Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nechte už konečně Israel na pokoji a bude mír

Dělá mi stále větší problémy pochopit ty, kteří svou nenávist, vůči státu Israel maskují za jakousi rezoluci OSN, přičemž spoléhají na nechuť případných čtenářů, ověřit si fakta a seznámit se s událostmi tak, jak probíhaly. Málokdo dnes ovšem otevřeně přizná a naplno řekne : " Já ty židáky nenávidím ", raději mlátí prázdnou slámu a dovolávají se čehosi, co skončilo dříve, než se povedlo to uskutečnit.

Tak tedy, rezoluce o rozdělení mandátu Palestíny, známa jako rezoluce OSN (případně UN) 181 je k prostudování zde a pro ty, kteří nade vše milují wikipedii, tak výcuc s vysvětlivkama je zde.

Jestli to najdete na české vikipedii netuším ale pro celý článek je důležitý jeden hlavní fakt. Tuto rezoluci, téměř bezvýhradně přijala židovská komunita v Palestině, stejně jako po celém světě. Naopak Arabové, tedy ti, kteří žili na zmíněném území a rovněž arabské státy, tuto rezoluci jednoznačně odmítli, dokonce odmítli jakékoliv jiné znění rezoluce, které by mělo za následek vznik společného státu Arabů a Židů. Pár týdnů poté dokonce Azzam Pasha, generální tajemník ligy arabských států pohrozil, že válka s židovským státem se promění v masakr.

Tohle jsou fakta. Na jedné straně ochota vytvořit společný stát Židů a Arabů a na straně druhé otevřená nenávist, která ve svém důsledku vedla k několika válečným konfliktům, které měly za cíl povraždit co nejvíce obyvatel státu Israel a jeho naprosté zničení. To že k tomu nedošlo, to lze považovat za malý zázrak, ale hlavně je třeba poděkovat odhodlání těch, kteří tuto zemi vybudovali. Kteří z trosek, v poušti, obklopení nenávisti, vrahy a teroristy, vytvořili supermoderní stát, jehož technologie dnes využívá celý svět, a mnohdy o tom ani neví.

Stát Israel vznikl jako bájný pták Fenix z popela. Je dnes stabilní a naprosto funkční demokracii v regionu, kde vládne smrt a chaos. Nikoho v současnosti nevzrušují statisíce mrtvých a umučených a zmrzačených v Syrii. Nikoho netrápí mrtví v Iráku, kde islámistické hordy vraždí a terorizují obyvatelstvo. Terčem kritiky je samozřejmě Israel, který už měl dost neustálých útoků na svou bezpečnost a na bezpečnost svých obyvatel a když viděl, že svět je opět slepý, rozhodl se bránit sám.

A v tuto chvíli z kanálů vylézají různí mudrlanti, kteří opětovně vyzývají a oprašují rezoluci 181. Tedy tu rezoluci, kterou arabské země jednomyslně odmítly. Židovský stát Israel vznikl, a je zde. Byl a je připraven, tak jak vyžaduje ona rezoluce podpořit existenci dvou států. Má to ale jednu podmínku, která ostatně vyplývá se samotného znění dokumentu. Obě strany se musí navzájem uznat a respektovat. Kromě Egypta, ovšem dosud žádná arabská země nevyjádřila ochotu Israel uznat. Naopak, ti, kteří se dnes prohlašují za vůdce Palestinského lidu, jasně dávají najevo, že Israel nikdy neuznají. Za tohoto stavu věci tedy není možné, ani de iure ani de facto vyžadovat na státu Israel jakékoliv nadstandartní kroky.

Stát Israel má právo na existenci. Stát Israel má právo na život v míru. Stát Israel nikdy v minulosti nikoho nenapadl a nevedl žádnou agresivní válku. Veškeré konflikty vznikly na základě útoků proti státu Israel. A je čas aby tyto útoky skončily. Současná operace v Gaze má jediný cíl. Definitivně odzbrojit teroristický Hamas. Věřím že tohoto cíle bude dosaženo, už jen i kvůli samotným obyvatelům Gazy, aby i oni dostali šanci na klidný život. Jak s ní naloží je druhá věc. Bude to už druhá šance.

 

Autor: Václav Král | čtvrtek 31.7.2014 11:00 | karma článku: 32,99 | přečteno: 1131x
  • Další články autora

Václav Král

Saudská Arábie dovolí ženám používat vidličku. Hurá.

Nepochopitelně, zcela mimo zájem světových medíí, zůstala tak pozitivní informace, která se objevila před více než měsícem. Saudská Arábie rozhodla, že ženy budou konečně moci používat vidličky, což je důležitý krok k posílení lidských práv a ukázka toho, že ten Islám asi přece jen nebude tak špatný, když dokáže přehodnotit tak zásadní zákazy.

26.8.2014 v 11:00 | Karma: 28,45 | Přečteno: 2127x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Teplice - takže je to pravda

Tuším že to byl Lukáš Lhoťan, který zde na blogu tuto informaci přinesl jako první a taký hned za to dostal za ucho. Tedy. doufám že jen virtuálně, když nějaké velké kravaty se cítily uraženě a nelíbilo se jím zveřejnění faktu, že arabská komunita v této oblasti skupuje nemovitosti. Dokonce milému autorovi hrozili soudem. A ejhle, informace se potvrdila a je nyní hned na titulní stránce idnesu.

22.8.2014 v 11:00 | Karma: 33,36 | Přečteno: 2166x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Tohle je Česká republika - máte s tím problém?

Jsou věci, které se musí přípomínat, protože lidé mají tendenci zapomínat a pak se diví a mnohdy už k divení ani nemají čas. Takže :

18.8.2014 v 11:00 | Karma: 34,50 | Přečteno: 3510x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Israel vs Palestina - souboj na bojišti vědy

Tak jsem si řekl, že musím být trošku méně jednostranně zaujatý. I zapátral jsem na internetu, v touze po vědění a po nalezení odpovědi na otázku, co podstatného lidstvu přinesl Israel a čím tuto platetu obohatili Palestínci, respektive lidičkové, co si tak říkají.

15.8.2014 v 11:00 | Karma: 24,91 | Přečteno: 979x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Prague Pride 2014 aneb hloupost je nekonečná

Tak byla opět po roce Praha poctěna festivalem všehomožného a jak už to tak bývá, ozývají se hlasy pro a proti. Je třeba úvodem, hned v perexu naplno říct, že osobně, jakožto člověk konzervativní a příznivec tradičních hodnot, tento festival hodnotím negativně a nepatřím k jeho příznivcům, přesto se chci vyjádřit k nesmyslům, které se okolo něj objevují.

11.8.2014 v 11:00 | Karma: 29,97 | Přečteno: 2449x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral