Občané, vláda z Vás dělá pitomce

Je mi jasné, že jsem neobjevil Ameriku. Jenže, tato věta mne napadla, když jsem dnes četl rozhovor, s ministrem Jaromírem Drábkem. Hleděl jsem na písmenka na monitoru jako tele na vrata a nechápal, jak je vůbec možné, že ústavní čínitel, v rozhovoru pro jeden z nejčtenějších deníků, dokáže vyslovit takové nehoráznosti.

Ale ano, ono to možné je. Česká republika má totiž mnoho věcí, které jinde možné nejsou, a zde jsou na denním pořádku. Jenže rozhovor s Drábkem je trošku silné kafe.

http://zpravy.idnes.cz/nejsou-to-nucene-prace-rika-drabek-o-uprave-vyplaceni-podpor-pl9-/domaci.aspx?c=A110714_162830_domaci_mku

Rozhovor má vznosný název. ¨ Nejsou to nucené práce¨ Pan ministr v něm mudruje nad ponížujícím zákonem, respektive jeho návrhem, neboť si nejsem jist jestli už to prošlo, jehož podstatou je, že nezaměstnaní, budou muset svou podporu, po určité době odpracovat, například formou veřejných prací.

Pan ministr se podivuje dotazu redaktora, jestli není dehonestující, když například vysoce vzdělaný člověk, bude muset najednout navléknout oranžovou vestu a jít zametat ulice. Zde je odpověď pana ministra:

Možná to je také jedna z těch důležitých zpráv, kterou chceme dát při sociální reformě, že si vážíme každé práce.

To je věta jako z rudého práva, blahé paměti. Tehdy to bylo hlavním zaklínadlem komunistů, jak si váží poctivé, dělné práce.

No ale teď se podívejme na praktický příklad. Občan si buduje mnoho let svou pozici, svou kariéru. Vystudoval, po studiu tvrdě pracoval. Jeho firma ale zkrachovala a nebudeme řešit proč. Občan prostě najednou nemá práci a situace na trhu je taková jaká je. Potřebuje začít znova a potřebuje dočasnou pomoc státu. Formou sociální podpory a podpory v nezaměstnanosti. A za nějakou dobu mu najednou úředník řekne aby šel zametat silnice anebo uklízet veřejné záchodky. Kouzelná perspektíva. Zvláště když si uvědomíte, že tato aktivita, se dozajista objeví v jeho, sakra jak tomu tam říkáte, jo zápočtový list. Takže po několika měsících poctivého mytí ulic, najednou se objeví šance na práci, odpovídající vzdělání a personální pracovník si v občanových dokladech přečte, že jezdil s kuka vozem.

Pan minist Drábek je prostě jeden z oněch nekompetentních a hlavně neschopných zloduchů české politické scény. Ani mne to nepřekvapuje, když jsem si přečetl, za kterou stranu kope. Ono totiž, milí občané..

Sami si za to můžete. TOP 09, VV, je neuvěřitelné a nepochopitelné, jak tyto hydry mohly vůbec proniknout do české politiky. Tyto strany jsou přehlídkou neschopností a neumětelství. Snad jedinou vyjímkou je pan kníže. To je ale opravdu hodně slabá náplast na rozdrásanou situaci v zemi.

Říkám si, to přece nemůže už tak dlouho trvat. Ti lidé se už musí konečně nasrat a jít na strakovku a nakopat těm vyžírkům prdele. To Vás bolí nohy, nebo na co čekáte? Až budete chodit do důchodu v 80. anebo až důchody v rámci šetření úplně zruší? Já vím že je pohodlnější nadávat na Havla, nebo na Klause, jenže Havel už tam není a Klaus, ten má tak málo pravomocí, že to snad nestojí ani za řeč. Skuteční škůdci jsou jinde. A můžete se s nimi dokonce i setkávat. Oni totiž mají tolik drzosti a sebejistoty, že občas mezi Vás zajdou. Heger, Kalousek, Drábek, John a další. Vše máte ve svých rukou, tak už konečně něco dělejte.

Vystavte jím tvrdý a nemilosrdný účet. A ať platí. Za všechny ty roky a za všechno co s republikou dělají. Samozřejmě, kapitalismus není idylka. Je to často svízel a já o tom vím tady za oceánem svoje. Nemyslete si, že jsem jeden z těch emigrantů, co mají nahrabáno a teď chtějí jen radit. I já musím každý dolar počítat a obracet, jenže vím, že co mám to mám a že mi to nikdo nevezme. Že ať si kdo chce co chce říká, že místní policici mi nesáhnou na moje jistoty. A když to jde tady, proč to nemůže jít v Česku? Je nejvyšší čas Drábkovi a jemu podobným ukázat , kde nechal tesař díru a hlavně si uvědomit, pro příští volby...

To všechno není o stranách které zvítězí, ale o lidech, kteří v nich jsou. A ještě jedno..To co dnes prožívá Řecko, Itálie, Španělsko, to může potkat i Vás, nebo nás, protože i já jsem stále v srdci Čech a proto píšu tento blog. Je tu ale rozdíl.  EU nenechá padnout Řecko, Itálii a Španělsko. Pokud se ale dostane do průseru Česko, Brusell si nás rozebere do posledního šroubku.

 

 

 

Autor: Václav Král | pátek 15.7.2011 4:34 | karma článku: 27,88 | přečteno: 1730x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18