To je novinka psychologa Hubálka o Klausovi

  Nemusím být psycholog, aniž bych bez vyšetření poznal jaký který člověk je. Stačí pozorovat danou osobu. Je jasné, že člověk musí mít vrozenou pozorovací schopnost a minimum psychologického úsudku. Tedy schopnost správně analyzovat člověka. Nic na tom nezmění, že pokud jsme nechodili v jeho kalhotech nevíme o člověku nic. 

  Je zcela jisté, jako já osobně vytvářím analýzy člověka typu Miloše Zemana, protože každý narcista je víceméně vzdělaný. Nedovedu si představit nevzdělaného narcistu. To je odlišný typ lháře, jež se zamotává do svých vlastních hloupých nesmyslů. Václav Klaus si je jistý svým postojem k ekonomice, EU a dokonce globálnímu oteplování. Je to jeho názor. Navíc jsem nepochopil v čem je narcistický vzhledem k amnestii. Je to projev altruismu, propustit trestané na základě výročí vzniku České republiky. Myslím si, že pokud bych byl prezidentem a měl pravomoc amnestii udělit, udělám to také. Je to ústavní nespochybnitelné právo, bez ohledu na okolnosti

  Osobně si myslím, že nespokojení "ublížení," kterých bylo dost za každé amnestie. Každý trestaný je tvůrcem nějaké oběti. Jakékoliv, nezáleží na počtu peněz, na počtu ublížených. Vždy se najde obětní beránek a vlk. Vyhlášení amnestie není projevem narcismu, stejně ani stát za svými názory a jistým způsobem je dávat najevo. Osobně mám také své názory a mohl bych být dlouhodobým pozorováním považován za narcistu. Také ale rozpolcenou osobnost či psychicky labilního. Společnost si vytváří normy. Sociologové pak řeší otázky ve společnosti a psycholog u jednotlivců společnosti. Použitím pozorovacích metod vypracují normy. Odlišnosti jsou pak úchylkami... nic nového.

  S pohledem na stav společnosti se nedivím, že každý vzdělaný člověk je viděn tak, jak je viděn třeba jmenovaný Václav Klaus. Pan Hubálek se minul povoláním, je spíše tvůrcem teorie své neomylnosti a odhadu osobnosti Václava Klause. Já vám to říkal, že se projeví. Mimochodem jako každý z nás. 

  Prohlášení psychologa mi připomíná prohlášení o alkoholikovi doktora Skály: "Kdo se jednou napije, je alkoholik na celý život." 

  Václav Klaus bude narcistou, psycholog jasnovidcem a já budu psát nadále články, které se části čtenářů budou líbit a části ne. Co s tím? Uvědomujeme si, že psychologem je každý? Vzdělaný psycholog má argumenty. Pádné? Možná. Mnohdy teoretické znalosti nestačí na tak jasný odhad... 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: | čtvrtek 7.3.2013 17:31 | karma článku: 17,82 | přečteno: 967x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71