Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A proč je takový problém pro nás tolerovat, že některé náboženské skupiny mají svoje tradice. Dokud nám je nikdo nenutí, není v tom problém. Tyto studentky chtěla nosit burky pouze při normálním studiu a při praxích a různých věcech je shodit a nosit to, co jim daný ústav nařizuje. Jeptišce byste také nezakázal nosit jejich hábit. Žijeme v multikulturním světě a toleranci by se měl naučit každý z nás. Jelikož jsme jedni z nejvyspělejších, musíme s tolerancí začít my až potom s tím začnou i ostatní.

0 3
možnosti
AT

Tak už asi postopadesátéosmé: ve školním řádu oné školy je zakázáno nošení pokrývek hlavy. Paní ředitelka pouze trvala na dodržování školního řádu a navíc, PŘED ZAPOČETÍM studia obě dívky s touto podmínkou souhlasily. To je všechno.

P.S.: jeptiškám by zahalení vlasů určitě také neprošlo

0 0
možnosti

Australská premiérka vyjádřila hranice tolerance jednoznačně. Kdo chce v Austrálii být hostem nebo i získat občanství, tak by měl akceptovat místní kulturu a styl života. Kdo nechce, tak má možnost odejít do jiné země.  Kdo tak rychle zareagoval, že link na video u Vašeho blogu už nefunguje ?8-o

3 0
možnosti
VK

Asi ta reakce prisla primo ze strany Daniela Landy. Pry nejake problemy s autorskymi pravy.

0 0
možnosti

Ještě, že to má havel za sebou. Už ho slyším, "bojovníka" za různá práva :-D

4 2
možnosti
MP

Jednou jistě příjde den, kdy je všechny poženem [>-]

0 0
možnosti
IO

I10v90a98n 28O52v88c91a56r

17. 11. 2013 19:28

Já si myslím, že dříve přijde den, kdy oni poženou nás.

1 0
možnosti
VK

Docela mne rozveselilo kam se posunula tato diskuse. Od problemu s rostoucim vlivem Islamu v Evrope, k bojovnikum o Davis Cup Berdychovi se Stepankem. Myslim si ze uz bylo z me strany na toto tema receno vse. Kritizovat nekoho, ze se rozhodne mit bydliste tam kde bude mit nizsi naklady mi pripada hodne prizemni a nechutne pro mne je argumentovat tim, ze jim jejich zeme neco dala. Nic jim nedala. Oni sami se propracovali tam kde jsou. Svoji pili, svym talentem, svym umem a nasazenim a bojovnosti. Podminky ktere k tomu meli, splatili mirou vrchovatou tim, ze radu let reprezentovali Ceskou republiku a odvadeli do statni pokladny nemale dane. I ted, kdyz sve bydliste zmenili, se chovaji vice nez loajalne. Staci se podivat na tenisove zebricky. Kolik hracu a hracek reprezentuje jine zeme nez ty jejich, kde se narodili a kde se ucili hrat tenis? Berdych a Stepanek ale stale maji na tricku lvicka. Mozna se to nekomu zda malo. Mozna nekdo vidi jen penize a zase jen penize. A dane. Jenze uspesna reprezentace, to je mnohdy hodne vice, nezli primy zisk z dani. To ovsem ti, co se mne tu neuspesne snazili grilovat, nemuzou pochopit. Radeji pouzivaji fraze o vlastenectvi. Jsem si jisty, ze svou reprezentaci oba teniste ukazuji ten nejkrasnejsi priklad ucty ke sve vlasti, coz je mnohem vice, nezli "vlastenecke" hulakani fanousku pri kazdem vitezstvi

2 0
možnosti
JN

J26a42n 42N94o92v80á25k

16. 11. 2013 11:13

Když by se narodili někde v Africe, tak by dnes stříleli forhendy tak maximálně z AK47. Je strašně strašně důležité kde se člověk narodí a žije. Vy si to opravdu neuvědomujete???

Chovají se jako paraziti - berou si z naší společnosti jen to nejlepší. Ano, jsou to vyčůraní paraziti.

Přijde vám moje myšlení levičácké? Mě ne, naopak - jako pravičák chci, aby se investice vracely (a ne jen ve formě "HopHopHop").

...

Proč jsem se do toho s vámi pustil? Protože jsem si vás chtěl otestovat, jestli věříte tomu co píšete. Ale jsou to jen ušlechtilé keci, snaha o silné argumenty - které jsou nyní po vašich reakcích prázdné. Jen tak maskujete svoji nenávist.

Zamyslete se.  ... Já totiž tomu co píšete v blogu věřím. Ale když se řekne A (my a naše společnost), tak se musí myslet i na B (to, jak fungujeme - např.: principy solidarity).

1 3
možnosti
Foto

Nechápu tuto diskusi. Každý člověk když chce pracovat, studovat, prostě něčeho dosáhnout, musí se přizpůsobit určitým pravidlům, a to se netýká jen omezení náboženských zvyků. Když jsem úředník  třeba v bance-nesmím chodit v džínách, jinak mi šéf vyrazí a můžu dělat metaře, to bych zase byla např. v kostýmku všem pro smích. Když jde náš lékař s čerstvým diplomem do určitých sousedních zemí, musí udělat ještě zkoušku tam. Jinak nemůže pracovat jako lékař, ale třeba jako zdravotní sestra a možná i tam bude muset nosit stejnokroj. Když ne-dobře, když ano-nasadí bílý čepec-jinak nebude zdravotní sestra, ale uklízečka. Co kdyby děvčata chtěla dělat kurz na letušku? Tam je nutností výcvik v bazénu, protože je třeba umět velmi dobře plavat, aby letušky pomohly nasadit lidem záchranné vesty. To by se při tomto kurzu také potápěly v šátcích, anebo by to byla zase diskriminace. Jejich víru jim nikdo nebere, ať si špacírují po městě v čem chtějí, ať se chodí modlit, ať jedí jen to, co jim víra dovoluje. Volnost si mohou dovolit jen určití umělci, anebo nedávný výherce ve sportce. Ale to je taky sporné.

9 0
možnosti
DP

To je hezké. Když jste tu na dovolené, budeme Vás tolerovat, protože tu utrácíte a pak zase pojedete domů. Když tu ale chcete žít, nebudeme Vás tolerovat.

Připomínám, že v obou případech dotyční "cizinci" nežijí ve vaší domácnosti. Potkáte je v práci, na ulici, v restauraci, ve škole. Jak poznáte, že tu žijí, budou žít, jsou tu dočasně, jsou tu na otočku, jsou tu napořád. Chováte se k člověku podle toho, jak dlouho tu byl, je nebo hodlá být? Je to pořád ten samý člověk.

3 12
možnosti
Foto

Dobrý den, nejsem si vědoma, že by autor článku napsal, za co jej osočujete. Překrucujete zde jeho slova.

Pokud jedu do jakékoliv země, musím počítat s tím, že má svou kulturu a své zvyky a pokud tam chci být, je slušností se přizpůsobit a pokud se člověk přizpůsobit nechce, ať si vybere jinou zemi, kde mu kultura a zákony vyhovují. Tolerance je zapotřebí, ale ne jen z jedné strany! Podle mého názoru to takto autor myslel. Přeji Vám hezký den. :-)

8 0
možnosti
JN

J88a27n 40N39o73v74á31k

14. 11. 2013 20:11

Píšete toto: "My zde žijeme, budujeme a pracujeme, pro své země, pro jejích rozvoj." ... Nebojím se tvrdit, že to není pravda, že tak moc lidí nemyslí a ještě méně koná.

Posledních několik měsíců na diskusích upozorňuji na fakt, že naši sportovci odcházejí do daňových rajů - platí tak někde jinde za podporu, kterou doma dostávali, aby mohli uspět. Např. srdcaři Štěpánek s Berdichem - vzory, hrdí Češi, národní hrdinové.

Téměr nikomu to nevadí a naprostá většina lidí to dokonce schvaluje !!!

Zkuste tedy přehodnotit to, jak vidíte společnost ve které žijete.

1 5
možnosti
VK

Jakou podporu tito sportovci dostavali? To co dostali dostatecne vynahradili tim, ze platili dane v dobe, kdy je platit museli. A oplaceji ji i nadale tim, ze vasi zemi stale reprezentuji. To ze se rozhodli zit tam, kde je nebude stat okradat o jejich vydelane penize, je naprosto v poradku a nevim proc by tomu melo byt jinak.

4 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral