Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gwendolyn!

14. 4. 2012 1:29
Nabozenstvi miru, nejvetsi vtip

Islam neni nabozenstvi, islam je totalitni ideologie. Zasahuje do vseho. Umirneny muslim znamena neverici a neverici musi neviru skryvat, zije i v islamske zemi. G. Grass asi starne, nepromyslel dostatecne, co napsal a asi netusil, jakou odezvu to bude mit.

2 0
možnosti
VK

kral

13. 4. 2012 22:50
jak jsem se domnival

Namisto vecnych dukazu, mistni hlasatele jejich pravdy predkladaji lzi, manipulace a zkreslovani historie.

http://www.canadafreepress.com/index.php/article/27211

Tento odkaz je jen jednim z mnoha. Samotny Koran je nejvetsim dukazem toho, ze moderni Islam uz nema pravo nazyvat se nabozenstvim. Prestoze jsou otazky viry casti jeho struktury, ten hlavni bod na ktery se Islam zameruje je politika a spolecensky vliv. To je proti uceni Koranu. Bohuzel, ti co tady tak halasne krici, nemaji vubec poneti o cem hovori. Nejsou to antisemite. Jsou proste proti vsem. Vsichni jsou jejich nepratele. Snad pro zabavu a poteseni. Snad z hlouposti. Protoze se zbabele ukryvaji za prezdivkami, roste jejich pocit nedotknutelnosti. A arogance. Nema smysl s nimi diskutovat a proto tuto diskusi opoustim.

1 0
možnosti
MK

motýl kamikaze

13. 4. 2012 21:48
fanatiky

všeho druhu nebrat. ničí sport, ničí kulturu nebo rovnou celé státy. :-/

2 0
možnosti
VK

kral

13. 4. 2012 20:24
Takze jinak

Vidim ze je tady pocetna ukricena skupina odpurcu Israele. Predpokladam tedy, ze jste skutecnymi prateli a obdivovateli lidu Palestiny, a vsech muslimu co jich ve svete je. V poradku. Tak mi prosim do tohoto vlakna napiste, co je na Islamu pozitivniho, co je pozitivniho na masovych demonstracich a vyzvach ku stinani hlav nevericim. Krome toho mi prosim vysvetlete, co je pozitivniho na popravach, stinani hlav a kamenovani napriklad znasilnenych zen, divek, ktere si nenasly partnera podle predstav rodicu. Co je pozitivniho na zenske obrizce, ktera zenu mrzaci, co je pozitivniho na tom, ze v radikalnich Islamskych komunitach, musi zena na slovo poslouchat manzela a kdyz spolu jdou ven, musi jit dva kroky za nim? Moc se tesim ze mi to nekdo vysvetli.

2 0
možnosti
MR

iluminat

13. 4. 2012 20:54
Re: Takze jinak

to vam vererjne nikdo nerekne, ale bohuzel musim rict ze na zadnym nabozenstvi neshledavam nic pozitivniho, vsechna byla zneuzita, nebyt tech, bylo by trochu mene valek. Hlavne nabozenstvi jednoho boha jsou nejvice zneuzitelna. Dnesni krestanstvi uz jsme po zasluze zahnali kam patri, do kostelu a jinak nam do niceho uz moc kafrat nemohou, Islam je jine kafe, to jeste je silne a "zdrave". A bohuzel dlouho jeste bude, zatimco krestanstvi je - diky bohu :-) - uz chcipacek.

Ale nesmi se to rikat, to neni MC - PC

3 0
možnosti
MR

iluminat

13. 4. 2012 20:01
mustie pochopit lidskou naturu, kdyz mate dva sousedy

jeden lempl a druhy na pohled nebezpecny, a nekdo vam rozbije okno, je snadnejsi si namluvit ze to udelal ten lempl. I kdyz ve skrytu duse vite ze asi ne. Proto lide veri treba na HAARP, je to prijatelnejsi nezli Priroda, s tou se nelze domluvit, ale s USA ano, a uz to zemetreseni nedelejte prosimvas, je to lepsi nezli si uvedomit vlastni nemohoucnost.

Na USA nebo Israel si kazdy troufne, ti policek nevrati, ale s muslimama se musi pomalu.

I kdyz nemate pravdu ze to neni nabozenstvi, bohuzel je, cili nadvlada tohoto trva dele nezli jiny -ismus, nabozenstvi bez boha ma kratky zivot.

A ne vsichni muslimove jsou stejni, ani zidi nejsou vsichni stejni natoz krestane, ale od kdy pane Kral lide rozhoduji o valce? Ani muslimove si ji vetsinove nepreji, zrovna jako zide, ale je to na lejno, o tom rozhodnou raplove na vysokych mistech

1 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

13. 4. 2012 20:04
Re: mustie pochopit lidskou naturu, kdyz mate dva sousedy

uff..."Na USA nebo Israel si kazdy troufne, ti policek nevrati".......;-D

...No, ono to bude asi tím, že ten políček oni uštědří jako první

1 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

13. 4. 2012 19:45
jo jasně

zrovna v íránu památky chátrají.;-D a jinak zdravej?

2 0
možnosti
VK

kral

13. 4. 2012 19:55
Re: jo jasně

dekuju za optani zdravicko slouzi, ale vam asi oci moc ne.

0 0
možnosti

Godfrey

13. 4. 2012 19:38
Islám

Islám samozřejmě je náboženství. Zeptejte se třeba na nějaké katedře religionistiky.

2 0
možnosti
VK

kral

13. 4. 2012 19:40
Re: Islám

Islam neni nabozenstvi

0 0
možnosti
L

Lev_-_z-Rožmitálu

13. 4. 2012 19:24
Re: Souhlasím a dávám pár odkazů.

hezký

a ted zkus něco z jiného soudku třeba co dělají naši přátelé v muslimských zemích

i když vlastně... to je imperialistická propaganda8-o

důležitý je vědět na čí straně stát člověk je pak hned jistější a může se věnovat budouvání světlých zítřkůR^

1 0
možnosti
JE

Jirka_62

13. 4. 2012 19:07
A co davy Evropanů proudící do těchto zemí?

Václave, na rozdíl od Vás se mnoho let pohybuji a pracuji na Blízkém Východě - UAE, Qatar, Oman, Kuvajt, Saúdská Arábie. Mám zde mnoho muslimských kolegů, přátel i obchodních partnerů. Mohu Vás ubezpečit, že reálný život je velice vzdálený propagandě, kterou se necháváte zpracovat.

Pokud bych měl parafrázovat Váš text tak kupodivu davy lidí proudí do regionu – z více než 10 mil. cizinců např. 300 tisíc Britů či 2000 Čechů.

Pokuste se, prosím, rozlišovat mezi islámem a muslimy. Radikální extrémismus, kterého se obáváte je stejnou noční murou pro Evropany jakož i pro většinu muslimů.

4 0
možnosti
VK

kral

13. 4. 2012 19:12
Re: A co davy Evropanů proudící do těchto zemí?

ja vim ze ten clanek je tezko citelny ale presto z mych minulych muzete vedet, ze pisu o hrozbe Islamu, nikoliv o Muslimech. Oni totiz v tom maji strasny chaos. To je ovsem na delsi diskusi a clanky ktere jsou mimo rozsah blogu. A kdyz nektteri diskuteri neumi pochopit principialni historicka fakta o Israeli, pak by nepochopili ani slozitost Islamu. Islam je hrozba, Islam je zlo ale hovorim o instituci a politicke platforme, nikoliv o milionech vericich muslimu, kteri se jen vezou ve vleku mocichtivych duchovnich.

0 0
možnosti
L

LEstat12

13. 4. 2012 18:46
HMM

Hm. Bylo bu dobrý nemíchat hrušky a jablka: Islám, Irán, muslimové...

Nehledě na to že Iránci jsou jedni z nejpohostinějších národů na světě. to, že mají prezidenta "magora"( co se dá říct o našem prezidentovi?) je automaticky nedeklasuje na krvelačný protizápadní monstra. Obdivuju Vaše proizraelské sympatie, ale bylo by se teda do tý ďábelský země aspoň podívat a nešířit tu maloměšťáckou nenávist. Nebo aspoň navrhněte co s tim středověkym náboženstvím, který má 1.5 bilionu věřících udělat. teď je to Irán, příště to bude Libanon nebo Turecko??????

0 0
možnosti
VK

kral

13. 4. 2012 18:54
Re: HMM

taky uz jsem to tu psal. V Iranu jsem byl a jeho lidi si velice vazim. A co udelat? Co chcete udelat. Nic nejde delat. Chce to prave jen sirit tu malomestackou nenavist, protoze to co nazyvate nenavisti, je ve skutecnosti nazyvanim veci pravym jmenem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral