Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Cítíte se bezpečně? Možná je načase tento pocit změnit

Máte pocit, že jste v Evropě v bezpečí? Že to, co se děje například v Sýrii se vás netýká? Že dementní šílenec, který prohlásil, že znásilněná indická studentka, která svým zraněním podlehla si za ně může sama, je daleko a vůbec, že takové věci se vám stát nemohou? Tak takovou jistotu jste možná měli před desítkami let. Nyní už to neplatí a bude huř. A ujišťuji vás, že můj článek není o nějaké amnestíí ale o něčem daleko horším.

Vánoční svátky a příchod nového roku jsem oslavil v Norsku. Krásná země, která po věky byla inspirací cestovatelům, pro svou úchvatnou přírodní scenérii a pro přátelské obyvatelstvo. Země, která, spolu s ostatními sousedy podlehla někdy na sklonku 60. let naivní představě účelnosti a užitečnosti otevřené imigrační politiky a otevřela svou náruč prakticky každému, kdo o to projevil zájem. A tak to bylo Norsko ale také Švédsko a Dánsko, kde nalézali azyl uprchlíci ze zemí bolševického koncentračního tábora. Jenže tam to neskončilo. Náruč byla otevřená dokořán a tak, zatímco uprchlíci ze zemí východní Evropy postupně odcházeli za moře, do Skandinávie proudily davy z Pákistánu, Iráku, Maroka a s nimi mocná muslimská komunita. Kam to vedlo a jaká je situace dnes, to může vidět každý kdo Skandinávii navštíví.

Jak jsem napsal, strávil jsem část svátků v Norsku a protože mojí destinaci byl nejsevernější sever země, tak jsem při přemísťování měl vždy několik hodin času na prohlídku Oslo, hlavního města a největšího shromaždiště muslimů v Norsku. Podle odhadů se jich v Oslo nachází 45000, což je ovšem pochopitelně jen velice střízlivý odhad., protože skutečné číslo není možné zjistit.

Oslo je krásné město, ovšem jsou tam čtvrti, které není radno navštěvovat. Jednou z ních je Grønland. Multikulti centrum, kde najdete obchůdky se zbožím z celého světa ovšem také centrum islámské komunity.

Jedna z jejích části, radikální islámské sdružení s názvem  Ansar al-Sunna poslalo úřadům požadavek, aby město vydalo čtvrt Grønland do rukou muslimů. V dopise jeho autoři píší, že odmítají být součástí norské společnosti. Tvrdí, že protože se narodili v Norsku, patří podle Allaha tato země jim a jen jim. Proto požadují část města jako své území, kde budou platit jejich zvyky a jejích zákony. Závěr tohoto dopisu tvoří věta :

" Nepřejeme si žít vedle špinavých zvířat, jakými jako vy"...

Mohlo by se zdát, že se jedná jen o bláznivý dopis skupinky pomatenců, jenže skutečná situace v Oslo a ve všech norských městech, kde dosahuje muslimská komunita většího procenta mezi obyvatelstvem, je mnohem komplikovanější.

V srpnu 2012 byla zveřejněna statistika, podle které 90% všech znásilnění v Oslo mají na svědomí muslimové. Hrozivější je další skutečnost, že tato znásilnění jsou často velice brutální a jsou doprovázená bitím. Islámské skupiny, v odpovědi tuto statistiku zpochybňují s tím, že muslim "pouze" znásilňuje ale neublíží.

To už ovšem není legrace a nelze to brát na lehkou váhu. Evropa stojí před další vlnou přistěhovalectví. Nejsem si jistý jestli je možno jí zabránit. Spíše nikoliv. Utečenci ze zemí Afriky a Asie si zvykli na to nejjedodušší řešení své situace. Sbalit si kufry a odjet za lepším životem. Samozřejmě, jejích představy jsou utvářeny tím, co jím řeknou jejích duchovní vůdcové anebo ti, kteří jim tuto variantu nabízejí. Vždy to tak bylo, je a bude, že ti, co vydělávají na chudobě, líčí vše v růžových barvách. I těmto lidem je Evropa vykreslována jako místo, kde budou mít vše a hlavně dostatek peněz za málo práce. A podle toho to také vypadá. Řada přistěhovalců ovšem nepřichází v roli žadatelů o pomoc. Oni přicházejí jako dobyvatelé. Přesně podle slov Koránu a Mohammeda. A tomu je třeba postavit pevnou hráz.

Bohužel, ani Norsko ani jeho sousedé, respektive jejích vlády dosud nepochopily, že je čas jednat. A možná je už docela pozdě. Situace ve Skandinávii je hodně zoufalá. Stavby nových mešit a minaretů, ústupky požadavkům islámistů na úkor domácího obyvatelstva, popírání vlastní hrdé historie, to je dnešní Skandinávie.

Česká republika je zatím ještě opravdu v relativním bezpečí. Ovšem pouze relativním, protože čtenáři tohoto blogu možná znají články mého váženého kolegy, pana Lhoťana, kde se zabývá situaci v brněnské muslímské komunitě a vědí tedy, že je to situace varující.

Pochopitelně, každý člověk má právo věřit v to, co mu vyhovuje. Ovšem pokud jakákoliv víra začne přesahovat hranice své vlastní komunity a tím, že chce ostatním vnucovat své pohledy a postoje, pak je nutné takovéto jednání eliminovat. A totéž platí i v oblasti přistěhovalectví.

Je správné podat pomocnou ruku. Ovšem stejně tak je nutné, stanovit pro takovýto akt pevná pravidla. Abychom se jednou pak všichni nedivili, co že se to děje v ulicích, kde dosud byl klid.

Autorem použité fotografie je : Chell Hill

Zdroje : http://themuslimissue.wordpress.com/2012/08/06/norway-90-of-all-violent-rapes-in-oslo-committed-by-muslims/

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10067780

http://gatesofvienna.blogspot.dk/2011/11/we-have-lost-city.html

 

Autor: Václav Král | úterý 8.1.2013 11:00 | karma článku: 42,30 | přečteno: 5843x
  • Další články autora

Václav Král

Pane Zaorálku, jakým zázrakem jste se stal ministrem zahraničí ČR?

Sledoval jsem vyjádření ministra zahraničí, pana Zaorálka, ve věci dětí paní Evy Michalákové, které jsou zadržovány norskými úřady. Přiznám se, že přestože mne už udiví jen máloco, v tomto případě jsem opravdu žasnul.

18.6.2014 v 11:00 | Karma: 39,71 | Přečteno: 2347x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zabijáci dětí?

Ano, jsou dnes ve světě, bohužel, země, kde lidský život má nulovou hodnotu a toto se týká i života dětí. V rámci šílené náboženské demagogie, rodiče posílají své syny a dcery na smrt a tuto smrt považují za cíl svého života.

17.6.2014 v 11:00 | Karma: 25,20 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Lhář Jiří Hermánek

Články pana blogera Jiřího Hermánka jsou notoricky známé, stejně jako je známá diskuse pod nimi. Samotný autor je znám tím, že rád píše o věcech, o kterých nemá ani nejmenší ponětí, o to více se však snaží přesvědčit čtenáře, že je na dané téma odborníkem na slovo vzatým.

13.6.2014 v 17:33 | Karma: 18,01 | Přečteno: 1563x | Diskuse| Hyde park

Václav Král

Loučení

Přestože se domů snažím vracet co nejčastěji, návštěva, která se právě blíží ke konci byla v mnohém vyjímečná. Nebyla tak hektická a já měl možnost v klidu navštívit místa, která jsem předtím míjel a a nasát atmosféru, která by mi během obvyklého stylu návštěvy unikla.

11.6.2014 v 11:00 | Karma: 11,29 | Přečteno: 478x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kdy je chlap nejšťastnější?

Občas dostávám otázku, když se tak v diskusích láskyplně škádlívám s čtenáři, co jsem vlastně v životě dokázal, co mám, či co je za mnou. Vlastně až do dneška, přesněji do několika málo desítek minut vzdáleného časového úseku jsem si nebyl jistý co odpovědět.

9.6.2014 v 10:26 | Karma: 17,89 | Přečteno: 1085x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral