Řekněme si pravdu : Francie při deportaci Romu postupuje správně

Francie dostává další nakládačku ze strany "lidskoprávních" skupin a hlavně od jakýchsi komisí při EU. Monistr vnitra dokonce v rozhlase vysvětloval stanoviska vlády a obhajoval kroky, které vláda podniká.

Celá situace zaujala dokonce i Idnes, který ve svém článku více méně obsáhle o problému referoval. Jak je ale u české žurnalistiky zvykem, referát to byl povrchní a skutečný stav věci zůstal pod povrchem, ukrytý za polevu a omáčku uklohněnou z frází.

Všichni kritici francouzského postupu opomínají, a já jsem si jistý že úmyslně, jaká je pravá tvář romské imigrace. Ano, je to imigrace z Rumunska a Bulharska, kdy v rámci otevřených hranic do Francie putují velké skupiny Romu. Jenže, po příjezdu do Francie není jejích snahou zapojit se do práce, splynout s novou zemi, naučit se jazyk a žít jako Francouzi. Namísto toho, se usazují v lesích, odmítají dodržovat zásadni hygienické návyky a o snaze se integrovat do společnosti nemůže být ani náznaku. Namísto toho si prostředky k obživě opatřují žebráním, drobnými i většími krádežemi a občas i prostitucí.

Tato situace není ovšem jen problémem majoritní Francouzské společnosti. Mezi těmi, kdo přísun dalších členů svého etnika nevidí  zrovna s nadšením jsou i samotní francoužští Romové. Ti samozřejmě vnímají že pohled veřejnosti a její nevraživost se může snadno obrátit proti ním samotným a faktem je, že Romové či Cikáni ve Francii si docela považují toho, že se stali součástí společnosti. Oni totiž pracují, podnikají a žijí tak, jak by se od nich mnozí jejích kolegové v zemích na východ od Francie měli učit.

Francouzské vládě došla s přílivem imigrantů z Rumunska a Bulharska trpělivost. Je to pochopitelný krok, který je ale poněkud krátkodobý, protože od ledna budou mít občané těchto zemí možnost naprosto volného pohybu v rámci Schengenu. Tedy, nejen do Francie ale i do dalších zemí, nevyjímaje ani Českou republiku.

Kritici postupu Francie se ohánějí lidskými právy a v pošetilé obhajobě těchto práv neříkají pravdu. Francie nedeportuje Romy či Cikány, kteří jsou jejími občany. Deportuje ty, kteří tam přijíždějí v rozporu s předpisy a kteři jsou rizikem pro zemi. Nabízi se škodolibé konstatování " Máte co jste chtěli", protože to byla Francie, která byla jedním z nejhlasitějších hlasatelů evroské integrace a teď sklízí plody tohoto kroku. Obávám se, že po novém roce to ale nebude jen sladká Francie, kdo bude v problémech a tak si myslím že je na místě podpořit kroky, které by odsunuly plné přistoupení Rumunska a Bulharska k Schengenu.

Na videu kultivovaná diskuse spoluobčanů a spoluobčanek ze Znojma.

 

Autor: Václav Král | středa 25.9.2013 11:00 | karma článku: 31,23 | přečteno: 1876x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18