Krátká zpráva o lejnu

Podle posledních statistik WHO, které jsem nedávno četl, patří Česká republika na poslední příčky světového žebříčku, v oblasti péče o vlastní zdravotní stav.

Zatímco například Američan volá záchranku i v případě když se řízne nožem do prstu, což je opravdu fakt, Češi kašlou i na evidentní příznaky fatálních chorob.

Jednou z nejhorších a současně nejvíce se rozvíjejících nemocí této doby je rakovina tlustého střeva. Je to nepříjemná a nebezpečná choroba, která bují hlavně díky našemu nezdravému způsobu života. Přestože její příznaky jsou obvykle dosti zřetelné, máme tendenci lhát sami sobě, že se nejedná o nic vážného a že jsme jen cosi špatného snědli a tak podobně.

Obecně platí, že určité problémy přehlížíme, natož abychom o nich hovořili. Jít k lékaři, to už většinou spadá do kategorie Scifi. Doporučuji všem kouknout na tuto stránku:

http://www.drnatura.cz/stolice-odhali.php

Najdete tam velice zajímavé a hlavně prospěšné informace, jak se zachovat v určitých případech a co může znamenat například krev ve stolici, či její změněná barva a další rady. Rozhodně stojí za to, začít se zabývat vážně svým zdravím. Odborníci se domnívají, že tradiční česká laxnost v této oblasti je způsobena ekonomickými faktory. Je to pravda. Lidé nechtějí chodit k lékaři, protože, přestože jsou pojistky už tak vysoké, ještě jsou obtěžování různými poplatky. Navíc případná neschopenka rovněž nabourá rodinný rozpočet.

Kamarád cynik, když jsem mu řekl na jaké téma píšu, odpověděl.... klid, za chvíli nebudou mít co zkoumat...

Přesto, chraňte si své zdraví.

 

Hudebně vás dnes pozývám do Švýcarska. Příjemný poslech.

Autor: Václav Král | úterý 28.2.2012 16:56 | karma článku: 7,67 | přečteno: 781x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18