Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

člověk z novinek

3. 4. 2012 15:05
Je čemu se divit?

Srovnání Breivika se Zdenou Mašínovou nepovažuji za šťastné, divíte se však tomu, že vznikají tak vyhraněné názory? Bratři Mašínové zabíjeli lidi, a to opakovaně, tedy sériově. Jejich "boj" nemá ani v nejmenším charakter nějakého morálního poselství. Naopak. Jejich činy se staly argumentem v rukou šéfů totalitního režimu, kterým Mašínové paradoxně svými činy pomohli pevněji uchopit moc. Nezůstalo po nich nic dobrého, jen loupeže, spáleniště a mrtvoly. Nejtrapněji pak působí jejich snaha zpětně zdůvodnit a legitimizovat vraždy, ačkoli je zřejmé, že v okamžiku, kdy svým obětem brali život, o nich naprosto nic nevěděli. Někteří obhájci bratrů Mašínových jsou dokonce schopni odsoudit tyto oběti jako zločince, kteří si smrt zasloužili – to je ve své podstatě poprava odsouzeného, aniž by si oběť vyslechla jakékoli obvinění. Co by asi Mašínové dělali, kdyby měli v rukou politickou moc? Raději nedomýšlet.

0 0
možnosti
AS

viveka

2. 4. 2012 8:14
Připojuji se, napsal jste to moc dobře

R^R^

1 0
možnosti
K

krllo2

1. 4. 2012 11:56
Proč tak hrubě urážíte bogerku Šimonovou?

Za to, že napsala pravdu? To, že paní Mašínová stojí na straně svých bratrů vypovídá spíše o ní než o skutečnostech. I otec atentátníka z Toulouse stojí pevně na straně svého syna8-o8-o

4 0
možnosti
W

wiki5

1. 4. 2012 16:39
Re: Proč tak hrubě urážíte bogerku Šimonovou?

pravdu? Vy byste pravdu nepoznal, kdyby vas prastila primo mezi oci

5 0
možnosti
K

krllo2

1. 4. 2012 11:40
Komunistickým gestapem byla vyvražděna celá jejich rodina.

Matka Mašínů byla členkou KSČ. a kdo další patřil do jejich vyvražděné rodiny??8-o

2 0
možnosti
JP

JaromírP.

1. 4. 2012 14:04
Re: Komunistickým gestapem byla vyvražděna celá jejich rodina.

No, jo i Gestapo musí autor připsat komunistům. Jiní autoři už jim přípsali vznik koncentračních táborů, jsem zvědavý, kam až tihle extremisté zajdou.

3 0
možnosti

jarinka

1. 4. 2012 9:48
A že pan Ctirad

nezkritizoval na videu i svůj vzor a svého jmenovce, komunistu, strýce Nováka, který po válce dal zastřelit několik nevinných lidí, ukradl zbraně, zpronevěřil půl miliónu, ale obvinění se zbavil korupcí s vládou? Jinak bych doporučila panu Ctiradovi, kdyby ještě žil, aby aspoň nahradil škodu způsobenou zapalováním stohů - když už nejde vrátit životy, které vzal nevinným lidem.

2 0
možnosti
JP

JaromírP.

1. 4. 2012 12:44
Re: A že pan Ctirad

Zato Ctirad Mašín sdělil celému národu "Václav Havel byl kretén pěstovaný estébákama."

2 0
možnosti
JD

Draki

1. 4. 2012 8:09
Definice masových vrahů

"...Paní Zdena Mašínová je sestrou bratrů Mašínů, kteří udělali to co

udělali, udělali to, co považovali za správné a jejíchž akce, dodnes

rozdělují společnost..." To není vtip, takto Vy ve své promašínovské agitce hovoříte o masových vrazích Mašínech. Paradoxně sám sebe ke všemu považujete za tzv. "slušnou" část společnosti. Řekl bych, že pro Vaše myšlení je zcela SYMBOLICKÉ, že se ve své reakci níže obáváte zejména... ztráty dukátů. Jak příznačné:-):-)

3 0
možnosti
VK

kral

1. 4. 2012 16:36
Re: Definice masových vrahů

je mi vas lito ze jste nepochopil s temi dukaty ironii. Mne na nejakych idnesovskych dukatech nezalezi. Fakt je ze kdybych napsal co si opravdu myslim, do diskuse by to neproslo protoze by to system automaticky zablokoval.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

1. 4. 2012 0:21
O někom užitečnějším by článek nebyl?

Pořád mně nedochází, v čem spočívají její kvality, kromě naprosto zbytečně prožitého života. Díky Bohu, že nikdo podobný se v našem okolí nikdy nenacházel. To si nemohla udělat aspoň zdravotnický kurs a pomáhat lidem, jako dobrovolník v Červeném kříži? Tohle mně připomíná "světici" z Aurea Gloria, která celý život vystavovala stigma na dlaních.

6 0
možnosti
MP

Vrah

1. 4. 2012 0:29
Re: O někom užitečnějším by článek nebyl?

Mluvíte-li o užitečnosti, pak věřím, že o vás žádný článek nebude. Vy jste totiž nejen zbytečná, vy jste přímo škodlivá.

6 0
možnosti
VK

kral

31. 3. 2012 23:25
130 diskusnich nazoru

To je cislo, kdy uz zacina presahovat kapacitu meho vnimani na vsechny komentare reagovat. Takze dekuju vsem slusnym, ty mene slusne nechavam v klidu zit a ty urazlive posilam tam kam se to nesmi rict protoze bych prisel o dukatky. Nicmene par slov na zaver. Nepsal jsem o cinech bratri Masinu, nepsal jsem o historii jejich rodiny, nepsal jsem jestli souhlasim ci nesouhlasim s tim co delali. To zde nepatri a ja se ostatne k tomu vyjadril nejednou v minulosti. Dnes jsem komentoval neco, co si myslim ze nepatri do slusne spolecnosti. Urazet se muzeme v hospode nebo na fotbale nebo v posteli, kdyz nam to moc nejde. Ale na verejnosti se to proste nedela. Pani Simonova napadla pani Masinovou a kupodivu, jeji clanek trha rekordy. O necem to svedci. Hlavne o tom, ze nejsme schopni povznest se nad vlastni averzi a proto si vymyslime cokoliv, co podpori nas postoj. A je nam jedno ze je to treba lez. Preju vsem dobrou noc a  priste nashle....see ya Wendy

2 0
možnosti
PKP

Profesor Kikina Parker

31. 3. 2012 23:30
Re: 130 diskusnich nazoru

R^

0 0
možnosti
JL

uumaa

31. 3. 2012 23:07
Pane Václave

Tak vám ty dnešní diskutéry nezávidím. Marnost nad marnost.R^

1 0
možnosti
D

DlouhousekLihoslav

31. 3. 2012 23:22
Re: Pane Václave

je to smutne, vsichni nemaji stejny nazor jako autor. des a hruza. a jeste pisou na portalu ktery si dovoluje zverejnit jine nazory nez ma autor. uplne priserne ;-D

1 0
možnosti
P

pergl

31. 3. 2012 22:25
Povstal nový bojovník - manipulátor Král

Smutná země, kde jedno svinstvo je přebíjeno jiným svinstvem a jedna lež druhou, ještě větší lží .

Autore vám gratuluji k selektivnímu výběru a seřazení faktů a k předvedení ilustrativního příkladu, jak se tato smutná země vytváří.

2 0
možnosti
VK

kral

31. 3. 2012 22:33
Re: Povstal nový bojovník - manipulátor Král

o cem to tady pisete. ja zadna fakta nevybiral a neserazoval. Pouze jsem napsal, co je naprosta a nezpochybnitelna pravda. Asi mate vlci mlhu. Doporucuju lekare.

2 0
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral