Návrat Klause? Skoba do rakve pravice v Česku

Zdá se to být třešnička na dortu letošní okurkové sezony. Bartošová se vdá za Rychtáře, Štiková zhubla do kalhot a Klaus údajně přemýšlí o návratu na politickou scénu. Tedy do politické první ligy.

Vypadá to, že Česká republika je snad prokletá. Po Kalouskovi a dalších, se na výsluní má vrátit ten, který by se už raději měl držet hodně vzadu a moc nevyčuhovat z davu. Tragikomedie nabírá na hořkosti a naplňují se předpovědi těch, kteří před volbami prorokovali, že výhra Zemana bude znamenat vysoké křeslo i pro Klause. Neuplynulo tolik času a tyto obavy začínají dostávat zřetelné kontury. A jako by toho nebylo málo, jako by nestačilo, že podporou Zemana, Klaus opět zradil své příznivce a pravicově naladěné voliče, tentokrát je ve hře spojení s paní Bobošíkovou a její stranou Suverenita. Dokonce se už spekuluje i o názvu. Suverenita Václava Klause nebo Super Klausovci. Obojí je trapně primitivní, dokonce ještě více primitivní, jako názvy stran LIDEM a Věci veřejné. O lid a veřejnost totiž nikomu v těchto stranách nešlo. A ani o demokracii pro lid. A paní Bobošíková? To je ona dáma, která před volbama na presidenta škemrala u komunistů aby jí podpořili.

Takže jak jsem napsal. U pana Václava Klause se jedná už o druhou zradu. První byla opoziční smlouva. Vysvětlení, kterým on i Zeman krmí ucho občanů, že totiž politika je o umění dohodnout se, je nehoráznou výmluvou. Domluva mezi pravicí a levicí je možná jen v minimální a pro stát nezbytně možné míře. Jaký zásadní význam měla ale pro republiku podpora Klausovy rodiny Zemanovi? Teď už to každý může vidět na vlastní oči. Livie Klausova se stane velvyslankyní na Slovensku a díky opravdu geniálnímu tahu presidenta s vládou a parlamentem, se do politiky vrátí i Klaus. A vše se vrátí do starých kolejí.

Politickou scénu ovládnou dinosauři, tyrranosauři a mamuti. Dokonce i nějaký ten buvol se najde. Nepochybně. Snad jen Kalousek bude scházet ale chybět nikomu nebude. Místo něj ale určítě příjdou noví kalousci.

Řekněme to jasně a otevřeně. Václav Klaus pomohl rozložit pravici v Česku. Přestože mu musím přiznat jistá pozitiva, jako je neústupnost vůči EU tak těchto kladů je v porovnání se škodami které napáchal hodně málo. Proto považuju jeho návrat za velké riziko a může mít vliv na ještě větší posílení komunistů. Už tak je jich nezdravě moc.

Takže voliči... NE KLAUSOVI a pozor aby nedozrály, rudý třešně v sadech.

Autor: Václav Král | úterý 27.8.2013 11:00 | karma článku: 40,34 | přečteno: 5829x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18