Velezrádce Klaus?

Každodenně se přesvědčuju, že už se nelze divit vůbec ničemu. Vypadá to, jakoby se lidé zbláznili a odmítali už reálně a hlavně hlavou přemýšlet. Jak jinak lze vysvětlit aktuální počin jakéhosi Janečka, který napsal senátorům, aby podali na Václava Klause žalobu pro velezradu.

Kdo je pan Janeček nevím. Tedy.. vím že je to jakýsi matematický genius, který díky znalosti počítání vyhrál jakési peníze a je tedy finančně za vodou a navíc založil nějaký fond proti korupci, ze kterého občas někomu šoupne 100000 korunek. Jistě chvályhodné konání, ale protože takových už bylo nemálo, nějak mne tato jeho aktivita nechává chladným. Navíc mám dost rezervovaný přístup k lidem, kteří hlásají , že máme myslet pozitivně. Nebo provádět dokonce pozitivní revoluci. Fuj, revoluce a ještě k tomu pozitivní, to zní hnusně.

Jak jsem napsal, moc se o pana Janečka nezajímám, ovšem jeho poslední iniciatívu přehlédnout nelze a v souvislosti s tím, se nabízí otázka, jak může tento, asi velice vzdělaný a inteligentní člověk, sepsat takovýto blábol.

Nemusím být znalec ústavního práva a dokonce ani právník, abych pochopil, že takováto žaloba, i kdyby byla podána, nemá ani nejmenší šanci na úspěch. Proč? Protože Klausovo odsouzení, by popřelo platnost ústavy a protože ústava je hlavním zákonem, nejvyšším zákonem, nelze jeho platnost popřít. Text ústavy dává presidentovi naprostou volnost v otázce milostí, amnestií a zastavení stíhání. Jediným mantinelem je spolupodpis předsedy vlády, nebo někoho jím ustanoveného. Tím to vše končí a jakákoliv protiakce je odsouzená tedy k nezdaru.

Proč tedy pan Janeček se pustil do tohoto "boje?" Odpoví nám současná politická situace v zemi. Vláda premiéra Nečase, pod dohledem Václava Klause dovedla společnost do stavu, kdy morální hodnoty jsou upozaděny a hlavním cílem jednání veřejných činitelů je " nahrabat si, dokud to jde". Momentálně je pro takovéto aktivity jedinečná chvíle, protože obyvatelstvo je natolik zmateno a navíc znechuceno, že je možná neomezená manipulace. Nechci panu Janečkovi křivdit, opakuji, neznám jej a ani mne nezajímá, jakkoliv jsou mi jeho aktivity protivné, přesto jsem si jistý, že akce na odsouzení Klause pro velezradu není ničím jiným, nežli Janečkovou snahou se zviditelnit a projevit se v zářivém andělském světle.

Bohužel, v politice není andělů. Snad jen ti padlí se tam v hojné míře vyskytují a proto musím varovat před jakýmkoliv zjevováním se, novodobých mesiášů.

Je smutným faktem, že Václav Klaus má velký podíl na nepříznívé situaci v zemi. Je o to smutnějším faktem, že s tím nelze udělat nic jiného, nežli jej za 5 let nevolit, protože Klaus, určitě nikoliv náhodou, už možnost kandidatury připustil. Je nutné si do paměti uložit vše, co za tímto člověkem zlého stojí. A není toho málo.

A samozřejmě se musím vyjádřit k tomu, co vás čeká v pátek a sobotu, totiž k volbě presidenta. Mějte na paměti, že podpora, kterou Klaus a jeho famílie vyjádřila Miloši Zemanovi, nebyla zdarma. Tato podpora je promyšleným aktem a znamená, že Zeman na Hradě = Klausův duch v hradních zdech. Neboli jakýsi Poltergeist.

S fungováním Václava Klause, coby presidenta, by se měli voliči co nejdříve vyrovnat a snažit se o nápravu všeho, co napravit ještě lze. Ovšem hlavně nestrkat hlavy do dalšího chomoutu a nevěřit iniciativám, jakou včera předložil pan Janeček. Je to jen placebo.

A závěrem něco optimistického : Už jen dvakrát se vyspíte a ten blázinec kolem volby presidenta bude za vámi....tohle je pozitivní informace.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | čtvrtek 24.1.2013 11:00 | karma článku: 12,67 | přečteno: 1021x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18