Víza do Kanady a Evropská únie

Novinářky z KLDR osvobodil bývalý prezident Bill Clinton. A víza do Kanady, zavedené pouze pro Českou republiku se tolik samotné EU nedotkly. Vlastně se o tom nemluví. Prostě jsou. Členství v EU? Podobně jako pakt s Francii před rokem 1938. Ale nyní jde jen o ty víza, válka žádná chválabohu nehrozí.

Václav KlausaTeo

No ale že bych měl souhlasit s panem prezidentem Klausem, že Evropská únie je spolek něčehosi, co nemá s výhodami nic společného? To zatím ne. ta podpora při zavedení víz ale mohla být vůči Kanadě silnější. Jo, to kdyby v tom bylo Německo, Francie atd. Zavedli bychom víza úplně pro celý svět, po vzoru ostatních silných. Ale to je samé kdyby.

Ono se to kdyby ale vždy stane jinak, nebo se nestane vůbec. Když to tak vezmu, my jako národ postupně zapomínáme na naší řeč, protože Barbora Špotáková vlastně házela za jakousi Czech republic, ne za Česko, či Českou republiku. Dokonce i ti Rumuni jsou více hrdý národ než my. Jsou chudší, ale mají chuť něco vytvářet a jít do toho, oproti naší věčné nespokojenosti. Kdybychom byli nejbohatším státem na světě, budeme jistě chtít kamarádit s Paroubkovými Marťany, abychom jim mohli závidět.

Pan Thomas Mirow, prezident Evropské banky pro obnovu a rozvoj se holedbá tím, jak nás, nové členy EU dostal z bídy. Jaké výhody má měna Euro. A jak by to dopadlo, kdybychom nepochopili tu jejich politiku a ekonomiku. Ale i náš stát už není montovnou. Konečně. Dojde také na má slova, že vzdělání je více třeba než silné ruce. Hovořím zde o silných rukou a svalech okolo úst. Tedy více mluvit než pracovat. Ty silné ruce se spíše používají na "mlácení" slabších oponentů v restauraci nižší kategorie.

A navíc i Sugar nám zdražil. U nás tolik ne, prý.

No prostě, Němci mají své Deutschland, Rakušané Österreich, Finové Suomi, Poláci Polska. Teď si nejsem jistý, zda Maďaři používají své Magyarórszág, ale to by mohl vědět náš maďarský redaktor István Sutryházy z Mátraházy. Dlouho se nám neozval, možná ho zavřeli za minulou reportáž za ty odposlechy.

A k tomu všemu nikdo nechce kupovat náklaďáky. Kdo bude zásobovat supermarkety? Bez kamionů to prý nejde. České dráhy jsou prý opět k ničemu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: | čtvrtek 20.8.2009 9:45 | karma článku: 9,89 | přečteno: 691x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71