Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

bojovnik2

14. 8. 2011 15:35
Přesnější by bylo - Zpráva o stavu pravicových duší

obhajoba Mašínů pravičáky přesně zapadá do jejich vidění světa, kterým degradují a ničí lidskou společnost - "Co je pro mě prospěšné a výhodné pro to neplatí obecné morální kategorie."

0 0
možnosti
K

kaktusak

13. 8. 2011 22:06
Proč vám nevadí kapitalismus,

po kterém také zůstaly tisíce a ve světovém kontextu miliony mrtvých? Další stále přibývají.

A za tento krvavý kapitalistický systém bojovali i Mašíni.

Jak se tedy mělo jednat v podmínkách studené války s vojáky, kteří připravovali vojenský puč, místo aby respektovali přání občanů?

1 0
možnosti
VK

buchlovann

13. 8. 2011 20:13
vrah zůstane vrahem

Vrah zůstane vrahem i kdyby ho dnešní modří mocipáni vychvalovali do nebe. Paradoxem zůstává, že většina dnešních komunistobijců buď sama byla členy KSČ nebo pochází z těchto rodin a kdyby jejich rodičové potkali tyto odbojáře, tak by asi také dopadli s podřezaným hrdlem. Ti , co dnes tak hlasitě volají, by měli otevřeně říci, zda v mládí neměli výhody, které jim přinášelo členství jejich rodičů v té tehdy jediné správné straně.

0 0
možnosti
PZT0-4

pyjonýr z tup 009 - 4

13. 8. 2011 20:19
Re: vrah zůstane vrahem

On soudruh premiér už své rodiče několikrát zapřel.;-D;-D

0 0
možnosti
VO

Xeen

13. 8. 2011 19:44
Mašínovský paradox

Paradoxem je, že právě Mašínové svým přístupem "Účel světí prostředky" ve výsledku komunistickému režimu pouze pomohli a neoslabili jej. Právě jejich teroristické akce degradovaly celý jejich odboj i odboj ostatních a jasně ukázaly "jak je třídní nepřítel krvežiznivý, násilný a bezcitný - vraždí otce od dětí, který neozbrojený prosí o milost. Krade a bez váhání ničí socialistický majetek pro vlastní užitek - (pálí stohy, nakupují si motorky), šíří strach a paniku mezi obyvatelstvem, které stále ještě vzpamatovává z válečných hrůz. A poté se prostřílí do zlého kapitalistického světa utrácejí nakradený majetek a už je jejich vlast (a odboj) nezajímá."

2 0
možnosti
VO

Xeen

13. 8. 2011 19:44
Re: Mašínovský paradox

Za dobu komunistické éry málokdo dokázal tak pošpinit a znevážit odboj, jako to dokázali právě Mašínovci. Jediné komu pomohli byli oni sami a svými vraždami a terorismem dali naprosto dokonalou (a v očích většiny obyvatel oprávěnnou) záminku komunistům pro další perzekuce (aneb musíme zabránit dalším nepřátelům v podobných akcích preventivními opatřeními).

Pro mne nedospělí nevyzrálí rebelové neuvažující o následcích svých akcí, s dobrým ideálem, kteří chtěli být oslavovanými hrdiny jako jejich otec (aby dostáli jeho odkazu). Pak se jim to prostě vymklo z rukou a pak už jim šlo jen o to zachránit si vlastní zadek bez ohledu na to komu tím jak ublíží. A když se jim povedlo utéct, tak už jim bylo celé Československo i odboj ukradené a hrabali už jen dál na sebe.

3 0
možnosti
PJ

pjb1

13. 8. 2011 19:29
Zdravím.

Mašínové a ostatní okolo nich jsou černým svědomím nás všech, kteří jsme drželi hubu a krok. Že by proto tolik nenávisti?

0 0
možnosti

ellukas

13. 8. 2011 19:02
Ten poklladník Rosický

byl možná nebyl členem Lidových milicí, ale ty vypláty nevezl jako člen LM, ale jako pokladník.

0 0
možnosti
VNM1

Vendelín Nademlejnský mladčí 11

13. 8. 2011 19:07
Re: Ten poklladník Rosický

no jasně a tu pistoli si zřejmě koupil v obchodě, jako každej kdo si chtěl v tý době trochu zastřílet;-D

0 0
možnosti
C

cojanato

13. 8. 2011 18:47
Příkladný článek

R^R^

0 0
možnosti
P

Pavel12345

13. 8. 2011 18:47
Naprostý souhlas s autorem

Naprosto s Vámi souhlasím. Dnešní neinformovaná veřejnost je k nim skeptická a považuje je za vrahy. Vsadil bych se, že tací, kteří se k nim takto staví, nevědí naprosto nic o jejich odbojové skupině a donekonečna tupě omílají to samé - vražda příslušníků SNB, vražda pokladníka,.... Jistě, to vše nelze popřít, tomu však nešlo z jejich strany zabránit. Ze stanic SNB potřebovaly funkční nové zbraně - to je snad jasné a od pokladníka vzali peníze, za které koupily dvě Jawy 500 - aby se mohli snáze dopravovat, oblečení - které potřebovali na cestu s sebou a vodovod a nábytek, který darovali rodině Václava Švédy, která byla komunisty perzekuována a byl jí zabaven všechen majetek. Zbylé peníze použili na podplacení dozorců z Jáchymova, kde byl vězněn Ctirad. A že zastřelili 4 příslušníky východoněmecké Volkspolizei? A to se měli nechat zastřelit? Oni chtěli pouze projít a bylo jim v tom bráněno. Jejich statečný otec - generál Josef Mašín by byl na ně jistě hrdý, neboť dbali jeho odkazu.

0 0
možnosti
VO

Xeen

13. 8. 2011 18:54
Re: Naprostý souhlas s autorem

Byl by hrdý i za podřezání odzbrojeného a chloroformem omámeného zajatce?

0 0
možnosti
G

geo.novotny

13. 8. 2011 18:42
Ctirad a Josef Mašín, po ukončení války

jako chlapci obdrželi vysoké státní vyznamenání za statečnost v boji proti okupantům. Do dnes jsou nejmladší držitelé tohoto vyznamenání. V době, kdy několik set tisíc Čechů stálo v pozoru a hajlovalo památce Heydricha na Václavském náměstí, bratři Mašínové sabotovali vlaky, dělali spojku v odboji a riskovali své životy. Bylo jim 14 a 12 let. Co dělalo těch 95% českých mužů co bylo v nacisty založené organizaci "Souručenství"? Doporučuji všem přečíst si poslední dopis jejich popraveného otce na u-tube - a pochopíte, že bratři Mašínové pouze splnili jeho přání. Marně se neříká: "Kdyby tenkrát v Československu bylo takových Mašínů 10, komunisté by nikdy potom v zemi nevládli 40 let.

Čest památce Ctirada Mašína !!

0 0
možnosti
JMS

Jakov Michajlovič Sverdlov

13. 8. 2011 18:44
Re: Ctirad a Josef Mašín, po ukončení války

Opět.

Tvrzení o držení Československého válečného kříže bratry Mašíny není možné v odborných historických publikacích ověřit.

0 0
možnosti
PH

petrph

13. 8. 2011 18:40
v podstatě jste si zodpověděl sám

Už tím konstatováním že Mašínové jsou synonymem odporu proti režimu. Pokud jsou takovým synonymem ryze  teroristické  akce,tak takový odpor nemůže najít kladnou odezvu u dnešních generací,které musí s rizikem terorismu žít- únosy letadel, výbuchy bomb, vražedné atentáty, v duchu jakýchkoliv ideologii pro či proti.Co asi jiného byl nedávný masakr v Norsku, kde fanatik Breivik,v duchu jakýchsi ideí postřílel téměř stovku nevinných mladých lidí.

Takže,pokud chce někdo vysvětlit důležité a nezbytné důvody,které Mašíny vedly k jejich činům, co vlastně chtěli a  a jaké byly jejích cíle, tak by to měl udělat.Co vlastně chtěli docílit? Chtěli snad v několika lidech přemoci celou státní bezpečnost plus celou armádu?Nebo chtěli-zavést atmosféru strachu a teroru v naději že se k nim někdo přidá? Nebo si chtěli jen tak zastřílet - a potom, jak sami plánovali utećt na Západ? Jaká je správná odpověď? I podle ní je budou dnešní generace hodnotit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral