Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dino_na_idnes

4. 2. 2011 9:38
Ano, máte pravdu,

Bible obsahuje řadu pasáží, ke kterým se křesťané "velice neradi hlásí"... A o to právě jde, průměrný křesťan nemá problém s nesouhlasením s pasážemi z Bible, jež se mu nehodí do představy křesťanství v kontextu moderního světa, s distacováním se od nich, případně jen důsledným ignorováním.

Dá se toto říci o dnešních muslimech? Nemá drtivá většina muslimů problém uznat, že tvrdé tresty za odpadlictví či rouhání by se neměly aplikovat tak doslovně, jak to stojí v Koránu? A že moderní svět zrovnoprávnil muže a ženu a mají tedy stejnou cenu a stejná práva, ač před patnácti sty lety to bylo jinak?

Nemám vcelku nic proti islámu coby vyznání jednotlivce, který toto považuje za soukromou věc. Ovšem stát řízený striktním výkladem patnáct století starých pravidel, tam, přiznávám, má má tolerance hranici.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

4. 2. 2011 8:13
...

A Křesťanství není pel mel předchozích náboženství?

Proč jsou svátky narození Krista v prosici přesně proti pohanským svátkům slunovratu (když i  těch pár nepřímých důkazů (kometa nad betlém) ukazuje že se by se musel narodit v někdy červenci roku 3 n.l.

Proč má dvanáct apoštolů? (čirou náhodou stejně jako valná většina východních náboženství má 12 bohů korespondujícími s měsíci v roce?) (našli by se i další...)

Křesťanství bylo slepeno tak aby na něj mohl konvertovat téměř každý. To je

(jako u většiny náboženství) jeho hlavní a jediná pointa'': Ovládat co nejvíce lidí. Náboženství u kterého existuje jakákoli organizovaná církev nebo sekta žádný jiný učel nemá.

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

4. 2. 2011 8:42
Re: ...

A z toho vyplývá, že bychom neměli bránit Evropu před příchodem milionů cizinců, jejichž způsob života je v rozporu s naším?

0 0
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral