Barbaři přicházejí

Následující text vznikl před více než deseti léty. Vznikl v době, kdy Londýn už měl své problémy, stejně jako Amsterdam, Malmö, Paříž či Berlín, ale zdálo se, že se jedná jen o drobnou vadu na kráse multikulturního obohacení evropské společnosti. Píše se rok 2014, vše je jinak a my všichni můžeme jen s mrazením v zádech sledovat, jak slova obsažená v textu, reflektují každodenní realitu evropského kontinentu.

Barbaři přicházejí, plíží se z východu. S očima široce rozevřenýma a čenichajícími nozdrami. Mohutní a mocní. Divoké davy, barbaři přicházení z východu.

Přicházejí z neznáma. Do vaší země. Země poražených, hordami plných nenávisti. S dýkami v kapsách a bombami v rukou. Vypálí vaše města. Vaše Disneylandy.

Barbaři přicházejí, blíží se vaším směrem. Rodí se zlo, padněte na kolena a modlete se.

Se zlobou třetího světa a sexem ovládanými mozky, budou šeptat vaše jména a křičet vám do obličeje. Když hledají nový domov, mění se v hady. Je lépe být mrtvý, když se plíží do vaších postelí.

Dobudou vaše země, stanete se jejích otroky. Spálí vaše domy a křepčit budou na vaších hrobech.

Buďte připraveni, můžete je očekávat, už klepou na vaše okna. Barbaři jsou zde.

Barbaři pricházejí, bliží se k vám. Zlo povstalo, padněte na kolena a modlete se. Cokoliv jste od nich vzali, teď je čas platit.....

Je to text, který byl zveřejněn na albu skupiny Laibach jménem WAT, v roce 2003 a Iztok Turk, který je spolu s ostatními členy této kapely autorem tohoto songu tehdy asi dost dobře netušil, jak se za nějakých deset let, začnou jeho slova naplňovat.

Můj překlad je pochopitelně velice volný, s cílem opět ukázat a přiblížit, čeho je dnešní Evropa svědkem.

Takže Laibach v roce 2003 zpívali že Barbaři přicházejí. V roce 2014 už jsou tady a je jich tu spousta. A další jsou na cestě. Kdo to zastaví a za jakou cenu?

Písničku k textu najdete níže:

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Král | pondělí 7.4.2014 16:15 | karma článku: 23,86 | přečteno: 1098x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18