Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Moc nemocných

Nikdy v minulosti jsem události v České republice nesledoval s takovým znechucením a současně obavami, jako posledních pár měsíců. Situace je den ode dne horší a z pozice nezávislého pozorovatele mám pocit, jakoby nikdo neměl zájem na pozitivních změnách. I proto jsem se rozhodl krátce se vrátit k tématu, který na mém blogu vyvolal menší bouři, kdy řada mých čtenářů se snad na mne i zlobí. Ovšem ničeho co jsem napsal nelituju a nehodlám ustoupit ani o centimetr z mých názorů. Ovšem postupně..

Občané se dostali do pozice jakéhosi pasivního diváka, který sedí v biografu a sleduje své vlastní osdudy, které ovšem nemá možnost jakkoliv změnit. Politici se pevně usadili na svých pozïcích, ze kterých není velká naděje je dostat. Jako klíšťata se drží svých koryt, přičemž klíštěte je možno se zbavit, správným postupem, ovšem momentální politická nomenklatůra vám tuto možnos nenabízí. Můžete točit po směru hodinových ručiček i proti směru, poléval čistým lihem i dnes tolik oblíbeným metanolem, nepustí se. Máte jen možnost sledovat co se děje. Nebo spíše neděje. A protože je tá oná demokrácia, tak můžete psát blogy a diskutovat, což mnozí dělají. Raději anonymně. Co kdyby.

Do jisté míry to připomíná starý Řím. S tou vyjímkou, že za neposlušnost se nezabíjí, zatím, ale vsází se do vězení. Přísně kastovní rozdělení politických pozic nepřipouští jakýkoliv odklon od linie naprosté poslušnosti danému směru. Tedy směru směřujícímu k dalšímu utužování vlastní moci. A pokud se najde někdo, kdo tento směr chce posunout někam jinam. Tak co s ním? Zvláště když si nedá říct, je ironický, má hubu a není snadné jej umlčet.

Chápete správně, píšu o Davidu Rathovi a hned mi dovolte pár slov na vysvětlenou, protože minule, zdá se mnozí nebyli pozorní a proto nepochopili můj postoj.

Politika Davida Ratha není mou politickou vizí. V poslední době jsem pečlivě prostudoval celou jeho kariéru, vše co bylo dostupné a našel jsem jen velice málo společných bodů. Přesto jsem dal svůj hlas k jeho podoře. Divné, viďte? A přitom je to prosté.

Celá vládní a politická síť, stejně jako pavučina, je neprostupná a nepropustná a neprůhledná. Co vidíte jsou jen nitky, které jasně naznačují že něco není v pořádku, že vedou směrem do záhuby ale přesto nemáte možnost tuto síť roztrhnout. Sami nezmůžete nic a neexistuje skutečný zájem ze strany k tomu kompetentních orgánů. V tomto okamžiku ovšem dochází k občasným stavům, kdy je vám předloženo že ten či onen je zapleten do toho či onoho a považte, téměř vždy se jedná o politiky ze struktůr né velmi nakloněných současnému vládnímu bandu. A pokud se náhodou stane opak, pak nastává řev a halas, a obviňování a vyhrůžky. Známe to všichni z nedávné doby.

Ovšem případ Davida Ratha je z jiné kategorie. Zde jsou všichni zajedno. A kupodivu i jeho mateřská kumpánie, najednou dává ruce pryč, se slovy, že by to byla politická sebevražda, jej hájit. Jak pravil dávný idol paní a dívek a přítel Che Guevary.

A důkazy? Ano, předložte mi důkazy. Co tedy máme?

Hromadu řečí a nic průkazného. Prý byl chycen za ruku. Ano? Nebyl. Prý měl u sebe peníze. On to odmítá a policie na námitku, že odešli s krabicí do auta a za 10 minut se vrátili nějak přesvědčivé protiargumenty nepředkládá.

Zdálo by se že vydáním k druhému stíhání, které bylo sdělovacími prostředky presentováno s nádechem senzace a tyto zcela zamlčely fakt, že o ono vydání požádal sněmovnu samotný Rath, celá aféra skončí. Jenže neskončila. Jakoby měl někdo strach, že se lidé budou ptát. Jakoby někoho vyděsila podpora, kterou přesto všechno David Rath má, jakoby někdo chtěl pojistku, objevují se " nová " svědectví. Tedy nová, starovová. Odposlechy. Na jakési pokračování, po vzoru telenovel, vychází serie v tisku, kde jsou nabízeny důkazy Rathovy proradnosti. A v každém takovém článku není opomenuto házení čísly. Dám ti 600 tisíc hned, říká údajně jakási dáma. Živíme socdem. říká v odpovědi druhá. A všechny tyto informace jsou přesně dávkovány, jen aby někoho nenapadlo pochybovat.

Celý případ Davida Ratha je jedná velká manipulace a i kdyby všechna öbvinění proti němu byla skutečná a on se onoho jednání dopustil, pro co neexistují v tuto chvíli žádné zveřejněné důkazy a doklady, tak je jasné že toto stíhání není vedeno snahou po spravedlnosti ale je to klepnutí přez prsty anebo dokonce pomsta. A to je věc, kterou já jako člověk a jako bloger nemohu přijmout.

Píšu tento blog proto, abych sdělil své názory. Je jasné a samozřejmé, že ne všichni se mnou budou vždy souhlasit. Jenže já si nechci tento souhlas a popularitu kupovat hezkým povídáním. Nejsem politik. Pro mne je důležitější znát pravdu. A i když mohu mít a mám k panu doktoru Rathovi jako k politikovi řadu výhrad. respektuju že je to kariérní politik, což není urážka ale typ politika, který vše dělá pro uplatnění a ne pro ideály. Je to běžný jev v celém světě.  A ještě jednou, i když na politické scéně nenajdeme společnou řeč, v této chvíli na něj pohlížím jako na člověka, který je ve vězení a nemá práva, jaká by měl "běžný" občan anebo jaká by měl  politik, který nezlobí radu moudrých.

Nesouhlasím a nelíbí se mi, že velká část občanů vnímá tuto kauzu z pohledu své averze a nenávisti k Davidu Rathovi. Nelíbí se mi slova, že si svůj osud zaslouží protože je bigamista. Jednak jím není a pak, nic do jeho soukromí nikomu není. A jeho arogance? Ta k politice patří. A nedá se srovnat s nehorázností Kalouska, Nečase a dalších.

Moc dělat nemohu. Jen psát a tak píšu. A upozorňuju na nesrovnalosti. A hlavně prosím veřejnost, ať už se nedá ohlupovat jednoznačnými výroky a bláznivými obviněními.

A celkově k případu doktora Davida Ratha očekávám, že veřejnost bude seznámena se všemi důkazy, které jasně a bez pochybností dokážou že dotyčný vzal úplatek ve výši XY od toho či onoho, tehdy a tehdy a za to či ono. Rovněž čekám doložení informací, že David Rath má jakýkoliv majetek v zahraničí a stejně tak kontakty, které mu dávájí byť jen minimální šanci k útěku a vyhýbaní se stíhání. Také bych rád slyšel od žalobce konkrétní zdůvodnění informace, že David Rath může po propuštění z vazby pokračovat v trestné činnosti, za kterou je stíhán.

To jsou základní požadavky, na které měla mít veřejnost odpověď už v počátku. Nemá ji a tak pokračuje dalším dnem chiméra jménem kauza David Rath.

Autor: Václav Král | pátek 14.9.2012 18:43 | karma článku: 22,94 | přečteno: 1688x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral