Volby, nevolby

Po přečtení textu, na co má občan právo, tedy na včasné a pravdivé informace. Že by novinář neměl nic podstatného zatajovat a v demokratické společnosti by se nemělo dít to, či ono. Že zákony chrání občany země, kteří mají svá práva. Samotná ústava vše zaručuje. Navíc jsou zde daná pravidla.

Ustavni soudaTeo

Nedovedu si představit, že by se náhle, v průběhu hokejového utkání měla měnit pravidla hokejových zápasů. Utkání by se v nejlepším prostě přerušilo a pokračovalo by se, možná po rozhodnutí hokejového svazu, který by ta pravidla schválil a nebo ne. Tedy omlovám se, nejsem informován o tom, kdo vlastně pravidla tohoto sportu mění, ale jsem si jistý, že to asi ústavní soud nebude. Odbočil jsem.

Prostě, jeden divák se rozhodl, že podá stížnost právě při utkání. Nevím co ho to napadlo, ale měl čas to udělat před sezónou hokejové ligy. A také mi dlouho nešlo do hlavy, proč rozhodčí přerušil zápas. A tak mě napadalo, že ti Rusáci, co seděli ve čtvrté řadě mohli tomu divákovi něco "nakecat." O přestávce ti dva holohlaví "vymakanci" mu něco povídali. Byl nějaký rozklepaný a nervózní.

Po jeho stížnosti totiž náhle kamsi zmizel. Možná se bál, aby ho diváci na stadionu neutloukli. Kdo ví.

A nejen že nerozumím hokeji, ale také ne tomu etickému kodexu novinářů, politikům, zahraniční politice a zahraničnímu obchodu. A to mi navíc upadl náhubek.

No, jak jsem uvedl, nerozumím tomu a nepomohlo by mi k tomu ani studium politologie, ekonomie atd. Ale možná by mi to vysvětlil náš maďarský kolega István Sutryházy, ale volal, že ho nyní zajímají Slováci. A pozdravuje vás.

A kdo ví, možná by mi to jasně podali Rusáci a jejich diplomaté. Tak jak je to s volbami? Nevím, možná budou nevolby.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: | sobota 5.9.2009 17:49 | karma článku: 7,99 | přečteno: 592x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71