Trojský kůň z ICQ napadl Meus Orbis

Včera odpoledne napadl náš počítač trojský kůň, ten se uložil v adresáři C://document and settings/uživatel/local settings/TEMP pod názvem vshost.exe

Návod k jeho odstarnění nejsme schopni Vám podat, jelikož vše probíhalo a bylo odstraněno díky technikům firmy Grisoft, kteří nabízejí technickou podporu v případě placené licence. NEOTVÍREJTE NA ICQ ODKAZ Michael Jackson gay či něco podobného.

V případě, že si dokážete sami poradit s tímto "virem", který získává veškeré informace z vašeho počítače, pomozte dalším, kteří byli takto napadeni.

Co je trojský kůň? Stejně jako byl mytologický Trojský kůň zdánlivým darem, z něhož později vyskočili řečtí vojáci, kteří se zmocnili Tróji, jsou dnešní trojští koně počítačové programy, které se jeví jako užitečný software, ale místo toho naruší vaše zabezpečení a napáchají spousty škod. Nedávno objevený trojský kůň nesl podobu e-mailu, který obsahoval přílohy vydávající se za aktualizace zabezpečení společnosti Microsoft, ale později se ukázalo, že jsou to viry, které se pokusily deaktivovat antivirový software a software brány firewall.

Trojský kůň (n.) Počítačový program, který se jeví jako užitečný, ale ve skutečnosti působí škody.

Trojští koně se šíří tím, že jsou uživatelé zlákáni k otevření programu, protože si myslí, že pochází z legitimního zdroje. Za účelem lepší ochrany uživatelů společnost Microsoft často rozesílá bulletiny zabezpečení v e-mailech, které však nikdy neobsahují přílohy. Před rozesláním e-mailů zákazníkům také zveřejňujeme všechny výstrahy zabezpečení na webu Zabezpečení.

Trojský kůň může být rovněž součástí softwaru, který stáhnete zdarma. Nikdy nestahujte software ze zdroje, jemuž nedůvěřujete. Vždy stahujte aktualizace a opravy společnosti Microsoft z webu Microsoft Windows Update nebo Microsoft Office Update.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: | pondělí 3.8.2009 21:36 | karma článku: 7,50 | přečteno: 1015x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71