Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Něco z vlastní zkušenosti: (používám pojem Cikáni, protože jsem tak celý život zvyklý)

Bydlím v ČB na sídlišti Máj, kde žije spoustu cikánů. Mé děti chodí do zdejší základní školy spolu s cikánama. V první třídě jsou všechny děti stejné. Nezkažené, zvídavé, zvědavé, ochotné naslouchat. Dokonce bych řekl, že cikáni jsou hezčí a líp oblečení než bílý. Na třídní schůzky jejich rodiče chodí. Postupně se to mění. Ve 4. třídě kouří téměř všichni cikáni. Na třídní schůzky jejich rodiče už nechodí. Doma je učí, že přelstít bílého je správné. Podle vyprávění dětí, jsou cikáni mnohem dospělejší než jejich vrstevníci. Pohlavní život v 7.třídě není vyjímka. Taktéž drogy. Mám třídní fotku syna z 6 třídy, kde jsou všechny děti malé a nad nimi stojí učitelka a "kluk" který je vysoký a má knír... Je to jejich spolužák Roman...Rodiče cikánů neřeší jejich prospěch ani jejich život. Od 5ti let běhají po sídlišti do noci a nikdo se o ně nestará.  Když jim je 10 až 15 tak tvoří hlučné skupinky a dělají opravdu velký bordel. Kluci i holky.  

A úřady nic neřeší.  Ach jo :-(

Musel jsem si trochu ulevit

6 0
možnosti
Foto

V59í95t 46H33a18s25s50a61n

16. 9. 2013 14:48

Zapomněl jste říct, že nejlépe to ví člověk, co dle svých slov několik desítek let žije na Floridě...:))

K přečtení doporučuji tento článek:

http://hassan.blog.idnes.cz/c/361302/Prihoda-s-neprizpusobivym-mladikem-v-patek-trinacteho.html

0 5
možnosti
VK

Proboha, kdo Vám řekl takový nesmysl, že ŽIJU na Floridě? Vy už jste z toho servera ale úplně zblblý.;-D

3 1
možnosti
JO

Cenzura už je u nás v plném proudu:

http://www.lidovky.cz/policie-vysetruje-clanek-prostejovskeho-vecerniku-fh9-/zpravy-domov.aspx?c=A130913_221327_ln_domov_sk

Zajímalo by mě, jestli policie vyšetřuje i manipulaci, pro změnu, na i dnes. Byl tu například článek o střelbě dětí v Americe. Zdálo se, podle fotografie na idnes, že střelcem je malý bílý kluk. Pravda byla taková, že střílel mladý (ne již malý) černoch.

Nebo se zase bude chránit jen jedna jediná menšina - cikáni? Ostatním menšinám je v ČR měřeno stejným metrem jako majoritě, jen cikánům ne. O to víc zase bude majorita naštvaná. Údajný rasismus namířený proti cikánům se vyšetřuje o 106. Rasismus vůči ostatním menšinám nebo proti bílým se vyšetřuje jen v případě, že je velký tlak, jinak je to je všem zodpovědným fuk.

Dokud se nebude měřit stejným metrem, klid nebude. To protěžování jedné skupiny lidí, je neúnosné. Obzvlášt v případě, že tato skupina není nějaká skupina užitečných lidí - vědců, lékařů apod. Ale lidé z této  skupiny v mnohem větší míře, než  lidé z jiných skupin kradou, loupí, přepadávají, jsou vulgární a terorizují všechny ostatní lidi v jejich okolí. Pokud chce někdo někoho protěžovat, at laskavě hledá podle jiných parametrů . Zatím to je tak, že čím větší lump, tím větší ochranu má.

7 0
možnosti
OF

Diskriminace je ale je i nečinnost policie a přehlížení hlvaně drobné kriminality.

3 0
možnosti
JP

Autore diskriminace Cikánů nebo Romů u nás je a veliká.;-O (jen se tam musí cudně přidat  slůvko pozitivní;-D)

8 0
možnosti
JC

To bych netvrdil.

Positivní diskriminace či po emerycku afirmativní akce je takové uspořádání, kdy se někomu poskytují de iure výhody k vyrovnání jeho znevýhodněné posice de facto.

Tedy například situace, kdy by byla povinně dána přednost Cikánovi při přijetí do zaměstnání na místo, o které se spolu s ních uchází též nějaký Čech, Moravan, Slezan, Ukrajinec, Polák či Vietnamec atd.

Nebo situace, kdy při omezeném počtu volných míst v mateřské školce bude přednostně umístěny děti z cikánských rodin.

Tak tomu u nás ale není. U nás je de iure rovnost před zákonem bez ohledu na národnost, rasu, pohlaví (s výjimami), věk (s výjimkami), sexuální orientaci atd. atd.

De facto jsou Cikáni zvýhodněni svých agresivním přístupem k úřadům (vyřvou si, co jiný nedostane) a současně znevýhodněni při pokusu o zaměstnání i podnikání všeobecnou nedůvěrou ostatních (nejen Čechů, ale právě i novousedlých Vietnamců), která se opírá o zevšeobecnění statistické zkušenosti (v tom právě jsou zajímaví ti Vietnamci, kteří si z původní vlastni žádné zkušenosti s Cikány nepřivezli a všechny své zkušenosti nasbírali teprve zde, a to navíc sami na sobě - pro jazykovou bariéru je nemohli převztí od Čechů, Moravanů, Slezanů, Slováků ani Poláků).

3 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi. bydlím v ČB na sídlišti Máj. Nedávno tu bylo několik demonstrací. To zaznamenala všechna média. Ale že před 14 dny měli cikáni nějakou oslavu v místní hospodě a pak ve 23hodin šli průvodem po sídlišti a řvali a dělali kravál nezaznamenal nikdo. Bylo tady cca 10 policejních aut a všichni tomu bordelu přihlíželi, ale nic nedělali. Bílý křičeli z oken na cikány, ať drží hubu a jdou spát. Cikánům se ale chtělo zpívat...

A ze všeho nejhorší jsou ti nejmladší. Tak od 10 do 17let. těch se tady všichni bojíme.

12 0
možnosti
Foto

Občas z Tebe vypadnou ale věci :))

0 2
možnosti
PS

Kdo nevidi diskriminaci Ciganu v CR je nejspis slepy. Stejne je to s rasismem. Cigan nedostane praci, ne protoze je neschopny, ale protoze JE Cigan. Sam jsem takto jednoho cloveka odmitnul a delaji to tak i jini zamestnavatele. Bydleni je dalsi kapitola. Ciganska rodina dnes nema sanci sehnat normalni najem, pricem si je nikdo nebude proverovat. Staci prosty fakt ze jsou Gigani a skoncili. Autor by snad takove rodine byt pronajmul? Nebo najde se tady nekdo takovy? No a co jineho je pak diskriminace nez to ze absolutni vetsina Cechu neprijme do prace Cigana, nepronajme mu byt apod. jen proto ze je soucasti urcite narodnostni skupiny?

1 14
možnosti
JD

no, u nás v baráku(držstevním) jedni bydlí(ve svém), takže to asi jde, když se chce

8 0
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
http://facebook.com/vaclavthekral