Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

kimos

3. 10. 2012 14:37
Problém existence vietnamských večerek je to, že nekonomicky

nemohou prosperovat. Tedy pokud provozovatelné podnikání jmenuje výnos mínus náklady a musí být positivní....ano, naprostá většina z nich tento faktor nemůže splňovat.... tj ptejte se , kde je smysl jejich existence... distribuční kanál na padělaný alkohol a cigarety? Praní peněz z drog?

0 0
možnosti
PK

bakules

10. 9. 2012 16:26
naši podnikatelé

to vzdali už dávno,nejsou ochotni za tak nízký výdělek prosedět hodiny ve večerce.Tam kde bydlím už žádná večerka neni domácí.To není chyba Viatnamců a Makra ale naší lenosti.

1 0
možnosti
PP

ippokorny

10. 9. 2012 8:49
Akorát mi není jasné, jak je to s rasovou diskriminací Čechů

Asiati si stejně nakupovali mezi jiným od Makra,tak si Makro zřízením večerek chce zvětšit obrat. A že jsou Asiati většinou pracovití, co jim v cizí zemi zbývá. I ti tzv. nepřizpůsobiví emigrující do cizí země jsou často pracovití, když vidí, že jim nic jiného nezbývá.

0 0
možnosti
Z

zblblo

10. 9. 2012 7:40
vietnamci

Žiji na malém městě(6000obyvatel),Penny,dvě drogerie,dvě větší samošky a dvoje Vietnamci.

Pamatují si co jsem kupoval posledně a nabídnou mě to znova(nevnucují jen připomenou).Přepravku s pivem....pomůže mě do auta,když mám plné ruce.

Beru pravidelně jeden druh zboží,udělá mě stejnou cenu,když ho nemá v akci.

Mají určité zboží(káva,čaj,sýry,rýži,žiletky,šampony a nevím co ještě)s cenou jakou v Makru a ani jinde v obchodě neuvidíte.

Přeji si více takových obchůdků a obchodníků.Ať se jim daří...

2 0
možnosti
MC

máří33

7. 9. 2012 20:37
Vietnamci

Koupila jsem si sluneční brýle v kameném obchodě. Do měsíce mi vypadl šroubek.  Šla jsem do toho obchodu jestli by mi je spravili ale dostala jsem takovou sprchu před lidma že ať si to donesu k Vietnamcům opravit když takové braky od nich kupuji  když jsem řekla prodavačce že je to od nich nechtěla o tom ani slyšet. Vypadla jsem odtud a zařekla se že budu nakupuvat jen už u Vietnamců. Původní stály 480 Kč a ty druhé co jsem si koupila u Vietnamců tak ty stály 98 Kč.Žiji na vesnici a v krámu mají mléko za 20 Kč. Vedle soused má prodejní prostory a chce je pronajmout Vietnamcům kde mléko bude za 15Kč. Pracovní doba od 6 hod. ráno do 20 hod. Pane Kkál zkuste hádat ke komu půjdu?

1 0
možnosti
MR

iluminat

7. 9. 2012 22:32
Re: Vietnamci

to je prave ten spravedlivy kapitalismus, dari se tem co se snazi. Kdo se chova k zakaznikovi jako k obtiznemu hmyzu, zkrachuje, a je to tak spravne. ale pak si budou stezovat na silnou konkurenci, a na nespravedlnost a kdesi cosi

0 0
možnosti
VK

kral

7. 9. 2012 15:36
Dekuju za reakce a jen upresnim

protoze asi ne vsichni pochopili co jsem mel na mysli. Nevadi mi ze nejaky Vietnamec ma vecerku. I kdyby jich bylo nevim kolik. Pripada mi ale zvlastni, ze zadavatel francizy uz predem ohlasuje, ze vice nez polovina bude patrit Vietnamskym obchodnikum, coz, kdyz si to prelozim do Cestiny znamena, ze uz maji vytipovane a predem jasne zajemce a pokud nejake mistecko zbyde, tak ho nabidnou ostatnim uchazecum. Coz ovsem neni princip francizy a hlavne to neni znamka pruhledneho podnikani a jeste hlavneji to zavani jistym druhem diskriminacniho jednani, kdyz uz dopredu je dano, kdo bude vlastnikem. A na namitky ze nikdo nebrani Cechum odpovidam ze samozrejme ze nikdo nebrani. Jenze pokud budete drobny obchodnik s rozpoctem zavislym na usporach nebo pujcce od banky a vedle vas se postavi gigant podporovany Makrem, pak hadejte jak dopadnete. Zatimco vy budete mit omezenou moznost nakupu zbozi, konkurent bude kupovat v neomezenem mnozstvi a zakaznici pujdou logicky k nemu

1 0
možnosti
PT

hahoc

7. 9. 2012 16:50
Re: Dekuju za reakce a jen upresnim

Tak ono je logicke, ze spolupraci nabidnou vecerkam, ktere jsou jiz zavedene a majitelum, ktere uz maji spolupraci proverene.

Pokud budou 2 vecerky vedle sebe a jedna bude vydelavat a druha prodelavat, tak to Makro jiste nabidne te vydelecne a bude ji fuk, jestli je vietnamska ci ceska.

1 0
možnosti
ZW

cassul

7. 9. 2012 15:13
Vietnamci...

Tady město chtělo pronajmout obchod, tedy prostory vhodné pro podnikání. Normálně to zveřejnili a zájemci se měli hlásit do nějakého termínu. Přihlásilo se šest Vietnamců a jedna herna...

1 0
možnosti
PT

hahoc

7. 9. 2012 14:58
Ale proc ne?

Vzdyt prece ceskym podnikatelum nic nebrani v tom udelat si vecerky, ale malokomu se chce byt v praci do deseti vecer, majitel prodejny tezko chce platit prodavacku, kdyz treba vecer moc nevydela a ani ne na svoji vyplatu.

Vietnamec tam ma vetsinou svoji rodinu.

Ze jsou vietnamci velmi moviti, to mne rozesmalo:-) Jiste mensi cas je, ale "bezny" vietnamec tezko.

Kdyz si u nich neco koupim a treba nejsem spokojen, tak to proste vratim- oni se omluvi a vymeni zbozi ci vrati penize. Neresi to, jestli je zrovna majitel pritomen, jestli mam uctenku, jestli je dnes streda a ne ctvrtek atd. Jiste nejsou vsichni poctiv, ale troufam si tvrdit, ze ti "bezni" vietnamci jsou poctivejsi nez nasi prodejci.

A je mi fuk, jestli treba nekteri dole pestuji travu- tu ja nekupuji a je to jejich vec a riziko, ja si prijdu nakoupit a za sve penize dostanu co chci.

3 0
možnosti
S

silver.bullet

7. 9. 2012 14:55
A nepatří už náhodou Vietnamcům celý Makro?

A na druhou stranu, Němci se chstají uzavřít České hranice a obnovit na nich kontroly, prý z důvodu tun narkotik, co se každý týden valí do Německa. Je již obecně známo, že Vietnamci ovládli výrobu a distribuci marihuany a pervitinu. Čechy a Romy využívají jen jako poslední článek distribučního řetězce a pašeráky..

A někde ty prachy z drog vyprat musí..

3 0
možnosti
NPD

nepřítel posluchačů dechovky

7. 9. 2012 14:47
to se to podniká

šikmoočkám, keré se zaštiťují neznalostí českého jazyka, nerespektováním českých zákonů a hlavně - neplacením daní, které jim české úřady štědře promíjejí. Český podnikatel je bit, chodí k němu stále někdo z hygieny + další kontroly, k vitenamcům nikdo, tam se kontroloři ničeho nedomohou.

Když si vzpomenu na nízké hygienické návyky asiatů, vždy mě přejde jakákoliv chuť od nich něco kupovat.  Rv

1 0
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral