Zemanová už má vyšlapáno

Kateřina Zemanová udělala důležitý krok ve svém životě. Správně totiž načasovala okamžik, kdy se vrhnout kolem ramen taťkovi prezidentovi.

Protekční potomci celebrit nemusí být vůbec chytří a talentovaní jako jejich rodiče, a přesto na ně čeká hvězdný život. Asi nejznámějším příkladem je syn Petra Novotného, který svým charisma může rovnat maximálně tak žárovce na lampě veřejného osvětlení.

Existuje i opak. Mezi takový řadím moderátora televizních novin Jakuba Železného, či herce a zpěváka Ondřeje Brzobohatého. Ti totiž zjistili, že na sobě musí pracovat a nesmí se spokojit pouze se svým slavným jménem.

A teď zpět ke Kateřině Zemanové. Málokdo věděl, že Miloš Zeman má vůbec nějakou dceru, když v tu ránu na nás z čista jasna vykoukla v jednom z předvolebních spotů. Už v tu chvíli jsem si říkal, že v přímém přenosu sleduji zrod nové celebrity. Poté jsem začal přemýšlet, co v tom videu vůbec dělala.

V úvahu připadaly dvě možnosti. Buď se to Miloš rozhodl hrát stylem „americké kampaně“, kde všichni kandidáti ukazují svou „ideální“ rodinu a dávají tak všem najevo, jak jsou klidní a vyrovnaní, nebo se díky své dceři rozhodl zapůsobit na všechny muže, kterým měla (pro mě nepochopitelně) připadat krásná a neodolatelná. A pak je tu třetí možnost, ve které se oba aspekty propojí. Svou roli v kampani tak Zemanová rozhodně měla a i kdyby svému otci přihrála jen nepatrný zlomek bodů, rozhodně svůj úkol splnila.

Během pár dnů se z ní stala veřejně známá osoba, na kterou ve frontách čekali novináři prosící o rozhovor. V tu ránu ji bylo všude plno. Kde byl Zeman, byla i ona. Mluvilo se i o tom, že převezme post první dámy, což už by bylo trochu moc.

Teď má alespoň jistotu, že lidé vědí o její existenci a vsaďte se, že ještě pár měsíců bude plnit stránky bulvárních deníků, pro které bude vděčným soustem. Sami uvidíme, jestli na své objímací gesto darované Miloši Zemanovi byla připravena, či nikoli.

 

Autor: Vašek Komárek | středa 6.2.2013 13:10 | karma článku: 21,54 | přečteno: 1373x