Vypít si pohár hořkosti až do dna

To je asi jediné, co nám zbývá. Kde není vůle, naděje pohasíná. A vůle očividně schází. Uplynulý víkend byl ve znamení demonstrací, proti jakémusi filmu, který prý naprosto urazil naprosto neškodnou a mírumilovnou islámskou víru.

Film, který je tak hloupý, na ještě nižší úrovni než oblíbené telenovely, prý pobouřil a znectil. Máme tomu věřit? Schválně, podívejte se na youtube. Najdete tam desítky, ne, stovky filmů, které daleko větší mírou odhalují pozadí islámské ideologie. Naprosto profesionálním způsobem, na pozadí odborných a ověřitelných faktů odkrývají postavu proroka a cíle těch, kteří si víru berou jen jako štít k šíření nenávisti.

Proti tomu ovšem nikdo neprotestuje a nikdo nepřepadává žádná zastupitelství. Proč tedy najednou takový poprask? To se snad jednou dozvíme. Jenže pro tuto chvíli to není ani tak moc důležité. To co následovalo nás musí zneklidňovat. Svět, zase jednou měl možnost seznámit se, s náboženstvím míru a lásky. Transparenty nad hlavami demonstrujících vypovídaly jasně. " Setněte hlavy všem co urážejí Islám" hlásal jeden. O kousek dále oznamoval druhý že " Islám ovládne celý svět" a různí mluvčí vyjadřovali požadavky na omezení svobody slova, na zákazy a trestání. Dokonce na slavnostním setkání, islámský duchovní v USA řekl že odsuzuje násilí, nicméně vláda USA by měla zvážit trestnost rouhání. Se zájmem naslouchala tomuto požadavku Hillary Clinton.

Velká část světa se o víkendu proměnila v Islámskou tribunu. Austrálie a ani Evropa pochopitelně nezůstala ušetřena. Francie a Belgie, i když v poměrně menším měřítku opět vyslechla hrozby těch, kteří přijeli hledat svobodu, štěstí a prosperitu, což jím momentálně nestačí a touží si udělaz z Evropy modlitební kobereček.

A jako vždy, ti co nechtějí vidět nevidí. Zpravodajská redakce České televize do této chvíle neuvedla na pravou míru blábolení svého redaktora. Přešla to mlčením. V různých diskusích se řeší podružné otázky a opakují se staré známé nesmysly o agresivní politice USA nebo Israele. Jen to hlavní zůstává decentně ukryto. Totiž že Islám, začíná být opravdu nezvladatelnou hrozbou pro světový mír.

Samozřejmě že vnímám hlasy muslimů, kteří říkají že to není jejich vůle. Rozumím jejích rozhořčení ale bohužel, je málo jen něco říkat. Na těch demonstracích nebyly plastikové figurky. Byli to muslimové, jako pár z Austrálie, který odsuzoval násilí ale volal po popravě autora onoho filmu. Mladá dívka rozhořčeným hlasem do kamery křičela, že svoboda slova končí, kde začíná Islám. Že prý není možné říkat si jen tak co chceme. A trestat a sekat... to je jejích modlitba.

A když jsme došli až k modlitbě.. Stále jsou oponenti, tvrdící že Islám není ideologie ale že je to náboženství. Tak se na to podívejme z náboženského pohledu. Co je podstatou náboženství? Bůh. To je snad každému jasné. Bůh, jeho slovo, jeho učení, jeho rady a v neposlední řadě, vyjádření úcty k němu.

Co z toho Islámisté praktikují? Nic. Jediné co můžeme slyšet jsou hrozby. A nejen slyšet. Poslední akce si myslím dala znovu jasný ukazatel, kam směřuje Islám.

Přestože tomu ještě hodně lidí nevěří, svět se ocitl na rozcestí. Země, které jsou pro světový mír hrozbou, které pohrdají lidskou svobodou a lidskými právy, jsou jen malý krůček od získání jaderné zbraně. Jsou to země, které nepokrytě vyhrožují jiné zemi. Další země, které před několika měsíci prosily o pomoc proti tyranům, teď se obracejí zády k těm, kteří pomohli. Naděje takzvaného arabského jara pohasínají, přesně tak jak jsme předpokládali my, skeptici a islámofobové, jak jsme pohrdlivě nazývání. Přestože existovala varování, před přílišnou důvěrou, vše bylo marné.

A tak dnes všichni bez vyjímky musíme k budoucnosti hledět s nemalými obavami. Neexistuje na světě místo, kde by nebyl Islám přítomen. A všude kde jsou, kladou požadavky. Islámské právo chtějí zavést v každém koutě této planety a já nemám nejmenší důvod věřit, že jen tak na papíře. A že je situace opravdu vážná, o tom svědčí i mlčení. Před pár lety, kdyby někdo vznesl požadavek, na jakékoliv omezení svobody slova v USA, bylo by mu jednoznačně naznačeno že má být zticha. Dnes jsou takové požadavky vyslovovány a reakce je vlažná, dokonce došlo  k prosbě směrem ke Google, aby inkriminované video z nabídky youtube stáhla.

Události posledních  několika dnů jsou varováním a pro mne je, stejně jako by mělo být pro všechny sbobodymilovné lidi, nepřípustné se omlouvat a klanět komukoliv za jakýsi trapný filmeček. Speciálně v okamžiku, kdy je téměř jasné, že ten film byl jen záminkou ale hlavně, omluva by měla přijít z islámské strany. Z jejích strany přišla a nikoliv poprvé smrt. Krutá a brutální smrt. Připomeňme si, že velvyslanec byl mučen, znásilněn a zavražděn. Kdo se tedy má omluvit a pokorně čekat na odpuštění? My?

Kalich plný hořkosti zdá se, je už připraven k vypití. A je opravdu naplněn až po okraj.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | úterý 18.9.2012 11:00 | karma článku: 28,98 | přečteno: 1652x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18