Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Palestinská drzost vůči České republice je bez hranic

Ještě se neuzavřel případ "tajemného" výbuchu na velvyslanectví palestínské autonomie v Praze, při kterém zemřel velvyslanec a po kterém byly v budově nalezeny zbraně, zcela a evidentně v rozporu se zákony České republiky a už je tu nový důkaz  nabubřelosti, zpupnosti a drzosti palestinských představitelů.

Jakoby nebylo dosti toho žluklého másla, které mají na hlavě, tentokrát přišli, jako malí žalobníčci za ministryní zahraničí EU a naříkají, že velvyslanec svrchované a samostatné země, České republiky v Israeli si dovolil navštívit universitu, na západním břehu Jordánu. Tedy na území, které si Palestinci nějakým způsobem vysnili jako základ jejích budoucího státu.

Palestinský vyjednávač, Said Irikat dumal a dumal a pak vydumal, že tato návštěva podkopává úsilí EU o mírové řešení konfliktu mezi Israelem a těmi, co si říkají Palestinci. Ono se není ve skutečnosti co divit, že tato jednáni nejsou zrovna úspěšná, když vyjednávačem je uplakánek, kterému asi vadí, že se na dotyčné universitě studenti snaží získat užitečné vědomosti, rozuměj, že hlavním zaměřením není výroba trhavin, sebevražedné útoky a raketové útoky proti státu Israel. Tohle zřejmě panu vyjednavači hlavně leží v žaludku.

Pan Irikát sice říká, že velvyslanec by měl reprezentovat politiku své země, jenže si asi neuvědomuje, že politika České republiky je založena na podpoře a spojenectví se státem Israel. Pan Irikát se zřejmě domnívá, že zemí pana velvyslance Pojara je EU. Ne pane vyjednávači. Pan velvyslanec Pojar reprezentuje stát který se jmenuje Česká republika a představitel jakési autonomie, která existuje jen díký štědrým dotacím z arabských zemí, stejně tak jako z EU a USA, autonomie, která sleduje všechny možné cíle, jen né mír s Israelem, nebude diktovat svrchované a svéprávné zemi, jak se mají její velvyslanci pohybovat a kde mají chodit. To by si měl pan Irikát uvědomit, stejně jako ti které reprezentuje a stejně jako celá EU. Česká republika není otrokem EU a jejího pokryteckého snažení o bojkot Israele. Článek k tématu s obšírnějšími informacemi najdete zde

Ano, Česká republika by měla být zemí samostatnou a její politici by měli ve světe být příkladem národní hrdosti. Jaká je ale skutečnost?

Krok a následný postoj velvyslance Pojara je jakousi vyjímkou na politické scéně, protože v souvislosti s palestinskou provokací jsou ostatní politici hrůzou zalezlí někde pod peřinou. Stejně asi jako policie a příslušné orgány. Podle nejnovějších zpráv se totiž všichni zuby nehty brání zaujmout k událostem na velvyslanectví Palestiny jakékoliv zásadní stanovisko. Odvolávají se na mezinárodní dohody a konvence a přitom riskují bezpečnost vlastního obyvatelstva.

Jakou mají jistotu obyvatelé, sousedé budoucího velvyslanectví Palestiny, že se incident nebude opakovat? Jakou mají jistotu, že nalezené zbraně byly jediným arsenálem? A rozhodně se nejedná jen o palestinskou autonomii. Jak si mohou být ovčané jistí svým bezpečim v blízkosti zastupitelského úřadu Syrie, Iránu, Iráku?

Bohužel, není mnoho možností zajistit, aby v prostorách jakéhokoliv zastupitelského úřadu rizikové země nebyly zbraně. Je to po pravdě řečeno nemožné. Ovšem v případě jako byl ten z počátku tohoto roku, je nutné jednat okamžitě, razantně a bez falešné diplomatické korektnosti. V tomto okamžiku už se mělo jednat o zrušení diplomatické mise Palestíny v ČR.

Protože ale k tomuto kroku schází odvaha, je možné aby si Palestínci dovolovali stále více.

Závěrem chci jen zopakovat to co jsem psal před časem. Kde je se svými plamennými projevy a bonmoty president Miloš Zeman. Tentýž Miloš Zeman který "vtipkoval" slovy Allahu akbar, když se jednalo o unesené turistky? Kde je jeho rozhodnost a vyhraněný postoj vůči islámismu, když zářný a jasný příklad islámismu zasáhl Českou republiku?

A co říká Karel Schwarzenberg a Andrej Babiš, kteří nedávno o Islámu říkali že proti němu nic nemají? A Babiš dokonce se udivoval, proč májí tyto země vízovou povinnost. Ti všichni teď mají hlavu zaraženou v písku až po zadek.

Autor: Václav Král | čtvrtek 16.1.2014 11:00 | karma článku: 35,36 | přečteno: 1797x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  19:55

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral