Bratři v triku - Nečas, Ahmadínežád a ten třetí vzadu

Skoro jako ony slavné figurky, sešli se pomocí svých aktivit nejslavnější ze slavných, hlavy pomazané světového politického dění. A tak si v krátkosti připomeňme moudrá slova, či rozhodnutí těch, na kterých stojí a padá běh jejích zemí. A nejen jejích.

Budu postupovat v posloupnosti,  v jaké přinášela informace česká média. Aby v tom nebyl zmatek.

Takže všichni už víme o novém jazykolamu premiéra Petra Nečase. Jeho prostřednictvím nastolil nové pořádky pro politickou representaci, do nejbližší budoucnosti. Pan premiér je zjevně horolezec. Alpínista. Jaký si můžete domyslet, když si uvědomíte jeho projev. Nad lidská práva postavil obchod, kšeft a rozhořčeně usoudil, že podpora punkerek z Moskvy je fuj a že Dalajlámismus je fujfujfuj.A hlavně musíme podporovat politiku jedné Číny. Takže zapomeňte na svobodný Tibet. Vždyť Čína ví nejlépe co Tibet potřebuje.

 Dalajlámismus. Taky vám toto slovo lahodí? Podle směru, který začíná nabírat na síle budeme mít zemi plnou ismů. Nečasismus, Klausismus, Halvismus. Pěkné. Jazykozpytci všech zemí.... zpijte se.

Pokud naší bratři v triku hrají nějakou hru, pak první z nich nezačal zrovna špatně. A pokud je to hra o nejhloupější výrok nebo rozhodnutí, pak výkop se panu Nečasovi rozhodně povedl. Ovšem druhý z hráčů není žádný čučkař ani žádná čudla. Není to nikdo menší, než samotný potomek perských princů, malý velký muž z Iránu Ahmadinežád.

Ten totiž v pondělí přišel se vskutku originální myšlenkou, že za úmorná sucha v Iránu, mohou západní země, které úmyslně rozfoukávají mračna, a nedovolí tak lahodnému dešti osvěžit vyprahlou iránskou půdu. Taková nehoráznost. President ovšem ujistil bedlivě naslouchající rolníky, že Irán přesto zvítězí a prohnilému západu jeho špinavé imperialistické plány nevyjdou. Jsem si jistý, že tento projev všem vlil nové síly a spoustu energie a že jsou připraveni k vítěznému boji o zrno. Jo a celou zprávu si můžete přečíst zde.

Ale ještě nám přichází třetí bratříček. Ten co stál dosud opodál. Ovšem dnes se vyjevil.

President Barack Obama odmítl setkání s předsedou vlády Israele a toto rozhodnutí zdůvodnil nedostatkem času. Tak nevím. Situace je vážná. Ať už se kdokoliv dívá na problémy s iránským jaderným programem jakkoliv, ať už stojí na straně Israele nebo Iránu, je jasné, že setkání presidenta USA s představitelem Israele je nadmíru důležité. Obě země jsou spojeni, anebo tomu tak dosud bylo je tedy nutné aby jako spojenci komunikovali. Nechuť k setkání svědcí o všem možném, jen né o státnickém přístupu pana presidenta Obamy a to se mu může setsakramentsky v následujícich volbách vymstít.

Takže naší tři bratři v triku se vám předvedli v tom nejtypičtějším světle. Premiér Něčas jako neuvěřitelný pokrytec, president Ahmadinežád jako trouba a president Obama jako někdo, kdo poněkud postrádá politický rozhled.

Partička se vám klaní a brzo o ní určitě zase uslyšíte.

A něco příjemného na závěr. Kapela Red Hot Chili Peppers ustála neuvěřitelný nátlak a v pondělí vystoupila v Tel Avivu v Israeli. Následující video je ukázkou ze skvělého koncertu...

 

Autor: Václav Král | středa 12.9.2012 11:00 | karma článku: 11,35 | přečteno: 866x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18