Pane Kalousku, lid nic neprožral a neproflákal

Už jsem myslel že od toho člověka mne nic nemůže překvapit. Jeho chování má stabilně klesající úroveň, jeho nechuť přijímat argumenty je veliká a drzost s jakou vystupuje dosahuje výšin, že už snad i klepe na nebeskou bránu.

Jeho poslední vystoupení ovšem opět zvedlo laťku o příčku, možná o dvě výše.

Možná se najdou naivové, kteří uvěří že slovíčkem "jsme " myslel i sebe, nebo pouze politiky, nicméně jsem si jistý, že takovýchto naivů bude minimálně.

Pane Kalousku, národ nic neprožral ani neproflákal. Na flákání je největším odborníkem politická elita země, vedená jakýmsi pochybným uskupením, které se nestydí říkat si vláda a dokonce v největších chvílích nestydatosti se označovat za pravicovou vládu. Tato vláda, která se opírá o parlament, požívá výhod, které se ani nepřibližují kvalitě odvedené práce, ku prospěchu veřejnosti. Poslanecká sněmovna, která svá jednání částečně prochrápe, částečně prosedí v kuloárech a když je náhodou pátek, tak se sejde jen pár zoufalců, kteří nemají víkendové plány, tato poslanecká sněmovna dává svým členům výhody, o jakých se běžnému občanu ani nesní. Všichni pamatují a znají zdržovací taktiky, nekonečné , úřadu nedůstojné hádky.

Přišel čas, a není proč otálet, aby voliči, předložili účet. Ne této vládě. Všem politikům, kteří si našli na úkor občanů docela pohodlné živobytí. Takoví, jako Kalousek, Nečas a další přece nemohou dále tlačit Českou republiku do bažin. Vždyť stačí, že to svými nesmyslnými požadavky a představami dělá samotná EU.

Ministr financí je člověk, který nemá to základní, co musí politik kterékoliv země mít. Je to emtatie a pocit sounáležitosti s občany své země a se svými voliči. On není ani politikem, který by dokázal svým občanům své plány přijatelnou cestou vysvětlit a objasnit je. Namísto toho používá aroganci. Současný volební systém mu v tomto nahrává.

Politik, který řekne to, co řekl včera Kalousek, nemá co na politické scéně pohledávat, protože to byli titéž lidé, kteří před vstupem do EU tento krok líčili jako skok do ráje. Kam všichni doskočili, to nechci naplno říkat aby se zase někdo neohrnoval nad mým slovníkem. Ale moment, ne všichni, někteři si hopsli pro pořádné přilepšení. Jenže ti nemají každý měsíc problém s placením složenek, nemají strach že je zaměstnavatel propustí, nepřemýšlejí jestli koupit svým dětem to či ono a neřeší, jestli budou mít například na zaplacení školky. Tito lidé také vědí, že se na různých rautech , řečeno slovy slovutného pana ministra, nažerou k prožrání, takže si pak můžou pohladít svá vypouklá břicha, přitisknout se k manželkám, milenkám či jiným ám a říct " dobře jsem si to zařídil mámo".

Taková je politická situace v České republice a náprava v nedohlednu.

A mám podezření, že Blaničtí rytíři se opili a než vystřízliví, bude to trvat. Takže nezbývá než doufat, že se nenapili metylu. To by bylo hodně zlé.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | pátek 21.9.2012 11:00 | karma článku: 33,69 | přečteno: 2122x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18