Zdena Mašínová není Breivik

Objevil se tady článek. Článek neuvěřitelným způsobem hanobící a urážející ženu, jejíž život, rozhodně nebyl poznamenán sedánkami v cukrárnách a klidnými procházkami v parku.

Paní Zdena Mašínová je sestrou bratrů Mašínů, kteří udělali to co udělali, udělali to, co považovali za správné a jejíchž akce, dodnes rozdělují společnost.

Nechci a nebudu psát o mém postoji, či názoru na činnost skupiny bratrů Josefa a Ctirada. Chci ale vyjádřit svůj údiv nad tím, jakou drzost a jaký nedostatek lidské slušnosti musí mít někdo, kdo srovná jejich sestru s masovým vrahem Breivikem. který v Norsku zavraždil desítky nevinných mladých lidí.

Paní Mašínová stojí pevně na straně svých bratrů. Vždy stála, i když téměř celá její rodina, byla komunistickým gestapem, komunistickou STB vyvražděna. Stála neohroženě na straně svých bratrů, přestože jejích maminka byla obětí bolševických fízlů a po smrti nemohla mít ani důstojný pohřeb. Paní Mašínová stojí na straně svých bratrů i nyní, kdy v takzvaně svobodné zemi jsou stále ti, kteří by je nejraději postavili na šibenici.

Stát na straně svých bratrů a hájit jejích činnost v takovéto situaci vyžaduje nemalou osobní odvahu. Přestože nemusíme souhlasit, můžeme být ostře proti, povinnost každého slušného člověka je respektovat takovouto odvahu.

Autorka onoho článku má jistě právo na svůj názor. Nikdo jí ho nebude upírat. Nemá však právo tento názor vyjadřovat formou osobních urážek a srovnání paní Mašínové s Breivikem je sprostou a zbabělou urážkou.

Touto svou reakci bych se rád omluvil paní Mašínové a i dalším slušným lidem, že setrvávám na blogu, kde je dáván prostor k podobným urážkám a chci paní Mašínovou ujistit, že odsuzuju článek paní Šimonové..

Věřím že mezi čtenáři tohoto blogu je většina takových, kteří jej odsoudí spolu se mnou.

 

Autor: Václav Král | sobota 31.3.2012 19:34 | karma článku: 31,03 | přečteno: 1591x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18