Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Špehování, zdražování, policejní šikana....cesta do záhuby

Světová ekonomická krize je v plném proudu a tak se, pochopitelně, nemůžeme divit, že ceny komodit jdou nahoru. Dotýká se to všech zemí, Českou republiku nevyjímaje. Zatímco ovšem vyspělé tržní země a jejích vlády mají alespoň minimální snahu situaci řešit s co nejmenším dopadem na veřejnost, vláda České republiky má cíl jiný. Co nejmenší dopad na vlastní peněženky.

Že přeháním? Že tomu tak není? Zlaté oči. Hned z kraje roku se veřejnosti dostalo pořádného šoku. Jakási složka se jménem generální inspektoři, může od začátku roku zastavit kohokoliv, kdekoliv a kdykoliv a zkontrolovat jeho doklady. No a co na tom, zeptá se neinformovaný občan. Nic, zní odpověď, nic pokud by ona inspekce byla vybavena všemi náležitostmi, pro takovouto perlustraci potřebnými.  Tedy v prvé řadě uniformou. Tu však inspektoři nemají a mají pouze jakési průkazky a odznáčky. Takže v praxi to může znamenat to, že jakýsi vometák mne zastaví na ulici, zamává mi nějakým salátem před nosem a bude chtit doklady. No a já, protože moc dobře nevidím a hlavně mne nezajímá nikdo kdo nemá uniformu, jej pošlu tam kam patří a na malér je zaděláno. Nooo, ne pro mne, protože se o mně postará můj zastupitelský úřad ale Český občan bude mít dost problému. A proč? Protože jeho země se pomalu ale jistě přeměňuje v policejní stát, kde policajtem je každý tydýt.

Jobovek ale není nikdy dost a tak se hned následně objevila informace, že ministr školství a tělovýchovy, navrhuje zkrácení školních přestávek na pět minut. Nevím jak kdo, ale já dostávám záchvat smíchu, když si uvědomím, že ministrem tělovýchovy je pan Dobeš. No nic osobního, ale rád bych jej viděl při nějakém tělovýchovném úkonu. A ty přestávky..Pan Dobeš se pak sice probudil a přečetl si noviny a uvědomil si že je za přežvýkavce a celou věc zahrál do autu. Jenže slovo bylo vyřčeno a já se ptám...jak s takovou nehorázností, vůbec někdo mohl přijít.

A do třetice všeho českého. Vláda zvažuje zvyšování DPH. Nic nového. Takže se bude zdražovat vše na co pohled poslanců a politiků padne. Hrůzostrašné, bylo vyjádření kohosi ve zpravodajství ČT 1, 3.01, který řekl, že se mu líbí Dánský model, kde zdražují tučnější potraviny. 22% DPH, to je číslo, které je ve hře.

Když to takhle píšu,  nevypadá všechno tak moc strašlivě. Něco se zdraží, něco se slevní. Jenže... pokud se zdražuje, aniž by se přitom kompenzovala sociální situace ekonomicky nejslabších občanů, pak je něco špatně. Jsme svědky, že se ruší jedna berlička za druhou. Odpourávají se dotace, škrtá se na podporách a sociálních dávkách. Přesto výdaje rostou. Peníze se berou občanům, zatímco vládní, či vladou podporované organizace, své zisky zvyšují. To není levicová retorika. To je fakt. Podstatou tržního mechanismu je, že peníze jsou získávány na základě jakéhosi výkonu. V České republice firmy, které fungují napojený na poslance a politiky, mají zisk už jen z faktu, že jím je zadána zakázka. Pokud je práce odvedená špatně, či není dokonce odvedené vůbec, firmu to nezasáhne a málokdy o své peníze příjde. Proč? Protože je obvykle inkasuje předem.

Občané jsou v pozici rukojmích. Zatím si jen málo lidí uvědomuje, anebo je ochotno si přiznat, že jakmile se kolotoč zdražování roztočí, nebude cesty zpět. A nezachrání to ani Japonec na Hradě, což je třešnička na dortu politické situace po Novém roce. Podle průzkumů má, v případných přímých volbách japonsko - český podnikatel velkou šanci stát se presidentem. Sushi na hrad.

Autor: Václav Král | čtvrtek 5.1.2012 7:07 | karma článku: 40,62 | přečteno: 5174x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Poslanci schválili zřízení vyšetřovací komise ke střelbě na filozofické fakultě

26. června 2024  5:10,  aktualizováno  16:30

Návrh opozičního hnutí ANO na zřízení parlamentní vyšetřovací komise ke střelbě na Filozofické...

Slovenské městečko má do půl roku přejmenovat ulici pojmenovanou po Tisovi

26. června 2024  16:29

Po rozhodnutí správního soudu v Bánské Bystrici má obec Varín přejmenovat ulici nesoucí jméno po...

Ministerstvo školství nalije více peněz do škol s ukrajinskými studenty

26. června 2024  16:22

Ministerstvo školství finančně podpoří v příštím školním roce ty školy, v jejichž třídách je větší...

Zeman se sešel s Pellegrinim. Pozval ho na narozeninovou oslavu a potykali si

26. června 2024,  aktualizováno  16:19

Ve středu přijal nového slovenského prezidenta Petera Pellegriniho bývalý český prezident Miloš...

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral