příští řádné volby, tak jim dejme čas na přípravu vlastních reforem, neb reformovat budou muset stejně.

Tak jak z toho tedy ven? Partička chytrolínů z Holešova asi nebude to pravé ořechové a přímá demokracie jak se nám jí snaží prezentovat náš skoro budoucí prezident je možná dobrá na okresní úrovni. Bojím se, že to i v budoucnu budeme muset nějak vydržet s našimi zavedenými stranami, eventuelně část z nás voličů opět naběhne nějakému objevnému projektu a la VV.

Ovšem i na našich starých známých politicích by šla aplikovat přímá demokracie, nebo lépe řečeno přímá nespokojenost. Z nadávání po hospodách a pokřikování na náměstích „svrhněte prezidenta a vládu“ si naši vládnoucí politici zjevně vrásky nedělají. Rekrutují se totiž hlavně z tábora levice, takže u nich konkrétně hlasy stejně neztrácí.

Naší pravicové vládě musí vyjádřit nespokojenost především její pravicoví voliči. Možná by stála za úvahu nějaká občanská iniciativa nespokojených voličů ODS a TOP09. U VV asi něco takového nemá cenu, to je kapitola sama o sobě. Ideální by bylo, pokud by vycházela ze samotných nejspodnějších stranických pater, od nespokojených regionálních politiků, například z Jižních Čech.

Možná že dopis znějící cca.... „Vážený pane předsedo...., v posledních volbách, stejně jako v předešlých jsem volil Vaši stranu, ať už jako menší zlo či z přesvědčení, čehož ovšem začínám hrubě litovat. Důrazně Vás žádám …..o plnění volebního programu...přijetí toho a toho zákona.... Pokud neuvidím já a se mnou další níže podepsaní byť jen snahu o zlepšení, obávám se že Vaši stranu ani já ani níže podepsaní již volit nebudeme a odevzdáme hlasy levici...S pozdravem, doufám, že ne Vaši bývalí voliči“....doplněný o několik desítek tisíc podpisů, či lajků na FB by již naše politiky přinutil se minimálně se zamyslet. Oni nás totiž potřebují, minimálně k tomu aby byli oranžovým důstojnou opozicí.

A možná se taky mýlím a nepřineslo by to vůbec nic. Ale za pokus by to stálo, a při dnešních technologických možnostech, viz sociální sítě, by to nebylo vůbec nic složitého.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vaclav Mach | čtvrtek 5.4.2012 19:00 | karma článku: 10,60 | přečteno: 728x
  • Další články autora

Vaclav Mach

Bože to je blb!

19.11.2012 v 0:47 | Karma: 24,54

Vaclav Mach

Zlá, ale opravdu zlá Unie

18.10.2012 v 19:15 | Karma: 11,33

Vaclav Mach

A zase je všechno jinak..

22.9.2012 v 19:37 | Karma: 24,47

Vaclav Mach

Ano, degenerujeme....

25.7.2012 v 14:52 | Karma: 17,86