Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jedenácté výročí

Ano, už je to jedenáct let, co se stalo něco, v co nikdo nevěřil. Událost, která navždy změnila tvář světa a nastartovala nejnebezpečnější období v lidské historii, proti kterému léta studené války, jsou jen časem rozpustilých klukovských her.

Je to tak, protože ač každý soudný člověk o komunistickém režimu ví to své, a myslí si to své, přece jen, tehdy stály proti sobě, alespoň v základech civilizovaní nepřátelé. Nepřátelé, kde ono nepřátelství bylo tu silnější, tu mírnější a vše záleželo na ekonomické situaci jednotlivých zemí. Přesto, i ti nejzarytější jestřábi v Pentagonu, jak je nazývalo Rudé právo, i ti drsní rudoši z Moskvy, obě strany měly zájem žít a všichni věděli, že kdo zmáčkne ten pomyslný knoflík jako první, udělá současně konec všemu

Naproti tomu, událost, ku které došlo 11. 09.2001 vystřelila na povrch síly, které nejenže nemají strach zabíjet ale oni nemají ani strach umírat. Tito fanatici, ve jménu čehosi abstraktního, nereálného a současně nelidského,  v naději na slastný posmrtný život, rozpoutali šílený maraton násilí a nenávisti, jaký v dějinách této planety nemá obdoby.

Kolik toho už bylo napsáno, kolik neuvěřitelných, paranoidních a konspiračních teoríí vysloveno. Ostatně, i zde ná blogu jsme občas oblažovaní teoriemi o nano explozích a podobnými fantaziemi. I to patří k takovýmto událostem.  Bohužel, oficiální místa a to ani americká ani světová stále nedokázala jasně a zřetelně natáhnout ruku a prstem ukázat viníka. Ano, hovoří se o teroristických skupinách.. Al Kaida, Taliban a další. Jistě, jistě, jenže to jsou už jen dělníci toho všeho.

Je ale nutno jasně a bez obav, jednou provždy vyslovit jméno toho, kdo za to může. ISLAM. A abych byl naprosto přesný Islámismus. Tedy hnutí, které s původní víry a náboženského směru, udělalo zločinnou politickou doktrínu. Islámističtí duchovní dnes a denně, stejně jako před jedenácti lety hlásají z minaretů či modliteben nanávist vůči všemu na západ. Vyzývají k vraždění nevěřících a k zabíjení Židů. Události ze záři 2001 byly jen startérem a hlavně prubířským kamenem toho, kolik toho západní svět snese a jaká bude odpověď. Jaká byla to víme všichni. Nesmyslný válečný konflikt, který stál tisíce nevinných životů. Mladých hochů a dívek, kteří ve jménu své země jeli bojovat a domů se nevrátili, ovšem jejích obět nebyla adekvátně zaplacena. Prakticky se naplnily tužby a očekáváni oněch duchovních, kteří s něčím takovým museli počítat a taky jistě počítali. A tak, zatímco vojáci mezinárodních sil bojovali, nastoupila druhá část zrůdného plánu a Islámisté začli osídlovat, né jiné slovo mne nenapadá, Evropu a samozřejmě i USA a částečně i Austrálii. Prakticky dnes není na světě místo, které by nebylo, tu více, tu méně Islámem zasaženo. Vlády EU, která má velice silnou tendenci směřovat kupředu levá, nepochopitelně laxně přistupují k přistěhovalecké politice a nejinak je tomu i v USA. Jakmile se nějaká země rozhodne uplatnit právo na vlastní svrchované řešení problému, je označena jako... však všichni víme.

Co to všechno znamená? Že dnes, jedenáct let po útocích v New Yorku, plán jejích zosnovatelů pokračuje dále. Kontroly na hranicích se zpřísnily, jenže co je to platné, když nepřítel už je dávno uvnitř a jen čeká na den, kdy příjde rozkaz. A ten příjde. To si nikdo nedělejme žádnou iluzi.

Dnes je den smutku. Nejen pro ty kteří přišli o své milované. Je den smutku pro nás všechny. Jména zemřelých najdete zde a já se rozhodně nehodlám smířit se slovy, že došli pokoje a milosti Boží. Jsem si totiž jistý, že jejích smrt zavazuje všechny lidi, kteří chtějí žít na této planetě v míru a štěstí k jednotě a k výjádření pevného stanoviska, že život nemůže být podmiňován klaněním se jakémukoliv dogmatu.

Jako každý rok, i já dnes zapálím svíčku. Na počest těch kteří zemřeli 11.září 2001, a vzpomenu i na padlé ve službě, ve válce, na všechny ty, kteří i když tak mladí, museli položit své životy. A samozřejmě vzpomenu na všechny oběti této zrůdné ideologie, která pomocí krádeže, pomocí zneuctění Božího jména zabíjí a mrzačí po celém světě.

 

Autor: Václav Král | úterý 11.9.2012 11:00 | karma článku: 28,78 | přečteno: 2654x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Francie představila poštovní známku s obrázkem a vůní bagety

19. května 2024  7:26

Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory....

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral