Vládní tandém K+N se nezastaví ani před vydíráním

Ano, možná se dopustím několika nepřesností, ale vycházím z informací sdělovacích prostředků. Premiér Nečas prý pohrozil, že neprojde li návrh na zvýšení DPH, předloží jej znovu a spojí jej s hlasováním o důvěře vládě.

Žasnu, jak daleko může až zajít megalomanská drzost pánů Kalouska a Nečase, se kterou si berou své vlastní občany a zákonodarný sbor jako rukojmí.

Vláda, která nenalézá jinou variantu přijatelného rozpočtu, nežli zvýšení zatížení obyvatelstva, taková vláda není dobrou vládou. Je špatnou vládou a nemá nejmenší právo vládou být. Ministr financí Kalousek není rozhodně mužem na svém místě. Jeho pohrdání spoluobčany, těmi, kteří mu umožnili vykonávat tuto funkci a brát za ní odměny v takové výši, dosahuje stále většího stupně.

Jako správce státní kasy, má povinnost najít pro rozpočet dostatečné prostředky, ale zatěžovat občany musí být tou poslední variantou. Přitom si každý dokáže spočíst, že je dostatek míst, kde se dá hodně ušetřit. Především jsou to různé nesmyslné státní zakázky, jako S Karta ale i mnoho dalších které odčerpávají prostředky ze společné kasy. Jednotlivě jde snad o drobné, miliony , ovšem takových nelogických zakázek je více. Vzpomeňme například na centrální registr vozidel, který snad ani dnes ještě nefunguje jak má. Další peníze lze nalézt na různých ministerstvech jako je například obrana, kde pochybná účast českých vojsk stojí hodně peněz.  A v neposlední řadě, ovšem daleko před útokem na peněženky občanů, by bylo vhodné provětrat portmonky politiků. Tam je taky zakopaná celá smečka psů.

Zvýšení DPH, doplněné o prapodivné církevní restituce, ženou zemi do další vlny zdražování a odobních tragedii těch nejchudších. A pro ty bohaté je to signál, že mají podnikat raději v zahraničí, protože plánované daňové zatížení, které pan Kalousek farizejsky nazývá solidární příspěvek, jejích podnikání udělá méně zajímavým.

Kalousek a Nečas se rozhodli vydírat. Pokud neschválíte náš projekt, padne vláda. Parlament by ustoupit tomuto tlaku neměl. A pokud ano, pak teď je ta chvíle kdy je třeba se ozvat. Kde jsou dnes Holešovická výzva a odbory, které vás hnaly do ulic když ještě nebylo třeba? Teď se blíží rozhodující chvíle. Buďto se jako občané spontanně zvednete a řeknete jasné a hlasité ne, dalším lumpárnám anebo budete opět mlčet  a doplatíte na to.

Hlavním požadavkem ovšem musí být sestavení schopné vlády. To znamená že o finance se nesmí starat alchymista ale ekonom. Stejně tak armádu musí mít na starosti voják a vnitro policista nebo odborník na tuto oblast. Zdravotnictví by měl řídit lékař a školství pedagog. Je to logický požadavek.

Lidi sakra už se nenechejte ohlupovat sladkými řečičkami. Sjednoťte se. Umíte to. Hlavně už se ozvěte, protože situace už nemůže být vážnější.

 

Autor: Václav Král | středa 5.9.2012 11:00 | karma článku: 45,15 | přečteno: 7605x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18