Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Majorita versus minorita, lidská práva pro všechny?

Představte si situaci. Postavíte si hotel, na krásném místě, nádherný hotel a přijedou první hosté. Jste rádi a tak je uvítáte. I oni jsou rádi ale za nějakou dobu si začnou stěžovat, že pokoje jsou málo pohodlné. Dáte jím tedy lepší. Jenže i pak si hosté stěžují a chtějí presidentské apartmá a navíc podíl ze zisku. Protože jste hodný, souhlasíte, ale s tím, že vám budou pomáhat. A hosté začnou křičet a nadávat a začnou o vás rozhlašovat, že jste rasista a že je diskriminujete. Že vám to něco připomíná?

Romové, přijeli do Českých zemí před mnoha staletími. Přesněji řečeno, Cikáni tam přijeli. Od roku 1970 se jím má říkat Romové, i když samotní Cikáni tomu moc nerozumí a hlavně se jích na to nikdo neptal. Ale budiž. Už několik století, jsou tedy Romové součástí Čech, Moravy a Slezka. Řekněte mi, milí čtenáři, je to dlouhá doba nebo krátká. Kolik to obnáší generací. Hodně, řekl bych a dost na to, aby se etnikum, žijící na kterémkoliv území přizpůsobilo jeho tepu života a zvyklostem tamního obyvatelstva. Pro přehlednost vezmu jako příklad Vietnamce. Ti v Československu a pak Česku žijí pár desítek let. Zeptáte li se obyvatel, málokdo řekne, že Vietnamce za souseda nechce. Proč? Jsou tiší, nekřičí, nejsou skoro vidět, vždy slušně pozdraví a jejích děti, když jím nedáte cigaretu, nekřičí na vás že jste německá zatáčka. Oni totiž ani o cigarety nežebrají. U Romů je to naopak a mnoho lidí napadne, proč? Jsme přece všichni lidé.  Tak proč jedněm, kteří jsou tu relativně nepatrný časový úsek, nedělá problém žít s majoritou v symbioze, druzí ani po staletích nejsou schopni pochopit, že mají li být pevnou součástí společnosti, musí s ní splynout ve snaze rozvíjet bohatství země?

Včera se tu urodilo hned několik článků na toto téma. Jeden z nich, oblíbenou retorikou autora pláče nad tím , že Romové nejsou rovnocenní. Stěžuje si ,že nemají práci a že jím nechce nikdo pronajmout byty. A na závěr touží vytvořit z méně lidnatého státu v rámci EU, Romskou demokratickou republiku. Nebo tak nějak. Prostoduché.

Druhý článek je ještě hloupější. Autorka se zde, a pak zde, ovšem pod jiným jménem, vyznává ze své frustrace nad přílišným prostorem, který mají Romové v idnes. Jeden by se z toho zvláznil. A přitom je vše tak prosté a jednoduché.

Mají všichni lidé žijící na území České republiky mít zaručená základní lidská práva? Odpověď je samozřejmě ANO.

Mají všichni lidé , žijící na území České republiky mít stejné povinnosti vůči zemi ve které žijí? Odpověď je jasná..ANO.

Co tady kdo chce dále řešit? Snad jen to, co si pod pojmem lidská práva kdo představuje. A co pod pojmem povinnosti. I když je to jasné, názory se různí. Například, nekrást, nepřepádavat a neničit je logická povinnost, jejíž vyžadování je, se zdá, pro mnohé porušením lidských práv.

Takže to shrneme, milí Romové / vidíte jak jsem dnes politicky korektní/? Tedy milí Romové, vy máte zaručená lidská práva, tak jako všichni ostatní. Jakékoliv útoky proti vašemu etniku jsou řešeny a stíhány. To ovšem neznamená, že se majoritní společnost bude slepě dívat, jak někteří z vás kradou, přepadávají, zneužívají sociální dávky. A mezi krádeže počítejte i poklopy od  kanálů nebo volně ložené barevné kovy nebo železo. Není li na tom vaše jméno, nepatří vám to.

Kromě několika tupých hlav, nikdo v této zemi nechce na vás žádný pogrom. Proč také? Lidé chtějí jen jedno. Žít v klidu. Je chybou ve vaších řadách, že se vás majoritní společnost straní, že vám nevěří. Já totiž vím, že nejste všichni stejní, že není každý Cikán zloděj a věřím i tomu, že většina z vás je slušných. Jenže vy slušní a teď ať mi vaší aktivisté vlezou na záda, vy slušní Cikáni, vy které mám rád a vážím si vás, vy jste tak hloupí, že necháváte ty lumpy, aby vám kazili pověst. Ale ano pověst. Protože já vím o dobách, kdy jste platili za dobré horníky, kdy jste byli ceněni v hutích a na stavbách, kdy se o vás vědělo že jste dříči.

Všichni, celá země má problémy. Vláda se o lidi nestará, stará se jen o svá plná břicha a naditá bankovní konta. Nejste to jen vy kdo nemá práci. Že zaměstnavatel raději sáhne po neromovi? Asi je to pravda, ale není to kvůli barvě pleti. Je  to kvůli pověsti, kterou vám lumpové z vaších řad pokazili, za silného přispění vládních zmocněnců a spolků, které mají chránit vaše práva, ale starají se jen o další zlaté řetězy na krku a nové bouráky.

Takže můj vzkaz k vám je : Udělejte si pořádek mezi sebou a bude klid mezi všemi. Nebude to hned ale věřte mi, že to jde.

Autor: Václav Král | úterý 26.6.2012 12:00 | karma článku: 43,62 | přečteno: 6393x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Sociální dávky lákají uprchlíky z Afriky, notovali si Dostálová s Vondrou

2. června 2024

Migrační pakt je podle lídra koalice SPOLU Alexandra Vondry nedostatečný. Uvedl to v diskusním...

Malostranský zápisník: Kdo byl Karel Kramář? A co je forčeking?

2. června 2024

Premium Zlatí kluci z Prahy i jeden profesor z Brna si možná rozšířili obzory. Supermatka Jermanová nakojí...

Braniborskému Bernau pomohlo proti husitům pivo, teď to slaví spolu s Čechy

2. června 2024  12:51

V braniborském Bernau nedaleko Berlína v neděli vrcholí třídenní husitské slavnosti, které jsou...

U Brněnské přehrady zkolaboval cyklista. Resuscitace nepomohla

2. června 2024  12:46

Pomoc jihomoravských záchranářů potřebovalo v sobotu několik cyklistů. Na Brněnsku ošetřili ženu,...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral