V čem si můžeme vzít ze Švýcarů příklad?

Například z toho, že politická korektnost, není to, co by v této společnosti bylo nepřekonatelným dogmatem. Přestože tato alpská země má poměrně velké procento obyvatel, hlásících se k Islámu, neznamená to ani v nejmenším ,že si hosté budou dělat to, co si dovolují v jiných zemích Evropy.  

V základní škole v Heerbruggu se stalo to, co by mělo být naprosto běžné všude v Evropě. Dvě muslimské dívky přišly na vyučování zahalené šátkem. Reakce školy byla okamžitá. Vyhazov.

Tato škola má velice přesně stanovené předpisy, které netolerují takovéto výstřelky. Rodiče dívek, původem ze Somálska byli upozornění a navzdory varování, nebrali je na vědomí, snad pod vlivem toho, že v jiných zemích Evropy není vůle k prosazování domácích pravidel a kulturních tradic.

Walter Portmann, předseda školní rady vysvětluje... máme nařízení, které nedoporučuje zakrývání hlavy a obličeje a my se snažíme, aby ve škole byl klid a pořádek.... Naprosto správný postoj.

Je to první vlaštovka, dalo by se říct, i když, přílišný optimismus asi není na místě, protože tomuto odvážnému postoji školy v Heerbruggu předcházel podobný případ, kdy studentky z Albánie byly vyloučeny ze školy v provincii Thurgau rovněž  kvůli Hidžábu, poté se obrátily na soud který jím právo nosit Hidžáb přiznal.

 V každém případě fakt, že existuje takovýto odpor protí pseudo humanistickému pseudo multikulturnímu útoku na evropské tradice, je velice povzbudivý a měl by být příkladem i pro ostatní země. Jak totiž vyplývá z různých zpráv, například zde, přišla OSN s dalším ze svých "geniálních" nápadů, totiž, umístit deset tisíc uprchlíků ze Syrie právě na půdě evropských zemí. Jednání, zdá se, už započala a tak lze očekávat, že budeme svědky nárustu tlaku na další omezování tradičních zvyklostí a hodnot a budeme nuceni jen bezmocně přihlížet nekontrolovatelnému úpadku, což je o to nebezpečnější, že rebelové v Syrii, kteří mají na tamní genocídě stejný podíl jako vládní vojska, se pomalu stávají chráněncem a možná i dočasným spojencem euroatlantické aliance.

Proto jsem přesvědčen ,že ocenění zaslouží každá akce, která dá jasně a nekompromisně najevo, že Evropa a Evropané jsou sice připraveni podat pomocnou ruku, ovšem jsou to Evropané kdo jsou v Evropě doma a rozhodně a v žádném případě není Islám evropským náboženstvím, stejně tak jako není v Evropě přípustné právo šarija.

Autor: Václav Král | čtvrtek 20.6.2013 11:00 | karma článku: 27,31 | přečteno: 1123x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18