Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čechy Čechům!?

Ano heslo, které se stalo symbolem nacionalismu, nacizmu a pro někoho i rasismu, symbolem nepřátelství a odporem k jiným národům, nebo etnickým skupinám. Jak to tedy ale je?

K odpovědi z perexu se samozřejmě ještě dostanu. Nejdřive ale dlužím všem, tedy téměř všem, svým milým čtenářům jisté vysvětlení. Mnozí pochopili, někteří jsou možná na rozpacích, že jsem se zbláznil a jiní prostě skočili na špek, v což jsem vlastně ani moc nevěřil.

Ano, jedná se o mé dva předešlé články. Samozřejmě se jednalo o provokaci a to provokaci tak průhlednou, že jsem nemohl uvěřit, že ten, vůči komu je směřována jí uvěří. A stalo se. Dne 29. května roku tohoto.

Víte, pro mne je nejvyšší hodnotou lidská svoboda a člověčenství jako takové. Zastávám právo, svobodně říct svůj názor a zastávám a budu do smrti hájit právo každé lidské bytosti na svobodu. Vše má ale pochopitelně své hranice. Moje svoboda končí tam, kde narušuje svobodu někoho jiného. Moje právo na svobodně vyslovený názor končí tam, kde tento názor se stává nikoliv názorem, ale sprostou urážkou. Už jsem několikráte napsal, že jsem odpůrcem rasismu, nacismu a všech těch pomatených ismů, včetně anitifašismu. Nedávno jsem ale napsal, že nechápu jako vyjádření úcty a náklonnosti k národu, etniku a podobně to, že těmto lidem budu lhát a podporovat je v omylu. Lež ještě nikdy nikomu nepomohla a je cestou do záhuby.Proto mne doslova rozzuřilo, když se o mne kdosi vyjádřil ve smyslu že jsem rasista. A jako důkaz si vzal mé články, paradoxně rasismus odsuzující. Ale co mohu dělat. V normálním případě by takovýto pisálek dostal pár facek a bylo by. Jenže toto není normální případ. Jednak z důvodu osoby pisálkovy, jednak i proto, že násilí, nejsem li ohrožen na životě a zdraví, se mi příčí. Napsal jsem proto na toto téma blog, napsal jsem druhý a pak, protože jsem tak trochu tajtrlík, jsem si udělal legraci.

Samozřejmě, mám rád Daniela Landu jako muzikanta a vůbec si nemyslím že je, či snad dokonce byl rasistou. A rozhodně Orlík nic proti Židům nenazpíval, jak se snaží pisálek ve své reakci sugerovat. Apropos, ta reakce. Jen pro informaci, pokud vím, Landa nemá slovo Mercurius vytetováno  ale vyšito na límci a není v měm ukryto číslo 88. To jen nějaký pološílenec zjístil, že Mercur, obíhá necelých 88 dní a hned z toho byl nacistický pozdrav. Hlavně ale Mercurius je spojen s alchymii a alchymistickou symbolikou a mytologii.

Takže. Landu rád poslouchám, stejně jako Nohavicu, Brichtu a mám rád i Matáska jako herce. Totéž platí i o panu Töpferovi. Nicméně by mne ani ve snu nenapadlo, že by někdo z nich mohl být presidentem, či předsedou vlády a podobně. Všichni jsou skvělí v tom co dělají a já budu moc rád když budou svým fanouškům nadále přinášet radost na koncertech či prknech, která znamenají svět.

A teď zpět k názvu. Ten název považuju za správný. A bez legrace. Čechy a samozřejmě i Morava a Slezsko, by měly konečně patřít Čechům a jistěže Moravanům a Slezanům. A je úplně jedno, jestli jsou bílí nebo jakéhokoliv zabarvení kůže či tvaru očí. Jediné, co musí hrát roli je, že ti kdo se odváží o sobě říct že jsou Češi (atd.) musí tuto zemi milovat a pro ní žít a pracovat. Musí dodržovat její tradice a zvyklosti a mravy. Musí respektovat kulturu, ku které se tato země hlásí a musí respektovat hodnoty na kterých vznikla. Každý kdo toto respektuje a přijme za své, tomu tato země patří a ti kdo toto nechtějí pochopit, mohou klidně hledat štěstí o dům dále..

A aby bylo řečeno vše jasně a zřetělně a já tak mohl udělat tečku za jedním pomateným článkem, kdesi na soukromém pizzablogu, tak říkám:

Absolutně mne nezajímá, jestli je kdo Čech, Cikán, Ind, Číňan nebo z Burundi..každému jsem ochoten podat ruku, každého obejmout a každému věnovat úsměv a nabídnout pomoc. Původ člověka není pro mně rozhodující. Hlavní je, jak se lidé chovají. A budu přesnější. Kdykoliv potkám Cikána, nemám strach a nedívám se na něj jako na potencionálního zloděje. Nevadí mi soused Cikán, pokud se chová slušně. V tom okamžiku se můžeme stát i nejlepšími přáteli. Ovšem objeví li se v mé blízkosti hajzl, zruším ho i kdyby byl bílý jako ředitel vápenky.

A ještě malý dovětek, jak se říká pod čarou...

O Holocaustu, neboli Šoah, mi nebude přednášet někdo, kdo má nulovou úctu k lidskému životu a k životu jednoho národa. Holocaust mi nebude připomínat někdo, kdo sedí doma u počítace a s umaštěnou pusou smolí jeden urážlivý žvást za druhým, hnán nenávistí a zlobou vůči každému, i stejně nebo někdy i více postiženému nežli je on sám. Ono totiž fyzické postižení je důvodem k respektu, ochraně a pomoci, ovšem nikoliv k toleranci bezcharakternosti.

 

Autor: Václav Král | čtvrtek 31.5.2012 14:00 | karma článku: 18,22 | přečteno: 1517x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Turek: Nejdu rozbít Evropu, potřebuje ale rekonstrukci a velký šok

10. června 2024

Jedním z největších překvapení letošních evropských voleb se stal Filip Turek. Po vyhlášení...

Pellegrini vyměnil prezidentskou standartu za své logo, později ji vrátil

17. června 2024  18:11

Slovenská prezidentská kancelář po sobotní inauguraci Petera Pellegriniho na svém oficiálním webu...

Černochová po výbuchu vyloučila sabotáž. Tragická událost, shodují se politici

17. června 2024  18:06

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) vyloučila po výbuchu blíže neurčené munice v Libavé...

Muž se zastal na pražském Andělu napadané ženy, útočník ho bodl

17. června 2024  17:45,  aktualizováno  17:58

Potyčka mezi dvěma muži se strhla v pondělí odpoledne poblíž stanice metra Anděl a její přilehlé...

Putin dorazí do KLDR v úterý. Pak navštíví i Vietnam, Američanům to vadí

17. června 2024  13:39,  aktualizováno  17:41

Ruský diktátor Vladimir Putin navštíví ve dnech 18. a 19. června KLDR, pak odcestuje do Vietnamu....

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral