Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GI

Gwendolyn I.

4. 2. 2011 0:05
Dobre sepsano

V dnesni dobe to uz opravdu neni o penezich, doba, kdy USD byl 40 CZK je jaksi pryc. Jako brigada v USA je to vsak dobre, pracovat  a trosku cestovat, clovek pak ma moznost srovnavani. Jeste bych dodala, ze mnohe brigady nezajisti zdravotni pojisteni, takze by si brigadnik mel zajistit alternativu a rozhodne poridit cestovni pojisteni v pripade urazu/vazne nemoci. Ti, kteri jezdi na pracovni vizum, at si uvedomi, ze jakmile jsou propusteni, jejich vizum je neplatne a tudiz i jejich pobyt na pracovni vizum. Pracovni vizum je jenom a jenom na danou praci u daneho zamestnavatele. Pozor take na vek u alkoholu, kontroluje se pri nakupu i nekde v barech, legalni vek je 21 let!!! U koupi cigaret je tez bezna kontrola veku. Hlidat si povoleni a hlidat si pracovni hodiny - duverej, ale proveruj! Pamatujte, ze zamestnavatel je buh a cizinec pracovnik je lehce nahraditelny, brigadnik vzdy. Pracovni viza se udileji jen tem dobrym, nekdy je jednodussi pracovat v ramci EU. Dvakrat mer a jednou rez!

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

3. 2. 2011 10:59
jeste bych dodala, ze

kdyz si vyridite "international driving licence" tak ve vetsine statu muzete ridit rok.

0 0
možnosti
R

roman036

3. 2. 2011 12:57
Re: jeste bych dodala, ze

To bych nedoporučoval. Tak možná do některých velkých měst, ale na venkově kde policajt nikdy neviděl cizince s tím bývá problém. Já osobně jsem měl debatu s jedním policistou, který nemohl pochopit že žiji na jiném kontinentu, ačkoliv jsem k jeho nohám přijel autem a ten papír opravňující řídit v mnoha zmích světa podle kdoví jaké konvence absolutně neznal.

0 0
možnosti
B

beachside

3. 2. 2011 9:20
dobré rady

ale stejně to asi je házení hrachu na zeď.R^

0 0
možnosti
DM

DaM

3. 2. 2011 7:21
Ameriku v poslednich ...

... letech moc nemusim, smeruje to tam k socialismu. Ale co tam stale plati, na rozdil od Evropy, ze se tam muai makat a zadne odbory vas nezachrani. Takze studenti, kteri tam jedou pracovat, se opravdu pracovat nauci, ne jako o nas...

0 0
možnosti
R

roman036

3. 2. 2011 7:58
Re: Ameriku v poslednich ...

Tady někoho zachrání odbory?8-o Taky ke mě do firmy přišlo pár absolventů kteří práci brali jako vhodnou příležitost k odpočinku. Velice rychle jsem je vyvedl z omylu. U nás je totiž tříměsíční výpovědní lhůta. A v té době můžu vyrazit koho uznám za vhodné. A pokud přece jen někdo z flákačů tři měsíce přežije, pak rád podepíše ukončení pracovní smlouvy dohodou, než aby se dostal § 55. Ten mu totiž může pěkně zavařit a je dost těžké s ním najít slušnou práci.  I takové machrování jako nechat se zaměstnat na měsíc u kamaráda a § 55 zmizí v nenávratnu není na místě. Mnohdy potencionální zaměstnavatel osloví právě mě s dotazem na uchazeče:-)

0 0
možnosti
K

kosciuszko

3. 2. 2011 7:05
Pěkné

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral