Lessyho vyhazov... labutí píseň vlády?

Samotná informace o kopanci policejnímu presidentu mne moc nepřekvapila. Všichni víme, že pan Kubice už měl delší dobu špatné šťáv trávení při představě koho má v úřadu. Vrásky rostly, strava nechutnala, dokonce i ministerský plat už netěšil tak, jako dříve. Bylo tedy jen otázkou času, kdy příjde den a nad Lessym se zatáhnou temná mračna.

Pravdou ovšem je, že rychlost, s jakou se vypořádali a hlavně že náhrada byla okamžitě k dispozici, mne udivila. Kdyby totiž takto rychle jednala vláda v jiných případech, oj to by se v Česku žilo dobře. No ale, zase na druhou stranu, s ministrem spravedlnosti se pán z Nečasů taky moc nemazlil.

K panu Lessymu jsem moc důvěry neměl. Mám pocit, že policejní president by si měl dávat pozor na to čím mluvíme, tedy lidově řečeno, na hubu. Obviňování jednoho či druhého ministra, neustále plačtivé nářky typu že ho nikdo nemá rád, to jeho funkci neprospívalo a vynucování si podpory policistů jakýmisi dopisy taky nebylo to pravé policejně ořechové. Nicméně akce jakou předvedl ministr Kubice opět svědči o naprosté neschopnosti vlády České republiky.

Ve chvíli kdy jí čeká osudové rozhodování, zda se podaří sehnat 101 hlasů pro podporu církevních restitucí, tak přesně v tomto okamžiku provede a posvětí krok svého ministra vnitra, kterým odvolá policejního presidenta, který má naopak podporu stran, které těmito restitucemi moc nadšené nejsou. To píšu o veverkách ale hlavně o straně s půvabným názvem LIDEM. To bz mně zajímalo co lidem?

Premiér Nečas se před časem nechal slyšet, že pokud restituce nebudou a pokud tedy oněch 101 hlasů nesežene, neumí si představit další fungování této vlády. Stop milí čtenáři, přestaňte tančit a jásat. Ono to zase tak jasné není, víte kolik už toho naslibovali, takže ani tento slib splnit nemusí. Nicméně, v této pro vládu dramatické chvíli dochází k akci, která může způsobit že se vláda sejde naposled a unisono zapěje:

"Bylo tu není tu".

Jak jsem napsal, k panu Lessymu jsem moc důvěry nepobral a tak nad jeho odvoláním nijak speciálně netruchlím. Zamýšlím se ale, jakou oprávněnost má k dalšímu fungování vláda, která nedokáže být kompaktním celkem, nedokáže se ujednotit v názorech, která toleruje osobní spory, ze kterých nevyvozuje žádné závěry. Situace kolem policejního presidenta byla totiž nadmíru osobním sporem mezi Kubicem, Nečasem a Lessym.

Jak už jsem napsal, čeká tento prapodivný spolek, ještě prapodivnějších lidiček, kruciální jednání. Církevní restituce. Na tomto poli se opět ukázalo, jak neschopný a nekompetentní kabinet to je. Restituce jako takové, jsou samozřejmě správná věc. Za podmínky, že nebude posouvána před rok 1948 a hlavně a nejhlavněji, že souběžně dojde k odluce církve od státu.

Jestliže totiž církev dostane zpět jejích komunisty zabavené majetky, což jsou chrámy, paláce, kostely, polnosti a já nevím co všechno, navíc dostane finanční odškodné za to co už vrátit nejde, pak není důvod, aby stát platil církvi cokoliv dalšího, například platy jejích zaměstnanců. Nepochybuju o tom, že církev dokáže velice dobře zpeněžit vše co jí bude vráceno. A zisky nebudou malé. Proč má tedy stát zastupovat dojnou krávu?

Tomu všemu by samozřejmě mělo předcházet podrobné seznámení občanů s tím co se má stát a co se má vracet. Pokud se nepletu, pak se nic takového nestalo a asi bychom po této vládě toho už chtěli moc.

A závěrem. Rozhlédněte se po civilizovaném světě. Už jste někdy, někde viděli takovou partičku sebestředných a nabubřelých  strýců? Nevím proč ale napadají mne slova z filmu černí baroni. " Všechny bych je nahnal do Michelínky tahat káble" Úžasná a příhodná věta, nemyslíte, milí čtenáři, občané a voliči?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Král | čtvrtek 30.8.2012 11:00 | karma článku: 27,98 | přečteno: 1709x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18