Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Ano, možná by mě ostatní nazvat pravdoláskařem. Vždy jsem totiž stál na straně Václava Havla a ztotožňoval se s jeho viděním světa. Plně jsem chápal jeho boj s V.K.

Bohužel, vše se změnilo toho osudného dne, kdy jsem nad hlavou viděl přelétat plně naložené bombardéry, nesoucí svůj "humanitární" náklad určený civilním obyvatelům Bělehradu a dalších srbských měst. To co Havel dopustil a za co aktivně brojil, za to bych mu plivnul na hrob. Jednou až se vrátím do ČR to udělám. Nebudu tu vypisovat, proč se mi až dělá zle z toho, jak se v celém konfliktu od počátku rozpadu Jugoslávie chovalo NATO, a především Německo a Rakousko. Dnes vidím jak tu bouři co zaseli, sklízejí Rakušané ve svých městech. V Grazu a především ve Vídni (čtvrť Favoriten). V době Google si stačí jen zadat do vyhledavče tyto termíny,

Bitva na Kosově poli

Janičáři a Devširme

Ustaša

Jasenovač Knin Oluje Gotovina UCK Thaci alias Had Uloupené Kosovo a když si toto vše člověk prostuduje, přečte si knihy od Jiřího Dienstbiera st. o poměrech v Jugoslávii, tak se člověku až chce zvracet z toho jak se Albrightová líbá s Thacim, jak Chorvaté oslavují Gotovinu. Z čeho a z jakých prostředků se vytvořila UCK, dříve CIA označena jako teroristická organizace? Jak se ocitly zbraně a uniformy z bývalé DDR v době zbrojního emarga v rukách Chorvatských povstalců? Jak se ocitli Mudžahedíni v Bosně a Hercegovině?

0 0
možnosti
RS

vím že Rakousko jako neutrální země není v NATO, ale média zde jsou velmi protisrbsky zaměřena. Historické souvislosti od 1. světové války a teror Rakouskouherských armád v Srbsku až po otevřenou podporu Albánie a Chorvatska hitlerovo Německu si dejte do kontextu sami.

Válka v Jugoslávii  má hluboké historické, náboženské a nácionální souvislosti. A jsem si bohužel jist že 90% evropské populace o nich nemá tušení.

Ještě bych rád uvedl, že za :

a) nejsem komunista ;-)

b) Miloševiče jsem považoval za špatného prezidenta, avšak stejně tak Tjudžmana a Izetbegoviče. Všichni by měli být souzeni v Haagu společně. To že tam chybí terorista do morku kosti Thaci, je výsměch všem jeho obětem

c) Vím samozřejmně i o temných stránkách srbů v tomto konfliktu i jejich historie. Ale ty se zveličují, či přímo aranžují a chorvatské, muslimské a albánské se zamlčují.

0 0
možnosti
VK

Pane Králi, do značné míry Vás beru, bohužel dnes jsou to jen slova, slova, slova ;-(. Dnes špatně Rv

0 4
možnosti
VK

A to jste cekal ze vam to tu budu servirovat ve versich nebo v obrazcich?8-o

1 1
možnosti
JH

J53i10ř26í 17H94a19n90s

20. 12. 2012 22:21

Pane Král, ve značné míře vás beru s rezervou, ale pro tentokráte smekám,

navzdory různým škarohlídům, zadařilo se.R^

3 0
možnosti
ZK

Z81d28e94n74a 93K94o56č49í

20. 12. 2012 21:30

Autore a co vzkážete těm kdo šíří pravdu o Václavu Havlovi, která se ale vám příliš nelíbí ?;-)

1 4
možnosti
VK

Nevim proc by se mi nelibila pravda.

3 1
možnosti
JS

To vypadá podobně jako komunistická propaganda o Gottwaldovi...

5 4
možnosti
JS

Mimochodem, doporučuji všem pravdoláskařům, aby si přečetli tento článek:

http://michalmaly.blog.idnes.cz/c/311542/Obcan-Havel-Jaky-opravdu-byl-Aneb.html

3 3
možnosti
JL

Dal jsem Karmu.R^

4 2
možnosti
PP

Tak to vidíte pane Králi. Skoro všichni si plivnou, aniž by se starali pokud mu asi tak sahají.

10 7
možnosti
SB

Já si spíše kladu otázku, kam Havel sahá nám, kteří jej oprávněně kritizujeme.

10 11
možnosti
JZ

Bombardování je prostě bombardování a nelze ho řečičkama omlouvat.Havel,jak je mi od prvního dne co jsem si přečetl jeho první knihu, celkem lhostejný,(po návštěvě jeho hry jsem ztratil oněho zájem i jako o dramaturga.a po jeho proslovu a následných činech jsem ztratil i poslední záchvěvy přízně) .Pro mne to je jen A JEN BOHUŽEL LHÁŘ. nIC VÍC A NIC MÉNĚ.Nesnažte se z něho dělat vzor pro naše děti.jen si vzpomeňte na jeho slova.Nechci majetek a jak se oněj spolu sknížetem dral.Chci být prezidentem jen do svobodných voleb.Trvalo to 13 let,než odešel z funkce.Nebudou tady nezaměstnaní,je jich už stěmi vyloučenými se seznamů kolem milionu.Mám pokračovat.Nechtěj,abych si o tobě hochu myslel něco horšího, tak piš otom ,co je pravda ,jinak ti nikdo nebude věřit.To ti říká velmi starý muž,který má už prakticky život za sebou.

6 11
možnosti
AK

To jsem netušil, že Havel může i za nezaměstnanost u nás. A pokud se vám stýská po starých pořádcích, tak stále ještě existuje Bělorusko a KLDR. Můžete jít.

9 5
možnosti
Foto

V94í61t 77H76a46s27s64a49n

20. 12. 2012 12:30

Pane Králi, a jak lze tedy jinak vysvětlit výrok: "bomby, nejsou vyvolány hmotným zájmem. Jejich povaha je výlučně humanitární: to, co je zde ve hře, jsou principy, lidská práva, jimž je dána taková priorita, která překračuje i státní suverenitu. ? - Asi též patřím mezi ty "nechápavé"...

-Jsem proti těm, kteří Václava Havla posmrtně pomlouvají a sprostě urážejí, ale zároveň se stavím vůči těm, kteří ho glorifikují. - Byl to jen člověk s lidskými chybami a těch věcí, které by mu šly vyčíst bylo víc, viz. např. "hádka o pomlčku".

3 9
možnosti
VS

Jednoduse, na Nemecko za valky take nepadaly bomby ve snaze jej dobyt a uchvatit, ze?

2 1
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral