Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Skvělé, více takových článků. Boj s komunismem nikdy neskončí. Leda by se otevřeli konečně archívy nejen státní, ale i krajské, obecní, a samozřejmě HLAVNĚ TY STRANICKÉ = KSČ(M). A potom všechny obdobné archívy i v dalších státech bývalých socialistických bloků (speciálně v zemích bývalého sovětského svazu). A jako třešničku (poslední hřebíček do rakve komunismu) bych viděl pád Čínských a Severokorejských komunistů a otevření jejich archívů. Jistě, stále by bylo hodně blouznivců po komunistickém ráji. Ale ti by byli k smíchu a občas, v dobách krizí, ba se jako extrémní skupina, dostali do parlamentu. Teprve potom bude boj s komunismem ukončen.

0 0
možnosti
Foto

vy nejen že neznáte skutečné poměry za minulého systému, ale také netušíte, která bije. Mrkněte do šervůdu před hlavním nádražím Václava Havla a uvidíte, kam tento režim spěje Rv

0 1
možnosti
PU

P72e21t24r 52U48h75e55r

18. 9. 2013 16:44

Pochu, Pochu...

1 0
možnosti
JJ

J91a28n 57J17o92š41t

17. 9. 2013 18:03

Je velmi zajímavé, jak se všichni vyhýbají poslednímu nepotrestanému komunistickému zločinu, který byl sice v roce 1992 ve FS pojmenován a bylo přijato usnesení o nápravě, ale ani za 22 let jsme nikam nepokročili. Ano, jedná se o komunisty zločinně zrušené zemské uspořádání a rozdělení historických zemí do centralistických krajů které nerespektují historii ani přirozenou spádovost, ve kterých vlastně žijeme (díky s. Zemanovi) dodnes. Takže si sáhněte do svědomí. Každý kdo schvaluje nebo mlčky toleruje komunistické (gottwaldovy) kraje je latentní KOMUNISTA !!!

0 0
možnosti
PK

Ale jděte, vždyť už je nikdo nechce, takový Prácheňský kraj s hlavním městem Písek .... Ty původní bolšanské kraje se zrušily v r.1960, protože byly neefektivní a za Klause se znovu obnovily (Vysočina, Zlínský atd.).

0 0
možnosti
MR

M97i71l89a11n 72R61a60d72e31k

17. 9. 2013 17:31

jen nezapominat, jenze to se nekterym nechce. Casem se stane ze budete se muset zodpovidat za precin antikomunismu, jakoby antiislamismus nestacil, Ale oboji jak je spatne, tak sjednoti sily.

0 0
možnosti
JH

Dokud lidé budou ochotni naslouchat prázdným slibům a lžím, jak píše autor, tak se najde vždy dost opožděných antikomunistů, ochotných volit kohokoliv i bez programu... Podobně můžu napsat: nevolte KDU-ČSL, protože nám katolíci upálili Mistra Jana. Nevolte Zelené,nebo bude dražší elektřina. Nevolte TOP09, nebo bude u nás znovu zaveden feudalismus a podobné nesmysly.

2 4
možnosti
JK

Tu výsadu, že si můžeme poslouchat koho chceme, věřit komu chceme a volit také koho chceme, tu výsadu jsme získali až komunistická ideologie padla.

Tím pádem i vy můžete dát hlas straně, která je pro mě nepřijatelná.

1 1
možnosti
JH

Bočan byl popraven za obyčejnou vraždu, nelžete tu!!!!RvRv

0 0
možnosti
JH

Toto je účelové matlání se v historii a vytahování účelových kauz. Takže pan kníže je taky potomek feudálů, kteří zde mučili a zabíjeli své poddané. A co třeba lidovci, ti zase jsou spřaženi s církví, na jejíž vrub jdou miliony obětí atd.RvRv

4 4
možnosti
BT

když se to vezme celkově my všichni jsme potomky lidí kteří se navzájem vraždili po tisíciletí

1 0
možnosti
Foto

Králi, proč nenapíšete pravdu celou? Proč u jednotlivých odsouzených k smrti nepopíšete jejich činnost? Proč nenapíšete, že mnoho z nich to byli lidé s nejhorší morálkou, různí zaplacení i nezaplacení záškodníci a dokonce vrazi a také ti, kteří chystali protistátní teroristické akce. Mašíni nebyli jediní, takových "hrdinů" jsme tady měli!

4 7
možnosti
VK

To nemusim psat. Byli to hrdinove boje proti komunismu. Kazda takova akce byla hrdinstvim. Bohuzel, bylo jich malo na to, aby komunisty vypraskali ze zeme

4 1
možnosti
PK

Myslím si, že tyto Vaše blogy spíš uškodí než pomohou. Máte nevýhodu protože jste ani část této doby neprožil osobně. Atmosféru tehdejší společnosti.  Stejně tak paní Šporková. Např. soudný člověk si položí otázku, zda poprava rolníka z Líšnice u Milevska v r.1960 byla jen čistě politická, t.j. že nechtěl vstoupit do JZD. Takových lidí byly asi tisíce. Moji předkové se zase tlačili do JZD, protože jako malí chalupníčci s kravkami v Lukavci u Pacova neměli žádnou budoucnost a v tomto JZD neuvěřitelně zbohatli. Já  n e s d í l í m  komunistickou ideu, považuju ji za utopii i když chápu, že vznikla - lidé snili o pohádkách jak Sluneční stát, protože se většině vedlo zle, umírali mladí na nemoce, umírali ve válkách.

Každý normální člověk odsoudí zvěrstva 50.let, byť byla motivována i "obranou lidodemo zřízení před ..." Komunisté dnes nemohou být nic víc než socialisté a řada z nich ráda po kapitalisticku podniká (jinak počet jejich členů za poslední dekádu klesl na cca polovinu).

2 2
možnosti
VK

Kdo vam nakukal takovy nesmysl, ze jsem tu dobu nezazil osobne8-o8-o

4 0
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral