Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HH

Mina Harker

20. 10. 2012 2:34
Ten clanek je vazne mismas, ale co...idnes prece

S vasim nazorem na ony otazky okolo kandidatu souhlasim, ptaji se opravdu na zvlastni veci, ne na dulezite. S vasim nazorem na ty "hrdinske" ciny Masinu uz mene.

1 0
možnosti
VK

kral

20. 10. 2012 15:56
Re: Ten clanek je vazne mismas, ale co...idnes prece

Ale to se pletete. A asi nejste sama. Ja se v tomto clanku ciny Masinu zase tak moc nezabyvam. Co se tyce hrdinskych cinu, jejich utek povazuju za znamku hrdinstvi a odvahy tak jak se uskutecnil. A opakuju, ony sporne obeti na zivotech se nestaly behem tohoto uteku.

0 0
možnosti
HS

Balrog

19. 10. 2012 22:10
Otevřel jste diskuzi, no to zírám ...

tohle jste napsal na svém osobním blogu Shalom 10.10.2012 - "Dobry den, pokud se podivate na posledni 3 clanky, kde diskuse povolena

byla, uvidite ze jsem se stal tercem utoku primitivnich hovad. Uzavreni

diskusi jsem videl jako jediny mozny zpusob obrany, protoze nehodlam

pristoupit na jejich hru, kdy oni si diktuji podminky. Rozhodne to neni

strach z kritiky, jak se tito primitivove snazi sugerovat. ... Doufam ze se zmenou pravidel na idnes se situace zmeni a ja pak znovu diskuse rad otevru."   Proč jste teda otevřel diskuzi, když se pravidla ještě nezměnila ??? Jsem já také prim.hov. ??? a jiní dnešní diskutující ???

5 0
možnosti
VK

kral

19. 10. 2012 22:25
Re: Otevřel jste diskuzi, no to zírám ...

Mohu vam jen zopakovat co jsem napsal na svem osobnim blogu. Pokud budete kritizovat, psat jako slusny clovek, pak nemam nejmensi duvod vas oznacovat jakkoliv hanlive. Dnesni diskusi jsem otevrel naprostou nahodou. Nemam problem s nikym kdo tu dnes psal. Nejsem jesitny urazlivka. Jenom nemam rad kdyz nekteri noumove si mysli, ze mi budou klast podminky a chovat se jako v hospode te nejnizsi cenove skupiny.

0 0
možnosti
OU

19. 10. 2012 20:08
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

ellukas

19. 10. 2012 20:37
Re: Z historického hlediska se plně potvrdila

Podporu národně osvobozeneckých hnutí nelze chápat jako podporu terorismus. Copak úsilí takové Líbie a Kaddafiho nevedlo k tomuto cíli. Ostatně na hrubý pytel hrubá záplata. První stříleli do dělníků a kommunardů kdo asi?

3 0
možnosti
K

kaktusak

19. 10. 2012 18:52
Mašínovců bylo málo a neměli žádnou podporu obyvatelstva.

Velká většina lidí tady souhlasila se socialismem a s vládou KSČ.

3 0
možnosti
VK

kral

19. 10. 2012 18:58
Re: Mašínovců bylo málo a neměli žádnou podporu obyvatelstva.

Vse je o informacich. V roce 51 nebyl internet, svobodna evropa byla pro mnoho lidi velkou neznamou a navic meli dost starosti sami se sebou. Proto byl jakykoliv odboj v systemu, ktery krute potlacil kazdy naznak nespokojenosti, odsouzen k neuspechu.

2 0
možnosti
B

bofums

19. 10. 2012 18:39
Otázku položme jinak!

Stali by se ze slušných hochů, kteří osvědčili svou statečnost v odboji proti nacistům " vrazi", kdyby

naši zem neuchvátil režim stejně zločinný jako byl režim nacistický? Pane Petříku- Mašínobijče- pro

komunisty byl dokonce " Národním hrdinou"  Julek, který, ač měl dvě pistole a mohl se bránit, se ne-

chal bez odporu sebrat a pak s chutí besedoval s komisařem Gestapa. A " napsal" propagandistickou

" Reportáž"! Se zatemnělým narudlým mozkem srovnáváte někteří nesrovnatelné!![>-]

6 0
možnosti

ellukas

19. 10. 2012 19:31
Re: Otázku položme jinak!

A vida´, z July Fuldy ani ti nacisté vraha neudělali. A ještě nás proslavil na celém světě. Reportáž psaná na oprátce byla přeložena i do čukštiny. A kde vycházejí bofumsovy sebrané spisy?

3 0
možnosti
VK

-palička-

19. 10. 2012 17:15
Od jisté doby

přesněji od chvíle, kdy jste se na chvíli odmlčel, mám pocit, že pod jménem pana Krále píše jiný člověk, než původně.

Jinak článek, který anoncujete, je klasický novinářský slint o ničem, ten poslední odstavec, o nějž Vám asi jde, je pak klasickou ukázkou, jak hluboce je do běžných českých mozků zažraná dezinformace, kterou šíří mainstream, resp. praporečníci pokroku, liberálové apod. Ukázka, jak zjednodušit poněkud složitější událost do lživé podoby, přitom tak, aby ji takto přijaly i ty nejjednodušší mozky. Vytvoří se obecně uznávaná leganda, která je přijata a obecně uznávána jako součást českých dějin. Není to ostatně jediný případ, takovými mýty jsou české dějiny zaneseny bohatě.

Zábavné je, jak zrovna nyní, po volbách, jsou média zaplaveny obavami, že lidé už zapomněli, co komunisté ve skutečnosti jsou zač, přitom právě média zcela opomíjejí, jaká to byla doba, v níž Mašínové z Česka utíkali, že to zdaleka nebyla např. 80. léta, kdy se dalo utíkat třeba přes Jugošku.

1 0
možnosti
VK

kral

19. 10. 2012 17:27
Re: Od jisté doby

No, nejste jediny kdo ma pocit ze jsem trosku zmenil styl. Nezmenil, jen mne napadlo ze urcita temata je lepe vazit na hodinarskych vahach, jestli mi rozumite. Ale jinak jsem to porad ja.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

19. 10. 2012 15:58
nesouhlasím naprosto

s adorací Mašínů, kteří staví opuštění státu pomocí násilí na úroveň odboje a omlouvat, či bagatelizovat vraždy civilistů je skutečně chucpe. novináři se tak ptají zřejmě proto, že tato otázka vyjadřuje postoj budoucího prezidenta k jeho občanům. přestože existují lidé jako vy, kteří Mašíny obdivují (dle vydaných článků), neznám ve svém okolí nikoho takového. mí známí různého věku jejich činy považují za odporné a velmi se diví a jsou naštvaní, že politikové přes odmítavé reakce davů Mašíny stále glorifikují. takže otázka by mohla znít takto: když budete prezidentem, budete kašlat na to, co si myslí lidé a tvrdit pravý opak?

2 0
možnosti
PU

Pulp Fiction II

19. 10. 2012 16:04
Re: nesouhlasím naprosto

Máte zřejmě divné známé.

4 0
možnosti
EP

pokaseda

19. 10. 2012 15:53
S lítostí

sleduji, že když někdo poukáže na to, že i náš národ měl hrdiny, tak se vždy objeví různí pochybovači s různými názory. Jednou, že to tak přesně nebylo, jednou, že přišli o život nespravedlivě nějací náhodní nešťastníci, jindy, že následné oběti byly příliš velké, ba někdy i zbytečné a podobně případně i jinak.

Když tato republika vznikla /1918/ tak za to nasadili životy na všech frontách tehdejší světové války životy legionáři i ti co vedli domácí i zahraniční odboj. Lid si je za to nesmírně vážil a úctu jim bez výhrad projevoval. /Až na komunisty, kteří viděli jediné hrdinství ve VŘSR/.

Stateční vojáci co bojovali za vlast ve druhé světové válce, byli zejména po uchopení moci komunisty zavíráni, týráni a to zejména, když bili nepřátele na špatné straně. Ti co s okupanty kolaborovali, tak se rychle přimkli k mocipánům z KSČ a měli vystaráno. Později se k těmto přidali poseroutkové, aby se dostali ke korytům.Ti si musí uklidňovatsvědomí tím, že odbojáře špiní a snižuj íváhu jejich činů

2 0
možnosti
X

xena123

19. 10. 2012 16:03
Re: S lítostí

teda přirovnávat mašíny třeba k legionářům......brrr

2 0
možnosti
VH

http://hassan.blog.idnes.cz/

19. 10. 2012 15:39
Václave Králi, opět píšete nesmysly!

Bratři Mašínové byli obyčejní VRAZI a jejich způsob vraždění by se dal přirovnat k vražednému běsnění Breivika - jednalo se totiž o VRAŽDĚNÍ NA ZÁKLADĚ POLITICKÉ PŘÍSLUŠNOSTI. Vzdělávejte se a přečtěte si více o jejich vraždění zde na mém blogu:

http://hassan.blog.idnes.cz/c/205767/Trava-je-zelenanebe-je-modre-a-bratri-Masinove-jsou-obycejni-vrazi.html

Diskuse, kde jsem si své názory obhájil je zde:

http://www.hrebenar.eu/2012/06/trava-je-zelena-nebe-je-modre-a-bratri-masinove-jsou-obycejni-vrazi/#comments

Prezidentského kandidáta, který by měl tendence jejich vraždění omlouvat, glorifikovat či je za to dokonce vyznamenávat, bych rozhodně nepodpořil.

5 0
možnosti
J

Jaromir.Petrik

19. 10. 2012 15:52
Re: Václave Králi, opět píšete nesmysly!

R^

Jako perličku uvedu, že jeden z největších zastánců bratrů Mašínů prezidentský kandidát Přemysl Sobotka při svém rozhovoru  jako s kandidátem na prezidenta na toto téma uvedl, že by jako prezident musel vzít v úvahu mínění občanů. Ještě větší korunu tomu nasadil Michal Hašek z ČSSD na blogu iDnes, kdy dokonce napsal samostatný blog, že stanovisko k bratrům Mašínům zaujme až podle stanoviska našich občanů. Tento svůj blog poté stáhl protože mu to samozřejmě natřeli jak odpůrci, tak zastánci bratrů Mašínů.

Osobně bych nedal hlas prezidentskému kandidátovi, který v této otázce nemá jasno, nebo je  zastáncem bratrů Mašínů.

2 0
možnosti
VK

kral

19. 10. 2012 15:23
Chybicka se vloudila

Jak mne upozornil Bofum, o rok jsem utek bratru Masinu uspisil, samozrejme se uskutecnil v rijnu 1953. Alespon vidite, ze i jeho velicenstvo Kral se muze mylit. Nemam problem svou chybu priznat a v textu ji uz necham. Kazdopadne se omlouvam.

2 0
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral