Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono to na ty Bohnice není. Ono to má racionální jádro. Podstatné, pro případnou exekuci totiž je, zda  a jak tam dotyčný bydlí, zda sdílí s tou rodinou společnou domácnost.

Pamatuji na exekuci Václava Fischera, je to možná deset, možná více let. On bydlel u své sestry, která ten činžovní dům vlastnila. Přišli exekutoři, zazvonili a ona je dovedla ke dveřím s cedulkou V. Fischer. Oni vešli a objevili jen samé staré haraburdí. Neprodejný nábytek, starou televizi a podobně.

Tak se zašklebili, vyšli zpět na chodbu a viděli dveře neoznačené jmenovkou. A tak se zeptali: A kdo bydlí tady? A paní domu narychlo nevěděla, nemohla si vzpomenout a oni odešli.

Jistě, nemusí to vždy probíhat takto idylicky, ale společná domácnost a administrativní přihlášení k trvalému pobytu jsou přece jen dvě různé věci.

A to racionální jádro je v tom, že se to týká jen manželů, rodičů, dětí a snad i sourozenců, to nevím. Bývalých manželů ale ne. Tedy myslím si to.

2 3
možnosti
VK

Vite jak to je s tim kdyz si neco myslime. V pripade pana Kubiceho a vlastne cele teto povedene taskarice, zvane vlada to plati dvojnasob. Ja ale ve svem prikladu nepsal o byvale manzelce. Spekuloval jsem, ze proste se jeste nerozvedli. Manzel je k nesehnani, zena ma dost starosti na to aby behala za nejakyma papirama po soudech. V takovem pripade, by to pri exekuci asi jen hodne tezko vydychavala. Zvlaste kdyz snad stale plati ten zakon o spolecnem majetku. Ale zkusme si to predstavit jinak. Manzel odesel od rodiny, kdyz diteti bylo 18 a bylo na vysoke skole. On neplati alimenty, a navic ma dluhy, ktere resi exekutor. Dite dostalo od prarodicu byt a hadejte kde zaklepe exekutor a jaky bude dalsi postup?;-€

2 3
možnosti

M86í54l44a 59Š83u36l69a

10. 12. 2012 16:27

.. nějak jsem nepochopil, proč by ,měla mít manželka pečující o dítě na alimenty .. ale jinak dobrý .. 

.. správně by asi mělo být - bývalý manžel neplatí alimenty .. manželka se obrátí na soud .. soud rozhodne o exekuci .. protože státní úředník znovupřihlásil bývalého manžela do bytu bývalé manželky, exekutor zazvoní u jejích dveří .. exekutor se usmívá a lepí, a lepí .. nábytek, televizor, lůžkoviny, kuchyňské stroje a nádobí atd., atd .. 

.. závěr: z výnosu exekuce a po odečtení odměny exekutora dostane bývalá manželka platový výměr k uhrazení rozdílu, pokud na to prodané věci nestačí .. nemaje alimenty, ani peníze na zaplacení exekutora, je na ní vydán exekuční příkaz ..

2 0
možnosti
VK

Tam neni co k pochopeni. Normalni preklep. Uz jsem to opravil.

0 1
možnosti
JV

J31i58ř47í 79V47o48l11k56a

10. 12. 2012 12:24

Mám problém, který si neumím zodpovědět. Ještě snad někde existuje rozum, v České republice šel kamsi. Nechápu, že stát, který by měl mít snahu oddlužit občany, které svojí benevolencí k spekulantům a nedostatečným přístupem k relevantním informacím, stupňuje sankce vůči dlužníkům na druhé straně vytváří situaci, kdy dochází k rozvracení rodin dalším nesmyslem. Už jenom předražování dluhů je nad míru v Evropě nevídanou. No, ať mi někdo vysvětlí, že mi může někoho přihlásit do bytu či domu. To ta kancelář nezůstane celá, to garantuji.

6 0
možnosti
AK

Pokud je někdo schopen veřejně obhajovat, že výsledné % ze dvou vzorků je součet těchto dvou %, tak se pak není čemu divit.

9 0
možnosti
Foto

R^ Přesně tak (viz můj poslední článek na blogu).

3 1
možnosti
Foto

za návrhy podobných zákonů by měli být politici a úředníci okamžitě internováni v Bohnicích .... karmaR^

8 3
možnosti
JP

J61o60h33n 87P76e40t87r45e19s

10. 12. 2012 11:57

Spíš v kriminálu.A po uplynutí trestu dva dlužníky do jeho vilky.Stejně má nadměrné metry!!Prostě-je to v..!:-/

5 1
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral